ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

H Σπίθα στην Βουλή!



H Σπίθα στην Βουλή!




Αριθμός Πρωτοκόλλου κατατεθημένου εγγράφου
Σήμερα Παρασκευή 10/06/2011, αντιπροσωπεία μελών της Σπίθας Αλίμου-Γλυφάδας πήγαν στην Βουλή και παρέδωσαν ψήφισμα που υπογράφουν 1214 Έλληνες πολίτες και ζητούν από τον Πρόεδρο και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου τα εξής

- Την διαγραφή από την Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο των όρων παραίτησης εθνικής κυριαρχίας, εθνικής κληρονομίας, κλπ.
- Την διαγραφή των όρων που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα που εγγυώνται το Ελληνικό Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.
- Να μην ψηφίσουν η σιωπηρά συναινέσουν (οι Βουλευτές) σε οποιαδήποτε τροποποίηση του Μνημονίου με τους ίδιους ή χειρότερους επαχθείς όρους
Ο φάκελος με όλο το κείμενο μαζί με τις υπογραφές παραδόθηκε στην γραμματεία της Βουλής ώστε να κοινοποιηθεί προς τον Πρόεδρο αλλά και τους βουλευτές. Παράλληλα από χθες το βράδυ, 09/06/2011, στείλαμε ηλεκτρονικά το κείμενο μαζί με τις υπογραφές σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την αντιπροσωπεία της Σπίθα μας που παρέδωσε το ηλεκτρονικό ψήφισμα αλλά και το κείμενο για να το διαβάσετε.
Μαρία Ζαπατίνα -Αλέξανδρος Μπουσουλέγκας



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε, Κυρία Βουλευτής / Κύριε Βουλευτά,

Ως Έλληνες πολίτες ανησυχούμε βαθιά για την άκρως επικίνδυνη πορεία στην οποία μπήκε η χώρα μας με την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης, του Μνημονίου, και της Συμφωνίας έγκρισης του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τεκμηριωμένη μελέτη του Ομότιμου Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη,* αλλά και πλείστων άλλων έγκριτων επιστημόνων και φορέων, με την ενιαία αυτή διεθνή σύμβαση επιβάλλονται επαχθείς όροι που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα, λόγω:

• Αμετάκλητης παραίτησης από ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας, από ενστάσεις εθνικής κληρονομίας και από κάθε άλλη ένσταση.

• Παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων που εγγυώνται το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο.

• Παραβίασης θεμελιωδών αρχών της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας.

• Απαγόρευσης δανεισμού μας από τρίτες χώρες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, κλπ, ακόμη και με συμφέροντες όρους, όπως χαμηλά επιτόκια.

Mε την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, μεθοδεύεται πλέον θεσμική δέσμευση της χώρας, ώστε τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και την πώληση εθνικής περιουσίας, να κατευθύνονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους και όχι σε αναπτυξιακούς στόχους.

Τούτο δε χωρίς κανένα αξιόπιστο έλεγχο από διεθνή αδιάβλητη επιτροπή περί του αληθούς ύψους τυχόν υπάρχοντος χρέους της χώρας και των αληθών αιτίων δημιουργίας του, βάσει των ισχυόντων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις βαρύτατες ευθύνες, όχι μόνον της Κυβέρνησης, αλλά και τις προσωπικές εκάστου των μελών του Κοινοβουλίου χωριστά, για τη συνέχιση εφαρμογής του Μνημονίου και της αποικιακής Δανειακής Σύμβασης, και τη μεθόδευση εκποίησης των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των πηγών πλούτου, των εδαφών, ακόμη και την απόπειρα αλλαγής συνόρων κατά γη, αέρα και θάλασσα της Πατρίδας. Και ας μην αποτολμηθεί εξαίρεση του Καστελλορίζου από τα δικαιώματά του για ΑΟΖ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (Άρθρο 121)!

Σαν Έλληνες πολίτες με πλήρη συνείδηση της ευθύνης μας για την προστασία του Συντάγματος (ακροτελεύτιο άρθρο), καλούμε εσάς σαν εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού που έχετε ορκισθεί για την τήρηση του Συντάγματος, της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας, και των εθνικών δικαίων, και βάσει της λαϊκής εντολής που έχετε, να προστατεύσετε και να επαναφέρετε τη συνταγματική νομιμότητα.
Σας θέτουμε ενώπιον των ευθυνών σας να εργασθείτε άμεσα τόσο εσείς προσωπικά, σαν μέλος του κοινοβουλίου, όσο και μαζί με συναδέλφους σας βουλευτές, και να αναλάβετε την οφειλόμενη δράση για την επαναφορά της νομιμότητας:

1. Την διαγραφή από την Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο των όρων παραίτησης εθνικής κυριαρχίας, εθνικής κληρονομίας, κλπ.

2. Την διαγραφή των όρων που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα που εγγυώνται το Ελληνικό Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.

3. Να μην ψηφίσετε η σιωπηρά συναινέσετε σε οποιαδήποτε τροποποίηση του Μνημονίου με τους ίδιους ή χειρότερους επαχθείς όρους!

Συγχρόνως σας δηλώνουμε ότι εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες Πολίτες, μέχρι την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και την απάλειψη των επονείδιστων όρων που απειλούν την εθνική κυριαρχία, δεν θα παύσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα δημοκρατικά, αλλά και νομικά μέσα, για την μη εφαρμογή και τελική κατάργηση των παράνομων και απεχθών Συμβάσεων Δανειοδότησης.

* http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/ 

____________________________________________________________
Την επιστολή υπογράφουν οι κάτωθι Έλληνες πολίτες:
948 υπογραφές στο http://www.causes.com/causes/598415-
246 ηλεκτρονικές υπογραφές από το http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?ellada&1 που σας τις επισυνάπτουμε
20 υπογραφές σε χαρτί που σας τις επισυνάπτουμε και αυτές
Σύνολο υπογραφών 1214

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...