ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Κατάληψη» της πλ. Αριστοτέλους από τον Μίκη


«Κατάληψη» της πλ. Αριστοτέλους από τον Μίκη 

 Συμβολική κατάληψη στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παραχώρησε την πλατεία για την αυριανή συγκέντρωση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» και κάλεσε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να του ζητήσει «συγγνώμη».


Ο δήμαρχος τον αναζήτησε τηλεφωνικά, αλλά ο Μ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να του απαντήσει και δήλωσε πως θα του μιλήσει μόνο αν του ζητήσει «συγγνώμη».




Ο Μ. Θεοδωράκης κάθισε σε μια καρέκλα στην πλατεία Αριστοτέλους όπου τον υποδέχθηκαν φίλοι του με χειροκροτήματα και με τραγούδια του.

«Μας στέλνει στα πάρκα, εκεί που είναι ο Καραμανλής, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά», είπε ο Μ. Θεοδωράκης.

Επισήμανε ότι πήγε στην πλατεία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ως ελεύθερος πολίτης, έκανε μια μορφή πάλης, αλλά αυτή η πράξη είναι ντροπή για τη δημοκρατία.




Τόνισε ότι δεν έχει τίποτε με τον δήμαρχο, ούτε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο που αρχικά δέχθηκε να προλογίσει στην αυριανή συγκέντρωση και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος. Είπε ότι τους καταλαβαίνει και απέδωσε τη συμπεριφορά τους σε πιέσεις.

«Αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος», δήλωσε για τον Μ. Θεοδωράκη, ο Γιάννης Μπουτάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα». Σημείωσε ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και ότι θα περίμενε από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης.

Ο Μ. Θεοδωράκης επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης για την οποία είπε ότι είναι «ζαλισμένη» και σε «πανικό». «Τρώνε γιαούρτια και χαστούκια», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση πως «οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί μετά τη συγκέντρωση 50.000 την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος».

Η συγκέντρωση της «Σπίθας» θα γίνει στις 7.μ.μ αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011, 22:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...