ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΛΥΣΗ....Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΛΥΣΗ....Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σε χώρο του Κοινοβουλίου συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάτω από επιστολή η οποία έφτασε στα χέρια του πρωθυπουργού με τις πρώτες υπογραφές νωρίς το απόγευμα.

Τα αιτήματα που διατυπώνονται μέσω αυτής της επιστολής έχουν ως εξής: Αφενός, ζητείται η άμεση σύγκληση των οργάνων ώστε να δοθούν εξηγήσεις από τον Γ. Παπανδρέου και το οικονομικό επιτελείο για την αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζεται από την υπογραφή του Μνημονίου μέχρι σήμερα. Αφετέρου, να κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο ως νομοσχέδιο με επιμέρους άρθρα (και όχι «όλα σε ένα») ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Σώμα να υπερψηφίσει κάποιες διατάξεις και να καταψηφίσει άλλες –αυτό ακριβώς, δηλαδή, που προσπαθεί να αποφύγει το κυβερνητικό επιτελείο.


Κατά τις πληροφορίες οι υπογραφές δεν είναι πάνω από είκοσι μέχρι στιγμής. Κάποιοι (4-5) φέρονται να απέσυραν τις δικές τους μετά από τηλεφωνήματα που «έπεσαν» από το Μαξίμου, ωστόσο το κενό φαίνεται να καλύπτεται από νέες... προσχωρήσεις.

Μεταξύ των βουλευτών που υπέγραψαν είναι οι Παναγιώτης Κουρουκλής, Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Λιντζέρης, Εκτωρας Νασιώκας, Κώστας Καρτάλης, Σοφία Γιαννακά. Όπως προκύπτει, η πλειοψηφία τους προέρχεται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

Η επιστολή με τις πρώτες υπογραφές που δόθηκε στον πρωθυπουργό αναφέρει τα εξής:

"Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.
- Είναι ζήτημα πατριωτισμού.
- Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
- Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας.
Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών. Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν  να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.  Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:
1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.
Σκέψεις και για παραιτήσεις

Όπως σημείωσε το πρωί το Capital.gr υπάρχουν τουλάχιστον δύο κυβερνητικοί βουλευτές που σκέφτονται να παραιτηθούν, μπροστά στο δίλημμα να ψηφίσουν τα μέτρα ή να ρίξουν την κυβέρνηση.

Κατόπιν όλων αυτών, αναμένεται με ενδιαφέρον η «απάντηση» του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι έχει κάνει σαφές πως δεν θα συνεχίσει να κυβερνά «με 152 βουλευτές»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...