ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - του Μιχάλη Ιγνατίου - σχολιάζει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 2/6/11

Tο βασικό ερώτημα που πρέπει... να θέσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον εαυτό του είναι πολύ απλό: Μπορούν αυτός και η κυβέρνησή του να λύσουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία, όσο περνούν οι μέρες, γίνονται πιο περίπλοκα και δυσκολότερα; Την απάντηση θα πρέπει να τη δώσει ο ίδιος για να λάβει και τις ανάλογες αποφάσεις. Βέβαια, ο καθένας από εμάς έχει τις απόψεις του και έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε τον κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς του, που με τα σημερινά δεδομένα αποδεικνύονται «μικροί» για να επιλύσουν το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Πηγαίνοντας πίσω, στις μέρες μετά την εκλογή του σημερινού πρωθυπουργού, όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν «εκστρατεία απαξίω σης» της χώρας, αλλά και μετά, όταν οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο ΔΝΤ «για να τη σώσουν», με ευκολία διαπιστώνει κανείς το συμπέρασμα ότι «κάθε μέρα (πάμε) και χειρότερα». Οι υποσχέσεις που είχαν δώσει ήταν, βέβαια, διαφορετικές. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα δούμε καλύτερες μέρες και ότι, με τη βοήθεια του Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα αλλάξει.


«Θα συγυριστεί το μαγαζί», έλεγε ένας από τους μεγαλόσχημους που περιτριγυρίζουν τον κ. Παπανδρέου. Δώδεκα μήνες μετά την επιβολή του Προγράμματος Σταθερότητας, η απόγνωση κυριαρχεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και παρατηρείται σε επικίνδυνο βαθμό η κατάπτωση, η στενοχώρια και η κατάθλιψη, όπως τις μαύρες μέρες της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Το χαμόγελο χάθηκε από τα χείλη, τα πρόσωπα σκυμμένα και θλιμμένα και οι άνθρωποι κυριαρχούνται από μαύρες σκέψεις για το μέλλον της χώρας. Όλα όσα νιώθει ο ελληνικός λαός είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Δεν έφταιξε, κι όμως είναι το μοναδικό θύμα των πολιτικών. Αρκετοί από αυτούς έπρεπε να σαπίζουν στις φυλακές. Αντί να συμβαίνει αυτό, απολαμβάνουν τις επαύλεις τους που χτίστηκαν με μίζες και «μαύρο» χρήμα. Η ατιμωρησία των υπευθύνων επιβεβαιώνει στο λαό ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο και το αυτό. Αν δεν ήταν, οι υπεύθυνοι για τη λεηλασία της χώρας θα βρίσκονταν τώρα στη φυλακή, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου στον πρώην γενικό διευθυντή του Ταμείου.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα -και η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι τεράστια-, η απάντηση στο ερώτημα της πρώτης παραγράφου είναι τόσο απλή: Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, απώλεσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού αν και μερικές - «πειραγμένες» λένε κάποιοι- δημοσκοπήσεις τού προσφέρουν ακόμα αναπνοές. Είναι οι τελευταίες αναπνοές προτού εκπνεύσει ο ασθενής. Απώλεσε, επίσης, τη στήριξη των ξένων υποστηρικτών του, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2009 πανηγύρισαν τη νίκη του στις εκλογές με τρόπο περίεργο. Ως να είχε εκλεγεί το δικό τους παιδί.

Το χειρότερο που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τα προσόντα για να κυβερνά το καράβι της Ελλάδας. Δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει λύσεις, δεν καταλαβαίνει καν τους περίπλοκους οικονομικούς όρους και απλά συναινεί σε ό,τι του παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών και οι συνεργάτες του. Λίγο καιρό πριν μερικοί αναλυτές υποστήριζαν ότι απαιτείται ανασχηματισμός για να εισέλθουν στην κυβέρνηση οι ικανότεροι. Πολύ φοβάμαι πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ανασχηματίσει τον... εαυτό του.

**********************************************************************

Σχόλιο του Δημήτρη Αλευρομάγειρου

Κύριε Πρωθυπουργέ!
Είναι τόσο απλό οσο και δύσκολο[για σας μόνο!]
Δεν πιστεύω ότι δεν έχετε στείλει εναν στενό σας φίλο στην Πλατεία Συντάγματος και στις άλλες πλατείες της Ελλάδας.
Υπάρχει κάποιος να σας στηρίζει;;[και δεν πιστευω οτι όλος ο Λαός έχει ξαφνικά σχιζοφρενίσει..]
Είτε το θέλετε είτε όχι πρέπει να 'έχετε καταλάβει ότι δεν εκπροσωπείτε πλέον ούτε τον εαυτόν σας,
Λυπούμαστε αφάνταστα γι αυτή την κατάληξη,
Άλλα περίμενε απο΄σας ο Ελληνικός Λαός και άλλα του ηρθαν
Μια λύση υπάρχει,

Ως πολιτικός που σέβεστε την λαική κυριαρχία.
Παραιτηθείτε Χθες!
Πιστεύω απόλυτα οτι αγαπάτε την Ελλάδα,
Μην φoβάστε ,δεν θα πάθει τίποτα χωρις εσάς.
Σας μιλάω απολυτα ειλικρινα έστω και αν δεν θελετε να το πιστέψτε.
Πόσοι ακόμη πρέπει να σας το πουν σαν τον ικανότατο δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατιου;;;Σας το λέει πιό κομψά από μένα "Να ανασχηματίσετε τον εαυτόν σας"......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...