ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ποιοι ευθύνονται για τον «βομβαρδισμό» της Αθήνας;


Ποιοι ευθύνονται για τον «βομβαρδισμό» της Αθήνας;


ΔΕΙΤΕ: Απίστευτες καταστροφές που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη με την πολιτεία ακόμα να σιωπά

Βομβαρδισμένη πόλη μοιάζει την επόμενη μέρα το κέντρο της Αθήνας με πυρπολημένα κτήρια, εκτεταμένες καταστροφές στις πλατείες και τις εισόδους του Μετρό, στις τράπεζες, τα καφέ, τα υπουργεία γύρω από το Σύνταγμα, με τα ξενοδοχεία του κέντρου ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεκάδες πολίτες στα νοσοκομεία.

Το ερώτημα που πλανάται είναι ποιος φταίει, πώς μια ειρηνική διαδήλωση παραδόθηκε στα χέρια κουκουλοφόρων και ΜΑΤ δημιουργώντας ένα απίστευτο χάος που καταγράφηκε με ιδιαίτερη ένταση στα ειδησεογραφικά πρακτορεία σ΄ολόκληρο τον κόσμο.

ΜΑΤ και κουκουλοφόροι παρέδωσαν στο χάος την Αθήνα

Το απόλυτο χάος επικράτησε χθες στο κέντρο της Αθήνας με την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Φωτιές, λεηλασίες, χημικά και συνεχείς συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ ήταν το κυρίαρχο σκηνικό. Κτήρια σώθηκαν την τελευταία στιγμή από την φωτιά και την λεηλασία ενώ καταγγελίες θέλουν αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται ανεξέλεγκτα σε πολίτες ακόμα και στο Μοναστηράκι.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας για τουλάχιστον εννέα ώρες επικράτησε το απόλυτο χάος, θυμίζοντας εικόνες από το Δεκέμβρη του 2008, με την Αθήνα να μοιάζει απροστάτευτη πόλη

Την ώρα που πολλοί μιλούν για σχέδιο «εκκενώστε την πλατεία», βίντεο το οποίο δείχνει κουκουλοφόρους να φυγαδεύονται από δυνάμεις των ΜΑΤ μέσω του φυλακίου στην κάτω είσοδο της Βουλής, ήρθε να ταράξει τα νερά.

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, «έσπασε» τη σιωπή της, με τον υπουργό να ζητά από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου, την άμεση και εξονυχιστική έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση, απόψε, της υπόθεσης σχετικά με βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Το χρονικό των επεισοδίων

Λίγο μετά το μεσημέρι και αφού ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές στην πλατεία Συντάγματος με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν πρωτοφανή χρήση χημικών με αποτέλεσμα χιλιάδες διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Το πρόχειρο ιατρείο που στήθηκε ήταν γεμάτο τραυματίες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στα νοσοκομεία.

Οι γιατροί που έσπευσαν να βοηθήσουν μιλούν για φρικαλεότητες. Γιατροί και διασώστες έκαναν συνεχείς εκκλήσεις για οξυγόνο και αλοιφές για εγκαύματα αλλά και εθελοντές γιατρούς προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους δεκάδες τραυματισμένους.

Πάνω από 700 άτομα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από το πρόχειρο ιατρείο στο οποίο αργά το απόγευμα έφτασαν και οι γιατροί του κόσμου.

Την ώρα που αυτές οι τραγικές εικόνες εκτυλίσσονταν κάτω από την πλατεία Συντάγματος, πάνω στην πλατεία η εικόνα ήταν ακόμα χειρότερη. Το ξενοδοχείο King George εκκενώθηκε καθώς η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων και των ενοίκων.

Από την μανία των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσαν τα γραφεία του ΕΛΤΑ στο Σύνταγμα τα οποία παραδόθηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να εκκενωθεί και το υπουργείο Οικονομικών. Και το κατάστημα των Mc Donald's λεηλατήθηκε και έγιναν εκτεταμένες ζημιές με καρέκλες και φούρνους μικροκυμάτων να χρησιμοποιούνται ως πολεμοφόδια από τους κουκουλοφόρους.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...











































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...