ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κατεδαφίζει το ΕΣΥ ο Λοβέρδος

Κατεδαφίζει το ΕΣΥ ο Λοβέρδος

Με ιδιαίτερο ζήλο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προχωρεί ακάθεκτος στην αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα έπρεπε να διακομισθούν άμεσα σε νοσοκομείο, αλλά τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, ο Υπουργός αντί να βρίσκεται στο γραφείο του,...



για να συντονίσει την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους και μεταφοράς τους, παρουσίαζε στους δημοσιογράφους το σχέδιό του για την "εξόντωση" του ΕΣΥ.

Άμεσα προχωράει στη μείωση κατά 10% των νοσοκομειακών κλινών, δηλαδή καταργεί 10.000 κρεβάτια στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 46.000 οργανικές κλίνες, λειτουργούν οι 36.000 περίπου, με κάλυψη 70%. Με τη μείωση πλέον θα λειτουργούν 32.000 . Μάλιστα 500 κλίνες τις «δωρίζει» σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Την ώρα δηλαδή που παρατηρείται αύξηση της τάξης του 30% σχέση με το 2009 των ασθενών, που λόγω της οικονομικής κρίσης επιλέγουν το ΕΣΥ για τη νοσηλεία τους , ο κ. Λοβέρδος καταργεί 10.000 κλίνες!

Επίσης, από τις 2.000 κλινικές, συνενώνονται τουλάχιστον 330 και μεταφέρονται περίπου 40, ενώ συγχωνεύονται και Διοικήσεις Νοσοκομείων, ήτοι από 133 σε 83.
Περιμένοντας να πάρει τα «εύσημα» από την Τρόικα ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι από όλες τις παραπάνω περικοπές θα εξοικονομηθούν 75 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα διπλασιαστεί το διάστημα 2013 - 2015. Έχει άραγε αναρωτηθεί ο κ. Λοβέρδος, ποιο θα είναι το τίμημα από όλες αυτές τις περικοπές για τον Έλληνα, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει τραγικές καταστάσεις στον τομέα της υγείας;

Οι αριθμοί ευημερούν, εις βάρος όμως των Ελλήνων πολιτών;

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα του Υπουργού Υγείας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας τόνισε: " Η ΟΕΝΓΕ απέδειξε τεκμηριωμένα ότι το ΕΣΥ χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και υποδομές, ώστε να πάψουν οι πολίτες να πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου βρίθουν από στατιστικές αλχημείες και απροκάλυπτη διάθεση να διαγραφούν από το ΕΣΥ περισσότερα από 10.000 νοσηλευτικά κρεβάτια και να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας κατά 40%.

Επαναλαμβάνουμε: αν οι κυβερνώντες το υπουργείο Υγείας δεν είναι κυνικοί και υποκριτές, τότε είναι γελοίοι και επικίνδυνοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...