ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ξεπουλάνε τις παραλίες και τον αιγιαλό της χώρας!

Ξεπουλάνε τις παραλίες και τον αιγιαλό της χώρας!

Μπορεί τα φορολογικά ζητήματα, οι έκτακτες εισφορές, οι περικοπές στο εφάπαξ και στις συντάξεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά στον Εφαρμοστικό Νόμο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, κρύβεται ακόμα μεγαλύτερο μαργαριτάρι!
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 14, για να προσελκύσει επενδυτές, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να παραχωρήσει για πενήντα χρόνια τον αιγιαλό και την παραλία της χώρας!
Το απίστευτο ξεπούλημα, «διανθίζεται» από την αναφορά ότι στόχο έχει την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ρητά ότι «επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων».
Δηλαδή, σε απλά ελληνικά προκειμένου να μαζέψει λεφτά, η κυβέρνηση δε διστάζει να δώσει την ευκαιρία στους υποψήφιους αγοραστές δημόσιων ακινήτων, που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, να γεμίσουν τις παραλίες με μαρίνες και προβλήτες, οι οποίες θα βαφτίζονται «λιμενικά έργα ή εγκαταστάσεις»…

Θωμάς Μώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...