ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ο Μίκης Θεοδωράκης πήρε τα ηνία


  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Μπροστά σε μία φουσκωμένη λαοθάλασσα , χθες το απόγευμα μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στην Αθήνα, ο Μίκης Θεοδωράκης πήρε τα ηνία του αντιστασιακού αγώνα εναντίον της εγκληματικής κάστας που οδήγησε την κοινωνία μας στη φτώχεια και στην ξεφτίλα.

Έδωσε φωνή στο ως χθές βουβό κύμα που, μέρα με τη μέρα, σχηματίζει το τσουνάμι που θα πνίξει όλον αυτό τον εσμό των δοσίλογων και των επίορκων που, αφού λεηλάτησαν ότι προσοδοφόρο βρέθηκε μπροστά τους, παράδωσαν την εθνική μας ανεξαρτησία, παραδίνοντας σε τρίτους, αλλοεθνείς, τον πλέον στρατηγικό χώρο της Πατρίδας, αυτόν της Εθνικής μας Οικονομίας.

Αυτούς που φώναξαν τώρα τους εισπράκτορες για να πληρωθούν, από τον πένητα Ελληνικό λαό , τον λογαριασμό αυτών που επί 35-40 χρόνια έτρωγαν ασύστολα και λαίμαργα μέσα στη χλιδή της ατιμώρητης εξουσίας τους, οι «ταγοί» μας.

«Μαζί τα φάγαμε, κοπρίτες και διεφθαρμένοι», διακήρυξε (από διεθνή φόρα) το κυβερνητικό ντουέτο Παπανδρέου/Πάγκαλου.

- Κάτω τα χέρια από ότι απόμεινε. Είσαστε παράνομοι. Είσαστε επικίνδυνοι. Ξεκουμπιστείτε.

Βροντοφώναξε απαντώντας ο Μίκης, χθές, απευθυνόμενος σ’ αυτούς και όλο το σινάφι τους.

Ο λαός βρήκε τον εκφραστή του πόθου της λύτρωσής του από τον αχόρταγο Μινώταυρο που τρώσει το μέλλον των παιδιών του, στο πρόσωπο του εθνικού του συνθέτη.

Ο Μίκης έχει τεράστια πείρα, διαθέτει απέραντη γνώση των πραγμάτων και των προσώπων, είναι πανέξυπνος και είναι νέος και άφθαρτος!!!

Και, πέρα από όλα αυτά, ο Μίκης είναι, αυτή τη στιγμή, ο μόνος Έλληνας που χαίρει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή, μέσα στην παρούσα συγκυρία των γεγονότων και των καταστάσεων, για να δραπετεύσει η Ελληνική κοινωνία από την οικονομική (και όχι μόνο) αιχμαλωσία της, ένα μόνο πράγμα χρειάζεται και αρκεί: ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε μία ηγεσία που θα αναλάβει να σχεδιάσει και να εκτελέσει αυτή τη δραπέτευση.

Έτσι, ο Μίκης καλείται τώρα να συνθέσει το μεγαλύτερο έργο του: Τη δραπέτευση της Ελληνικής κοινωνίας από την αιχμαλωσία της στην καραδοκούσα Πατρωνία και στην εγκληματούσα Κομματοκρατία.

Είναι σίγουρο, μετά τη χθεσινή του ιστορική εμφάνιση στα Προπύλαια, και την απόθεση της ελπίδας της κοινωνίας στο πρόσωπό του, ότι θα ακολουθήσει η συσπείρωση όλης της ικμάδας του επιστημονικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου, γύρω του . Αυτό θα δώσει την τελική ώθηση για να σπάσουν οι μπάρες της αιχμαλωσίας μας, καθώς μπορεί να δώσει και τη σύνθεση μίας μεταβατικής ηγεσίας, που θα οδηγήσει στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

Η ΣΠΙΘΑ του Μίκη ( οι ΣΠΙΘΕΣ κάθε πόλης) πρέπει να αποτελέσει τον υποδοχέα αυτής της τεράστιας ανατρεπτικής δύναμης που φουσκώνει.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ήρθε η ώρα των πράξεων. Ο λαός έδειξε ότι κατάλαβε.
Δεν μένει, παρά να καταλάβει και το οχυρό, αλλά όχι με γιούργια, γιατί θα το χάσει οριστικά και αμετάκλητα.

Το οχυρό πρέπει να καταληφθεί συντεταγμένα, για να μπορέσει η κατάληψή του να είναι οριστική και ακλόνητη.

Η ιστορία δεν δίνει πολλές ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...