ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σοκ: Ο Βενιζέλος βάζει σε «καραντίνα» τον Παπανδρέου!


Σοκ: Ο Βενιζέλος βάζει σε «καραντίνα» τον Παπανδρέου!

Σοκ: Ο Βενιζέλος βάζει σε «καραντίνα» τον Παπανδρέου!
Έχετε άραγε αντιληφθεί όλοι το μέγεθος της σημασίας που έχει η σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυποψηφίου για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου;;
Η σημασία όσων λέει ο κ. Βενιζέλος, που έτσι κι αλλιώς είναι εκρηκτικά, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα ο έγκριτος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Βενιζέλος.
Ας δούμε όμως τι ακριβώς λέει:….
1)  Βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο.
Από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι απαιτούνται 180 βουλευτές για το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο), σαφώς υπονοεί ότι και το μνημόνιο 1 που ψηφίστηκε από λιγότερους βουλευτές είναι αντισυνταγματικό και φυσικά άκυρο, μη παράγων έννομα αποτελέσματα.
2) Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο
Λέει χαρακτηριστικά: »Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».
3) Επισημαίνει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Τονίζει ότι «οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει – ας μην το κρύβουμε – και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά».
Έπειτα από αυτή την προειδοποίηση Βενιζέλου, να δούμε ποιος θα επιχειρήσει να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία;;
4) Αμφισβητεί στην ουσία την νομιμοποίηση της κυβέρνησης
Εμμέσως και βρίσκοντας ευκαιρία από τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, θέτει θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της κυβέρνησης λέγοντας ότι: δε νοείται δημοψήφισμα με «απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης».
Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι από σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο με χθες. Ο κ. Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει με όποιον τρόπο ή ενέργεια κρίνει εκείνος.
Πάντως τυχόν μη απάντηση «ποιών την νύσσα», θα εντείνει την αποδόμησή του και την προδιαγεγραμμένη μη εφαρμογή οποιασδήποτε οικονομικής κ.λ.π. πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...