ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Γερμανική πρόκληση: Χωρίς Έλληνες η «Μάχη της Κρήτης»

Γερμανική πρόκληση: Χωρίς Έλληνες η «Μάχη της Κρήτης»


Ένα βήμα παραπέρα στις προκλήσεις προχωρούν οι Γερμανοί.
Σύμφωνα με το flashnews η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung με άρθρο του δημοσιογράφου Siegfried Thielbeer ισχυρίζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ πως στη «Μάχη της Κρήτης» δεν έλαβαν μέρος Κρητικοί αλλά κυρίως Γερμανοί και Βρετανοί.
Το δημοσίευμα επισημαίνει παραλείψεις και σφάλματα των γερμανικών δυνάμεων, όσο και της άμυνας του νησιού, που είχαν αναλάβει κυρίως Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται καθόλου στους Έλληνες και παρουσιάζει την μάχη, ως μια αναμέτρηση σε ουδέτερο έδαφος. «Στην Κρήτη βρίσκονταν 30000 στρατιώτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Εκτός απ’ αυτούς και περίπου 10.000 Έλληνες, οι περισσότεροι με ελαφρύ οπλισμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην αντίσταση των κρητικών στο προκλητικό αυτό δημοσίευμα.
H deutche velle επικρίνοντας το δημοσίευμα επικαλείται παλαιότερο άρθρο ενός άλλου Γερμανού δημοσιογράφου του Eberhard Rondholz, ο οποίος τόνιζε:
«Έστω και με καθυστέρηση οι Γερμανοί ανακάλυψαν τους λίγους συμπατριώτες τους αντιστασιακούς…που αποπειράθηκαν μάταια να ρίξουν το χιτλερικό καθεστώς και κλήθηκαν εκ των υστέρων να αποκαταστήσουν τη χαμένη υπόληψη των Γερμανών…Τέτοια τιμή δεν επιφυλάχθηκε ακόμα στους αντάρτες της Κρήτης που θυσιάζοντας τη ζωή τους επιτάχυναν την πτώση του φασισμού. Νομίζω πως ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να ανακαλύψει επί τέλους κι αυτούς τους άγνωστους ήρωες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...