ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Παπαγεωργόπουλος για το θέμα της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη


Για το θέμα της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την «απαγόρευση» της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους και επειδή είναι φανερό ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους Νόμους, ούτε τις διαδικασίες, θα ήθελα να
ενημερώσω ότι:


1. Βάσει του Συντάγματος (άρθρο 11) οι «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ
2.Για συγκεκριμένους λόγους που περιγράφονται στο Σύνταγμα ΜΟΝΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ μπορεί να απαγορεύσει συγκεκριμένη υπαίθρια δημόσια συνάθροιση.
3. Η άδεια για δημόσια υπαίθρια συνάθροιση δίδεται από την Δημοτική Αρχή, ΜΕΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, για να προληφθεί περίπτωση δύο συγκεντρώσεων την ίδια ημέρα και ώρα στον ίδιο χώρο και για να επιτραπεί η τοποθέτηση εξεδρών, ηχητικών εγκαταστάσεων, χρήση εγκαταστάσεων ΔΕΗ, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κ.λ.π.
4. Η διαδικασία είναι: α) Ο ενδιαφερόμενος ζητά άδεια από την Δημοτική Αρχή. β) Η Δημοτική Αρχή ζητά άδεια από την Αστυνομία. γ) Επί θετικής απαντήσεως της Αστυνομίας η Δημοτική Αρχή εκδίδει την άδεια και μεσολαβεί για την τοποθέτηση εξεδρών, τοποθέτηση ηχητικών, παροχή ρεύματος κ.λ.π.
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ «ΣΥΜΒΟΛΑ» ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;» -- Vassilis Papageorgopoulos http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...