ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Έβαλαν πωλητήριο στον Παρθενώνα

Έβαλαν πωλητήριο στον Παρθενώνα

Προκλητικό δημοσίευμα των Sunday Times που τοποθέτησαν πωλητήριο στον Παρθενώνα, δίνοντας ένα τηλέφωνο για επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Επιχειρώντας να συνοδεύσουν άρθρο για το ελληνικό πακέτο αποκρατικοποιήσεων, οι Sunday Times δεν δίστασαν να τοποθετήσουν πωλητήριο στον Παρθενώνα, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τον Έλληνα πρωθυπoυργό.
Στο ρεπορτάζ με τίτλο "Ανοιχτοί σε όλες τις λογικές προσφορές", γίνεται αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου, με τους συντάκτες να υποστηρίζουν ότι έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα.
Το πωλητήριο της φωτογραφίας έχει φόντο τον Ιερό Βράχο μπροστά από τον Παρθενώνα. "Πωλείται ένα μνημείο. Άριστη τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά. Καλέστε τον Γιώργο Παπανδρέου στο 001 929 282822", αναγράφει χαρακτηριστικά.
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας παραθέτουν και δηλώσεις Ελλήνων που διαμαρτύρονται για την  πολιτική λιτότητας και την πρόθεση πώλησης δημόσιας περιουσίας, με έναν εξ αυτών να σχολιάζει ότι μπορεί να έχουν πουλήσει την Ακρόπολη και να μην το ξέρουμε.
"Από τις βουτηγμένες στη βότκα ημέρες του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία έχει να γίνει μία τέτοια κρατική δημοπρασία", σχολιάζει η εφημερίδα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στον πλούσιο κατάλογο των προς πώληση οργανισμών και στοιχείων περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ιερό στην Ευρώπη και θέτοντας το ερώτημα ποιος αγοράζει σήμερα.
Κυβερνητικός σύμβουλος, που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα, θεωρεί μη ρεαλιστικό το στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και εκτιμά ότι τα έσοδα που θα προκύψουν δεν θα ξεπεράσουν τον πήχη των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...