ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

KAREN HUDES: Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ KAREN HUDES


Sophie Shevardnadze: Η καλεσμένη μας σήμερα είναι η Karen Hudes, η οποία είναι "whistleblower" -"κοινοποιητής" δηλαδή αποκαλύπτει μυστικά και δίδει πληροφορίες. Η Karen  είναι πρώην ανώτερη σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Karen Hudes: Ευχαριστώ που με καλέσατε.


SS: Η κυβέρνηση σταμάτησε τη λειτουργία της "shutdown". Η κίνηση αυτή δικαιώνει το κόμμα των Ρεπουμπλικανών; Αξίζει το πρόγραμμα "Obamacare" όλη αυτήν την αναστάτωση;

KH: Πιστεύω πως κάτι άλλο συμβαίνει στο παρασκήνιο. Στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα από ότι είναι φανερό.
SS: Τι εννοείς;

KH: Λοιπόν, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το νόμισμα. Είμαστε στα πρόθυρα νομισματικού πολέμου. H Federal Reserve τυπώνει δολάρια ασταμάτητα και αν συνεχιστεί αυτό ο υπόλοιπος κόσμος δεν πρόκειται να το αποδεχτεί. Όπως είναι τώρα τα πράγματα οι (BRICS) χώρες:Βραζιλία, Ρωσσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική - αποφάσισαν ότι πρόκειται να χρηματοδοτήσουν το εμπόριο μεταξύ τους με τα περιουσιακά στοιχεία τους και να πληρώνουν τη διαφορά σε χρυσό. Αυτή είναι η σωστή κίνηση σύμφωνα με τις αποφάσεις τους.

SS: Αλλά πως συνδέεται αυτό με το σταμάτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης;

KH: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ βρίσκεται σε διαμάχη  με την προεδρία επειδή η προεδρία απαξιώνεται. Επίσης ο υψηλότερα νομικά αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ απαξιώνεται από το Κογκρέσο σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της διεθνούς διαφθοράς που καταστρέφει το δολάριο ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα.



ΙΣΟΤΙΜΙΑ  ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ - ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

SS: Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι το δολάριο θα κατέρρεε από την κρίση του 2008. Όμως η κυβέρνηση κατάφερε να το κρατήσει στις αγορές.

KH: Όχι για πολύ. Αν δείτε τι συμβαίνει στις αγορές χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων όπως το ασήμι, κατευθυνόμαστε προς κάτι που ονομάζεται «σταθερή επιστροφή στο χρυσό» - αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη στο "αδιέξοδο" νόμισμα που εκδίδεται από αυτές τις ιδιωτικές τράπεζες. Τους αρέσει να θεωρούν τους εαυτούς τους δημόσιες τράπεζες αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν σε ιδιώτες. Αυτά τα νομίσματα πρόκειται να καταρρεύσουν επειδή δεν έχουν αξία. Αυτό συμβαίνει κατά κανόνα όταν τα "χάρτινα" νομίσματα δεν υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία.

SS: Αναφέρατε τον όρο «η σταθερή επιστροφή στο χρυσό» - ο χρυσός συχνά εξυμνείτε ως η πιό ασφαλής επένδυση και ακόμα και ως η εναλλακτική του δολαρίου, αλλά πως είναι δυνατόν η τιμή του χρυσού να πέφτει;

KH: Εξαιτίας της χειραγώγησης της αγοράς! Αυτό μπορεί να συνεχιστεί έως ότου οι κεντρικές τράπεζες ξεμείνουν από χρυσό και ο υπόλοιπος κόσμος κάνει ουρά για να αγοράσει. Αν θέλετε να αγοράσετε χρυσό σήμερα, πρέπει να αγοράσετε ένα ασφάλιστρο. Αυτό που θα προσφέρουν στο μέλλον, λέγεται «ακάλυπτες ανοικτές». Δεν έχουν το χρυσό για να καλύψουν όλες αυτές τις προσφορές. Είναι παράνομο αυτό που κάνουν.

SS: Θα επιστρέψουμε στο χρυσό σε λίγο. Αλλά για τώρα, θα ήθελα να συγκεντρωθώ στο πρόγραμμα Obamacare. Είναι κατά τη γνώμη σας το πρόγραμμα Obamacare τόσο σημαντικό για την Αμερικάνικη οικονομία ;

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ

KH: Αυτό που δίνει είναι πολύ καλό για τους ιατρικούς ασφαλιστές γιατί οι περισσότερες από τις άλλες χώρες που προσφέρουν ιατρική κάλυψη το κάνουν αυτό μέσω ενός θεσμού. Αυτό δεν το έχουμε εδώ. Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένας λογαριασμός που προσχεδιάστηκε από τις ιατρικές ασφαλιστικές εταιρείες. Δεν είναι καλό για την οικονομία. Ποτέ δεν ήταν.

SS: Γιατί λέτε ότι δεν είναι καλό;

KH: Διότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονταν με πλήρη απασχόληση τίθενται σκόπιμα σε μερική απασχόληση, έτσι ώστε οι εταιρείες να αποφεύγουν να δίνουν την ιατρική ασφαλιστική κάλυψη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

SS: Ξέρετε αυτό το πρόγραμμα Obamacare, άκουσα πολλές φορές να το συγκρίνουν με Σοσιαλισμό, ακόμα και με Κομμουνισμό. Εντοπίζετε κάποια ομοιότητα;

KH: Αυτό γίνεται απλώς επειδή τα κύρια ΜΜΕ, όταν αναφέρονται σε κάτι που συμβαίνει, το κάνουν λέγοντας ψέματα προς όφελος των ισχυρών. Τα ΜΜΕ ανήκουν και ελέγχονται απόλυτα, από τις ίδιες ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες ανήκει το σύστημα της Κεντρικής Τράπεζας ( Federal Reserve System). Οι περισσότεροι Αμερικάνοι πολίτες δεν έχουν ιδέα για τη διαφθορά που καταστρέφει την οικονομία τους.

SS:  Δηλαδή λέτε ότι οτιδήποτε έχει σχέση με το Obamacare είναι κακό; Ή υπάρχουν και καλά πράγματα σχετικά με αυτό;

KH: Όχι, ασφαλώς υπάρχουν και καλά πράγματα σχετικά με αυτό. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι ήθελαν μια αξιοπρεπή κάλυψη και δεν τους δόθηκαν τα εργαλεία, δεν τους παρέχεται ο εξοπλισμός, δεν δόθηκε η κάλυψη από τον Τύπο - η ειλικρινής κάλυψη από τον Τύπο, ότι η κοινωνία πρέπει να θεσπίσει δίκαιη νομοθεσία. Οι άνθρωποι του Κογκρέσο έχουν όλοι δωροδοκηθεί από αυτές τις διεφθαρμένες δυνάμεις και οι Αμερικανοί πολίτες έχουν μηδενική εμπιστοσύνη στο Κογκρέσο.

SS: Είστε με το μέρος των Ρεπουμπλικάνων για το μπλοκάρισμα της φροντίδας υγείας ;

KH: Δεν τείνω ούτε προς τους Δημοκράτες, ούτε προς τους Ρεπουμπλικάνους, γιατί και τα δύο κόμματα έχουν διαφθαρεί από αυτές τις τρομερές διεφθαρμένες δυνάμεις για τις οποίες μιλώ.

SS: Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι Αμερικανοί αναγκάζονται να έχουν ασφάλεια υγείας. Πως αυτό ταιριάζει με την αγάπη τους για ελευθερία και ελευθερία επιλογής;

KH: Δεν είναι τόσο θέμα του αν αναγκάζονται, πρέπει να κοιτάξετε τα μέρη της κοινωνίας τα οποία έχουν θυσιάσει. Τα αμόρφωτα παιδιά, που δεν έχουν λάβει ανώτερη εκπαίδευση, όπως συνηθίζαμε να έχουμε. Είμαστε μια κοινωνία που δίνει ελάχιστη σημασία στους ανθρώπους που μας χρειάζονται. Δεν λέω ότι αγνοούμε τις ανάγκες υγείας της χώρας μας. Λέω ότι αγνοούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επειδή δεν μας λένε την αλήθεια.

SS: Υποστηρικτές του Ομπάμα λένε ότι ο Αμερικανικός καπιταλισμός είναι στα πρόθυρα του θανάτου στη σημερινή του μορφή ο τρόπος με τον οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή, καθώς και οι κοινωνικές παροχές όπως η ιατρική περίθαλψη του προγράμματος Obamacare, είναι απαραίτητα ως ο μόνος τρόπος για να τον μεταρρυθμίσουν ή να τον σώσουν. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτό;

DETROIT - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ

KH: Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τους Αμερικανούς πολίτες, είναι μία υπέροχη ομάδα ανθρώπων με υψηλές αξίες. Απλά δεν τους δίνονται τα εργαλεία που χρειάζονται για να έχουν μια δίκαιη κοινωνία. Δεν τους δίνεται η βασική πληροφόρηση σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει και με το ποιος ωφελείται από την οικονομία. Τους έχουν πει ότι δεν έχουν χρήματα, πήραν μια ολόκληρη πόλη, το Detroit και το πτώχευσαν. Όταν αυτό  που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι τα φορολογούμενα δολάρια τους δεν παραμένουν καν στην κοινωνία, τα φορολογούμενα δολάρια τους πάνε μέσω συνθήκης στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά μεταφέρονται στο Βατικανό, στην τράπεζα του Βατικανού. Αυτό δεν είναι μια κοινωνία που μπορεί να είναι βιώσιμη σε καμία βάση και για οποιοδήποτε λόγο.

SS: Αισθάνεστε ότι η Αμερικάνικη οικονομία φτιάχνει, μιας και ακούμε τον Πρόεδρο Ομπαμα να λέει ότι το κλείσιμο της κυβέρνησης πληγώνει την Αμερικάνικη οικονομία αλλά ότι τη συγκεκριμένη ευαίσθητη στιγμή, έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Νιώθετε ότι πράγματι ανακάμπτει;

KH: Αυτοί οι αριθμοί σχετικά με την εργασία, είναι τελείως κατασκευασμένοι, επειδή δεν μετράνε τους ανθρώπους που σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά ως άνεργους. Αυτό είναι γελοίο! Η πραγματική αναλογία είναι περίπου η διπλάσια από αυτήν που ανέφεραν πως ισχύει.

SS: Οπότε το Αμερικάνικο χρέος μοιάζει με έναν καταδικασμένο ασθενή. Υπάρχει κάποια άλλη πιθανότητα, εκτός από το να παραμείνει για πάντα έτσι; Εννοώ το να αυξήσουμε το ανώτερο οριακό επίπεδο του χρέους μια η δυο φορές το χρόνο, ποιο είναι το πρόβλημα;

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ - FEDERAL RESERVE

KH: Το πρόβλημα στην πραγματικότητα είναι ότι όταν μιλάτε για χρέος, το νόμισμά μας χρηματοδοτείται από το χρέος. Το νόμισμά μας εκδίδεται από την Federal Reserve, αντί του Υπουργείου Οικονομικών πράγμα το οποίο είναι αντισυνταγματικό. Όταν το Federal Reserve System θεσμοθετήθηκε το 1913 το μεγαλύτερο μέρος του Κογκρέσου ήταν σε αργία και πέρασαν τη νομοθεσία αυτή ύπουλα. Έτσι, το χρέος  υπάρχει απλά για αυτούς τους τραπεζίτες που έχουν όφελος από αυτό  και το αυξάνουν κάθε χρόνο. Το χρέος είναι μια σκευωρία, θα έπρεπε να το απαρνηθούμε. Αλλά μπορεί να καταγγελθεί όταν θα έχουν εξετάσει όλες οι συνέπειες. Αλλά δεν γίνεται να το αποκηρύξουμε αν δεν εξετασθούν όλες οι συνέπειες.

SS:  Πιστεύετε ότι θα συνεχιστεί για πάντα ;

KH: Όχι, αυτό που πιστεύω πως θα γίνει είναι ότι στην επικείμενη συνάντηση του Bretton Woods στις 9 Οκτωβρίου οι χώρες του κόσμου, οι υπουργοί Εξωτερικών του κόσμου πρόκειται να καθίσουν και να έχουν μια λογική βάση για το χρηματοοικονομικό σύστημα και όχι αυτό το ψεύτικο αστήρικτο νόμισμα το οποίο είναι απολύτως ... τι μπορώ να πω, δεν έχει νόημα για κανέναν, παρά μόνο για τους τραπεζίτες που το εκδίδουν.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡ-ΟΝΤΟΤΗΤΑ

SS: Οπότε όταν εξετάζουμε την έννοια του χρέους, είναι πολύ περισσότερο από απλό δανεισμό χρημάτων –μας κάνει ελεγχόμενους. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των ΗΠΑ - ποιός την ελέγχει, εννοείτε τις μεγάλες εταιρείες ή τις χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, που ελέγχουν μεγάλα κομμάτια του χρέους;

KH: Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση και ευτυχώς κάποιοι μαθηματικοί στο Swiss Federal Institute of Technology μας έδωσαν μια απάντηση με μεγάλη ακρίβεια. Έκαναν μια μελέτη σχετικά με το ποιός κατέχει και ελέγχει τις εταιρείες στις αγορές κεφαλαίου– 43.000 εταιρείες. Βρήκαν ότι υπάρχει μια «μυστική υπερ-οντότητα», έτσι την ονομάζουν, που κατέχει το 60% των κερδών κάθε χρονιάς και 40% των περιουσιακών στοιχείων. Το κατάφεραν αυτό, με την τοποθέτηση των ίδιων ανθρώπων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών αυτών. Έτσι, έχουν δέκα φορές την οικονομική δύναμη από όσο δικαιούνται. Νόμιζαν ότι κανένας δεν θα το ανακάλυπτε. Αυτό είναι ένα τεράστιος όμιλος,  που νοθεύει τις τιμές της εργασίας, νοθεύει όλες τις τιμές των εμπορευμάτων, και συναλλάσσεται  στις ασφαλιστικές αγορές με την αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών εκ των έσω. Πρέπει να σταματήσει. Επίσης, αγόρασε τα μέσα ενημέρωσης και λέει ψέματα στους ανθρώπους σκόπιμα. Αυτό πρόκειται να σταματήσει.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ

SS: Απλά για να απαντηθεί η ερώτηση μου - η κυβέρνηση ελέγχεται  περισσότερο μάλλον από τις εταιρείες και αυτόν τον όμιλο, παρά από τις χώρες που ανέρχονται οικονομικά, σωστά ; Γιατί αυτές οι εταιρείες η αυτός ο όμιλος, όπως τον ονομάζεται, δεν έχει συλληφθεί; Γιατί τίποτα δεν αλλάζει;

KH: Αυτό είναι όλο το θέμα σχετικά με αυτό. Τους αρέσει να πιστεύουν ότι έχουν τον έλεγχο αλλά δεν τον έχουν, δεν είναι πιο πάνω από το νόμο. Και εμείς οι πολίτες ξέρουμε ακριβώς τι ετοιμάζουν, επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό αυτό το πρόβλημα. Όλοι οι κυβερνήτες των πολιτειών δουλεύουν πάνω σ αυτήν την τρομερή διαφθορά, το ίδιο και οι Γενικοί Εισαγγελείς, οι σερίφηδες και δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Οι Αμερικανοί παίρνουν πίσω την κυριαρχία τους και σταματούν αυτήν τη τρομερή διαφθορά.

ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥΗΤΩΝ

SS: Μέχρι σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η οικονομική καρδιά του κόσμου. Είτε καταρρεύσει είτε συνεχίσει να συμβαίνει αυτό που αναφέρατε, είναι προφανώς λάθος – όλη η εξουσία να είναι συγκεντρωμένη σε ένα μέρος. Η Ασία είναι ένα ανερχόμενο τέρας τώρα! Θα ήταν δυνατό να κλέψει τον οικονομικό ρόλο από τις ΗΠΑ; Πιστεύετε ότι η Κίνα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να κλέψει τον οικονομικό κυρίαρχο ρόλο από τις ΗΠΑ; Ή επίσης ελέγχεται από την ίδια οικονομική ελίτ που αναφέρατε;

KH: Λοιπόν, μπορώ να σας πω ότι οι Ιησουίτες έχουν έναν πολύ ισχυρό ασφυκτικό κλοιό γύρω από την Κίνα επίσης, αλλά η μετάβαση των οικονομικών πλεονεκτημάτων από τις δυτικές χώρες ως τα ανατολικά πρόκειται να συμβεί, αλλά αυτό πρόκειται να συμβεί με ομαλό τρόπο. Δεν πρόκειται να είναι μια μετάβαση μέσω ενός  νομισματικού πολέμου, όπως προσπαθεί να καταφέρει αυτή η φοβερή διεφθαρμένη ομάδα. Όχι, θα έχουμε μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας αυτή τη φορά. Δεν πρόκειται να υπάρξει ο  Γ 'Παγκόσμιος Πόλεμος. Προσπαθούν να το τραβήξουν στη Συρία, τώρα σκέφτονται  ότι μπορούν να το τραβήξουν στο Ιράν, αλλά δεν γίνεται. Οι πολίτες του κόσμου βλέπουμε τι κάνουν και δεν θα τους αφήσουμε να ξεφύγουν έτσι αυτή τη φορά.

US TREASURY

SS: Οι ξένες κυβερνήσεις συνεχίζουν να αγοράζουν αμερικανικά κρατικά ομόλογα, παρά τα προφανή προβλήματα της οικονομίας των ΗΠΑ. Γιατί το κάνουν αυτό, κατά τη γνώμη σας;

KH: Η μεγαλύτερη αγορά για τα χαρτονομίσματα της  Federal Reserve, είναι το US Treasury και υπάρχουν πολλά δολάρια αυτή τη στιγμή. Αλλά, ναι, υπάρχει επίσης μια μικρή αγορά, δυστυχώς, η αγορά εξασθενεί καθώς το δολάριο εξασθενεί,  εξαιτίας όλων αυτών. Είναι αυτό που αποκαλούν ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή  κάθε μήνα τυπώνονται τόσο πολλά πρόσθετα δολάρια  χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως οικονομική υποστήριξη.

Ο ΧΡΥΣΟΣ

SS: Θα έπρεπε να αγοράζουμε χρυσό;
KH: Nαι και όχι. Ο χρυσός είναι πιθανώς μια σοφή αγορά αυτή τη στιγμή, αλλά περισσότερο ως ασφάλεια και όχι ως επένδυση, διότι υπάρχει πραγματικά μεγάλη ποσότητα χρυσού, υπάρχει πολύ περισσότερο χρυσάφι από όσο οι άνθρωποι γνωρίζουν. Για παράδειγμα, η ποσότητα του χρυσού στις καταθέσεις στην Τράπεζα της Χαβάης είναι 170 000 τόνοι, αυτό είναι περισσότερο από όσο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (World Gold Council) λέει ότι είναι διαθέσιμο για όλο το χρυσάφι στη Γη. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πόσος χρυσός υπάρχει. Υπάρχει πολύς χρυσός.

SS: Εσείς αγοράζετε χρυσό;
KH: Αγόρασα, ναι. Αλλά όχι επειδή είναι επένδυση, αλλά επειδή δεν είμαι 100% σίγουρη ότι θα δράσουμε όλοι από κοινού πριν καταρρεύσει όλο αυτό το ψεύτικο χρηματοοικονομικό σύστημα. Έτσι το βλέπω ως ασφάλεια, αλλά λόγω του μεγάλου ποσού του χρυσού που είναι πραγματικά κατατεθειμένο σε όλο τον κόσμο, δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι είναι μια καλή επένδυση.
SS: Ώστε πιστεύετε ότι η επιστροφή στη νόρμα του χρυσού είναι μία πραγματικότητα; Θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα;
KH: Λοιπόν, στην πραγματικότητα, αυτό δεν θα ήταν κάτι καλό. Το νόμισμα πρέπει να υποστηρίζεται από πραγματική αξία, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να περιορίζεται σε πολύτιμα μέταλλα, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε από τα είδη που είναι πολύτιμα. Το σημαντικό είναι ότι, ναι, το νόμισμα θα πρέπει να υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία και όχι από το χρέος, όπως συμβαίνει τώρα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

SS: Αν υποθέσουμε ότι θα συμβεί μια οικονομική κατάρρευση, τότε ο χρυσός θα έχει  κάποια χρησιμότητα;  Θέλω να πω, υπάρχει έλλειψη τροφίμων, ας δούμε τον κόσμο σήμερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το καθαρό πόσιμο νερό. O χρυσός πως πρόκειται να βοηθήσει σχετικά με αυτά;
KH: Πρώτα απ'όλα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δράσουμε όλοι μαζί. Δεν περιμένω μια κατάρρευση. Μία πολύ ακριβής μελέτη στρατηγικής αποφάσεων δείχνει ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε τη μετάβαση με ομαλό τρόπο.  Ίσως θα υπάρξουν μερικά ξεσπάσματα, αλλά νομίζω ότι οι περισσότερες  χώρες του κόσμου είναι υπέρ του να συνεργαστούν και όχι υπέρ της κατάρρευσης. Το μόνο πράγμα που μπορεί να πει κανείς είναι ότι ορισμένοι από αυτούς τους απατεώνες δεν έχουν καταλάβει, δεν έχουν δει τα σημεία των καιρών, δεν έχουν αντιληφθεί πως γνωρίζουμε ότι υπάρχει τρόπος για να συνεργαστούμε και να αποφύγουμε αυτά προβλήματα, τα οποία σίγουρα είναι δυνατόν να αποφευχθούν.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ BIS

SS : Karen  ήσουν ανώτερη σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα . Πες μου κάτι,  η ειλικρινής τραπεζική είναι ένα οξύμωρο σχήμα ;
KH : Όχι, έχουμε παραδείγματα παντού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες , η πολιτεία της Βόρειας Ντακότα έχει τη δική της κρατική τράπεζα και πολλές άλλες πολιτείες εξετάζουν αυτή την προοπτική. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή 22 άλλες πολιτείες το εξετάζουν , και προτρέπουμε τις άλλες 28 πολιτείες να κάνουν το ίδιο. Υπήρξε μια τράπεζα στο Άμστερνταμ που λειτούργησε για 300 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξέρουμε πώς να έχουμε υγιή τραπεζικό τομέα, θα πρέπει όμως  να είναι μία υποδομή για τη στήριξη της οικονομίας. Δεν θα πρέπει να είναι προς όφελος της ελίτ που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου, όπως γίνεται σήμερα. Αν κοιτάξετε την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών ( BIS ) - ο εν λόγω φορέας ιδρύθηκε όταν οι πολεμικές αποζημιώσεις απαιτήθηκαν από τη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε ξεκίνησε, το 1930 και πιστεύω οι 60 κεντρικές τράπεζες της , που είναι μέλη της BIS - αυτές είναι οι μεγάλες εταιρείες, αυτές είναι που πραγματικά χρειάζεται να κλείσουν.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

SS:  Ήσουν η πρώτη που αποκάλυψες  τη διαφθορά στην Παγκόσμια Τράπεζα. Πες μας περισσότερα για τις αποκαλύψεις σου;
KH: Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι το εξής: δούλευα στις Φιλιππίνες και υπήρχε μια τράπεζα ... αυτό ήταν στο τέλος της οικονομικής κρίσης της Ανατολικής Ασίας, στο τέλος της δεκαετίας του 1990. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στις Φιλιππίνες, η Εθνική Τράπεζα των Φιλιππίνων. Υπήρχε ένα δάνειο για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα και  υπήρχε ένας άνθρωπος που είχε στην κατοχή του την Philippine Αirlines oνόματι Lucio Tan. Αυτός κατέληξε να αγοράσει περισσότερο από το 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας των Φιλιππίνων χωρίς να ενημερώσει τις αρχές ασφαλείας στις Φιλιππίνες - πράγμα που ήταν ενάντια στο νόμο. Τότε είπα στον υπεύθυνο Δανεισμού της Παγκόσμιας τράπεζας ότι θα έπρεπε να ενημερώσουν την κυβέρνηση των Φιλιππίνων ότι οι όροι του δανείου δεν πρόκειται να επιτευχθούν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι με μετέθεσαν, όμως δεν το δέχτηκα, έτσι πήγα στη συνάντηση, όπου θα αποφασιζόταν κατά πόσο θα εκταμιευόταν το δάνειο και είπα ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί ότι οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται. Αυτό που συνέβη ήταν ότι το δάνειο δεν εκταμιεύθηκε, οι άνθρωποι που είχαν τα χρήματά τους σε καταθέσεις στην εν λόγω τράπεζα τα απέσυραν και το Philippine Deposit Insurance Corp αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να στηρίξει την τράπεζα με πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια δεν είχαμε εκταμίευση του δανείου μας για διακόσια εκατομμύρια και οι Ιάπωνες δεν εκταμίευσαν το δικό τους δάνειο αξίας διακοσίων εκατομμυρίων. Έτσι, αυτό ήταν αξίας εννιακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων  κακής απόδοσης δανεισμός και όταν η υπηρεσία αξιολόγησης της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα είχε αποδώσει ικανοποιητικά, διόρθωσα εκείνη την έκθεση αλλά τη διόρθωση μου ποτέ δεν την έδωσαν στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό ήταν μια συγκάλυψη. Δεν μπορείς να «καλύπτεις»  μια τράπεζα - αυτό δείχνει ότι τα χρήματα έχουν πάρει λάθος δρόμο.
Συνεργαζόμουν ήδη με άλλους "κοινοποιητές" στην Παγκόσμια Τράπεζα , διότι γνωρίζαμε ότι η εξεταστική επιτροπή έπρεπε να ενημερώνεται για το τι πραγματικά συμβαίνει .

Άλλοι "κοινοποιητές" ανέφεραν διπλή λογιστική, το αναφέραμε αυτό στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το ανέφερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2011 και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέταξε την επιστολή προς την Παγκόσμια Τράπεζα . Ανέφερα ένα πολύ λεπτομερές χρονολόγιο αλλά η  Παγκόσμια Τράπεζα δεν απάντησε ποτέ. Στη συνέχεια, το ανέφερα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και, όταν το Κογκρέσο των ΗΠΑ κλήθηκε να δώσει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Παγκόσμια Τράπεζα, ζήτησε λογοδοσία από την Ελεγκτική Υπηρεσία της κυβέρνησης που όμως δεν έγινε ποτέ. Το ανέφερα στο Διεθνή Οργανισμό των Ανωτάτων Οργάνων Ελέγχου και στη συνέχεια ζήτησα από το συμβούλιο να απαιτήσει από το KPMG  να κάνει έναν εσωτερικό έλεγχο στην Παγκόσμια Τράπεζα. Το KPMG δεν ακολούθησε τα ελεγκτικά πρότυπα, γι ' αυτό το ανέφερα στη δημόσια λογιστική εταιρεία ελέγχου, και το ανάφερα στο SEC (Υπηρεσία Ασφαλείας και Συναλλάγματος). Αλλά δεδομένου ότι το SEC δεν μπήκε καν στον κόπο να λύσουμε την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών για την Federal Reserve System, σίγουρα δεν επρόκειτο να διορθώσουν κάτι σχετικά με τα ομόλογα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Έτσι αγόρασα ένα ομόλογο της Παγκόσμιας Τράπεζας και έκανα μήνυση σύμφωνα με τους νόμους ασφαλείας , επίσης, πήγα σε κάθε Γενικό Εισαγγελέα στις ΗΠΑ, μίλησα στις πολιτείες που ήταν υπεύθυνες,  για να διασφαλίσω ότι υπήρχαν ακριβείς οικονομικές πληροφορίες για τις οποίες θα ενημερώνονταν οι κάτοχοι ομολόγων των πολιτειών, πήγα επίσης, στη Διεθνή Οργάνωση των Επιτρόπων Ασφαλείας. Έτσι, πρέπει να καλέσουν την Παγκόσμια Τράπεζα για συμμόρφωση για να υπάρχει διαφάνεια στις αγορές κεφαλαίου, καθώς και η αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών της Federal Reserve System πρόκειται να είναι παρελθόν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα.

Η ΙΣΧΥΣ ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

SS :  Νιώθετε ασφαλής μετά απ όλα αυτά που αφήνετε να διαρρεύσουν προς τα έξω; Ήδη έχετε απολυθεί;

KH: Έχω εργαστεί με μερικούς θαυμάσιους "κοινοποιητές", συγκεκριμένα, θα ήθελα να αναφέρω τον Mark Novitsky ο οποίος ασχολείται με αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με τα ανακριβή οικονομικά στοιχεία της Teletech, η οποία είναι μία εταιρεία που κατασκοπεύει και "φακελώνει" τους Αμερικανούς πολίτες.
Έτσι, όταν "κοινοποιητές" συνεργάζονται, συγκρίνουν τις παρατηρήσεις τους και μοιράζονται πληροφορίες ώστε να μπορείτε να πάρετε μια πολύ ακριβή εικόνα.
Επιπλέον, θα ήθελα να αναφέρω τον Larry Harrison, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις μου. Όταν έχεις ανθρώπους που συνεργάζεσαι,  δεν είναι τόσο εύκολο να κλείσουν τη ροή πληροφοριών, απλά κερδίζουμε σε ισχύ. Η ισχύς μας αυξάνει συνεχώς!

SS: Αισθάνεστε να έχετε εισακουστεί; Έχει αλλάξει κάτι;
KH: Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το ακροατήριο σας.

SS: Αισθάνεστε ότι κάτι αλλάζει στο σύστημα με την καταγγελία των δυσλειτουργιών του;

KH: Ναι, το αισθάνομαι απόλυτα. Νομίζω ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχει ακούσει το μήνυμά μου, που ψάχνει αυτές τις πληροφορίες, και κάθε μέρα μου στέλνει  e-mails, βγαίνει έξω και τα συζητά με τους γείτονές του για να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν νομίζω ότι τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης πρόκειται να έχουν μεγάλο ακροατήριο με το ρυθμό που πάμε.

SS: Υπάρχουν φιλελεύθερα κινήματα που εμφανίζονται τώρα όπως αυτό του Bitcoin, για παράδειγμα. Μπορούν ποτέ να αναπτυχθούν σε μία σταθερή δύναμη, αντίπαλη με το συμβατικό σύστημα;

KH: Νομίζω ότι πρόκειται να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη, ναι. Είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια είδη συστημάτων πληρωμών που έρχονται τώρα στην επικαιρότητα. Ναι, νομίζω ότι βαδίζουμε σ έναν κόσμο όπου θα υπάρχουν πολλές επιλογές και όπου το νόμισμα πληρωμών και συναλλαγών δεν πρόκειται να χρησιμοποιείται για να θέτει τους ανθρώπους σε χρέη και να τους φυλακίζει.

SS: Χρησιμοποιείτε Bitcoin από τώρα;
KH: Αυτό είναι μια καλή ερώτηση. Προσπαθώ να μάθω τον τρόπο. Υπάρχει ένα συνέδριο που λαμβάνει χώρα και θα προσπαθήσω να οργανωθώ σχετικά με αυτό.

SS: Karen, σ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.  Η καλεσμένη μας ήταν πρώην στέλεχος στα εσωτερικά της Παγκόσμιας Τράπεζας, η πρώην ανώτερη σύμβουλος Hudes Karen.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΜΑΔΑ EI - END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ


Δείτε εδώ το βίντεο στα Αγγλικά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...