ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Επίκαιρος Λόγος....

Αν δεν μπορείς να πετάξεις, μπορείς να τρέξεις. Αν δεν μπορείς να τρέξεις, μπορείς να περπατήσεις. Αν δεν μπορείς να περπατήσεις, μπορείς να συρθείς. Αλλά ό,τι και να κάνεις, πάντα να προχωράς.
{ Martin Luther King }

Θυμήθηκα ξανά κάποιον που μου ‘χε πει αν συνηθίσεις τη σιωπή… σειρά μετά έχει η ντροπή
{ Active Member }

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.
{ Sigmund Freud }

Παρόλο που όλες οι θρησκείες σας υπόσχονται τον παράδεισο, φροντίστε να δημιουργήσετε τον δικό σας παράδεισο εδώ και τώρα στη γη.
{ Omar Khayyam }

Για πόσο καιρό ακόμα θα υπήρχε η εξουσία, αν δεν υπήρχε η προθυμία των μαζών να γίνουν στρατιώτες, αστυνόμοι, δικαστές και δήμιοι;
{ Emma Goldman }

Η τέχνη είναι μια απάτη, όπου ο απατών, είναι ειλικρινέστερος του μη απατώντος και ο απατώμενος, σοφότερος του μη απατουμένου
{ Πλάτων }

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ΄ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους το καθεστώς και αφ΄ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
{ Αριστοτέλης }

Δικιά σας η πατρίδα, μα τίποτα δικό σας μέσα σ’ αφτήνε: χωράφια και παλάτια, καράβια και χρήμα, Θεοί κι εξουσία, σκέψη και θέληση – όλα ξένα..
{ Κώστας Βάρναλης }

Προτού διαγνώσεις στον εαυτό σου κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση, βεβαιώσου ότι δεν περιβάλλεσαι από μαλάκες.
{ William Gibson }

Όσον αφορά την πολιτική, είμαι αναρχικός. Μισώ τις κυβερνήσεις και τους κανόνες και τα δεσμά. Δεν αντέχω να βλέπω ζώα σε κλουβιά. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι.
{ Charlie Chaplin }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...