ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Γητευτής των Αλόγων

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ EI-END 
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΑΛΗ

..."Θέλω να διαβάσω ένα απλό κείμενο, είναι μια σελίδα, δε θα σας κουράσει καθόλου. Είναι όμως τόσο περιγραφικό, που μέσα σε αυτή τη σελίδα, είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθούμε τι ακριβώς μας συνέβη τα 3,5 τελευταία χρόνια. Ας ακούσουμε, λοιπόν, αυτό το κείμενο και στη συνέχεια θα σχολιάσουμε τα δρώμενα, τα τρέχοντα και τα εξελισσόμενα.

...Στην παρέα συμμετείχε και ένας ιδιοκτήτης μιας φάρμας ζώων, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον όταν άρχισε να διηγείται μια πρακτική μέθοδο εξημέρωσης των αλόγων.
Στόχος η μετατροπή ενός υπέροχου, αγέρωχου, ελεύθερου αλόγου σε ένα ζώο χωρίς βούληση, με υποτυπώδη και καταρρακωμένη προσωπικότητα, που θα δέχεται χωρίς καμία αντίδραση χαλινάρι , σέλα και κάθε εντολή του αφεντικού του. 
Η μέθοδος γνωστή σε εμάς. Αρχικά μεταφέρεται το αγέρωχο και υπερήφανο άλογο σε ένα περιορισμένο χώρο, εξασφαλίζοντας του μόνο νερό. 

Η πρώτη μέρα περνάει και το άλογο προσπαθεί να καταλάβει, τι του έχει συμβεί ψάχνοντας και για τροφή, που δυστυχώς δεν υπάρχει. 
Διατηρεί τις δυνάμεις του με βήμα αγέρωχο, το κεφάλι ψηλά και την ουρά να μαστιγώνει τον αέρα. 

Τη δεύτερη μέρα αρχίζει να συνειδητοποιεί την έλλειψη της ελευθερίας του και να βιώνει την βασανιστική έλλειψη πείνας. 
Οι αντιδράσεις τουχαρακτηρίζονται από θυμό, αγανάκτηση και δυστυχώς βία. Προσπαθεί να ρίξει τα τοιχώματα της φυλακής του. Σπρώχνει, δαγκώνει, κλωτσά αλλά όλα μάταια. 

Τη τρίτη μέρα εμφανίζονται σημάδια κόπωσης και οι δυνάμεις του αρχίζουν να μειώνονται. 
Τη τέταρτη μέρα οι κινήσεις του ζώου έχουν ελαχιστοποιηθεί. Το κεφάλι σκυμμένο, το βλέμμα θολό ,ουσιαστικά να εκλιπαρεί έλεος, η ουρά στα σκέλια. Αφήνουμε να περάσουν ακόμα λίγες ώρες, η πόρτα ανοίγει, το ζώο δεν αντιδρά, δυστυχώς το ζώο μένει ακίνητος. Ο γητευτής κρατάει σέλα και χαλινάρι. Τα δέχεται όλα αδιαμαρτύρητα , μάλιστα μετά από λίγη ώρα του δίνει και λίγη ζάχαρη.  
Έχει ήδη ισοπεδωθεί η βούληση και έχει εξαγοραστεί η ελευθερία του. Τώρα είναι έτοιμο να προσφέρει κάθε υπηρεσία , χωρίς καμία αντίρρηση.  

Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο γητευτής, ο εκπαιδευτής τρώει, πίνει και διασκεδάζει κανονικά.

Η παραπάνω μέθοδος, λυπάμαι που θα το πω πατριώτες, δεν βρήκε εφαρμογή μόνο στα ζώα, βρήκε εφαρμογή και στον δικό μας λαό. Στον πιο περήφανο λαό της οικουμένης..."


ΠΗΓΗ: http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/o-ghtefths-twn-alogwn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...