ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ





Είμαστε στο Ηράκλειο της Κρήτης οπότε πρέπει να σας προσφωνήσω διαφορετικά!
Αγαπητοί Μινύες και λοιποί συνέλληνες! Καλή Λευτεριά! Γέγονεν!

ΜΙΝΥΕΣ, ΔΡΑΒΙΔΕΣ, ΓΑΝΝΥΜΑΔΕΣ & ΑΡΕΙΟΙ

Οι πρώτοι Έλληνες ήσαν τέσσερα φύλα, οι Μινύες, οι Δραβίδες, οι Γαννυμάδες και οι Άρειοι.
Αυτοί ήσαν οι Πελασγοί.
Οι Μινύες ήσαν ίσως οι πρώτοι οι οποίοι δώσαν το στίγμα του Ελληνισμού. Σε κανέναν άλλον πολιτισμό γυναίκα δεν εμφανίστηκε γυμνόστηθη διαχρονικά την εποχή εκείνη, μόνο στην Κνωσσό. Αυτό ήταν ένα σήμα του Ελληνισμού. Οι θεότητες του Ελληνισμού ήσαν πάντα άρρενες και θήλειες θεότητες ενώ οι αποστατικοί θεοί είναι πάντα άρρενες. Αυτές είναι οι δύο δυνάμεις που τσακώνονται για το ποιός θα έχει τον πλανήτη. Οι θεοί των Ελλήνων και οι θεοί των αποστατών.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ

Το άτομο σας είναι ένα μοντέλο του ηλιακού συστήματος. Έχει έναν κεντρικό πυρήνα και γύρω του περιφέρονται ηλεκτρόνια σε διαφορετικές τροχιές, όπως ακριβώς περιφέρονται οι πλανήτες γύρω από τον ήλιο. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα ηλιακά συστήματα, το ίδιο συμβαίνει και στους γαλαξίες, στα σύμπαντα. Άρα στο σύμπαν δεν υπάρχει ευθεία γραμμή. Τα πάντα είναι κύκλος και όλη η κίνησις εις στο σύμπαν έχει να κάνει με κυκλική γραμμή.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Ο ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ

Ο σταυρός τον οποίον ο χριστιανισμός πήρε σαν σύμβολο του, δεν ήταν επινόησις του χριστιανισμού βεβαίως, ο ισοσκελής σταυρός είναι γνωστός ακόμα από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, ο οποίος ήταν και ο πρώτος ο οποίος περιέγραψε τον μονοθεϊσμό σε τριαδική οντότητα. Δεν θα πάμε σε φιλοσοφική συζήτηση αλλά επειδή, όπως σας είπα και φαντάζομαι το θέλετε και εσείς θα σας μιλήσω με απλό τρόπο ώστε να χρησιμοποιείσετε τις προσωπικές σας εμπειρίες για να κατασταλάζει αμέσως μέσα στο μυαλό σας η πληροφορία. Στο σύμπαν λοιπόν δεν υπάρχει ευθεία γραμμή αλλά όλες είναι κυκλικές κινήσεις. Δεν χρησιμοποιώ διαφάνειες γιατί αυτό στον συντονισμό που έχουμε, κάνει μεγάλη ζημιά. Πρέπει να συντονιστούν οι δονήσεις μας οι πνευματικές, για να καταλήξουμε όλοι στο ίδιο συμπέρασμα. Ο ισοσκελής σταυρός τι σημαίνει; Οι θήλειες και οι άρρενες δυνάμεις.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ

Το Ελληνικό Πάνθεον ήταν έξι θεές και έξι θεοί. Έτσι τους ονομάσαμε εμείς, εκείνοι δεν είπαν τους εαυτούς τους θεούς! Εμείς όμως τους είπαμε έξι θεές και έξι θεούς. Συντίκτω - σύντοκος - ενώνομαι, συνέρχομαι και δημιουργώ. Επομένως η θήλεια και η άρρεν γραμμή τελικά γίνεται μία, με συστροφή 45 μοιρών. Είπαμε όμως ότι ευθεία γραμμή στο σύμπαν δεν υπάρχει, υπάρχει μόνον κυκλική γραμμή άρα τελικά το πνευματικό, η θα λέγαμε το μεταφυσικό κομμάτι των Ελλήνων θεών, ας τους ονομάσουμε θεούς - παρότι δεν ήσαν θεοί . Ο άνδρας και η γυναίκα οι οποίοι καταλήγουν σε έναν κύκλο από το οποίο το μισό ανήκει στον άντρα και το άλλο μισό στην γυναίκα. Για να γίνει η συνένωσις τώρα τι κάνουμε; Τραβάμε αυτόν τον μισό κύκλο προς αυτήν την μεριά, τραβάμε το άλλο προς την άλλη μεριά και σχηματίζετε το διπλό έψιλον. Για να ενωθεί λοιπόν ο άρρεν και το θήλυ, η γενεσιουργός δύναμη του άρρενος και του θήλεως, πρέπει να περάσει το ένα ήμισυ πάνω από το άλλο ήμισυ. Εδώ καταλήγει δηλαδή ο σταυρός σε αυτό το σήμα. Αυτό είναι το σήμα που βλέπετε εδώ. Αυτό είναι το διπλό Έψιλον, το ΕΛ. Είστε Έλληνες, είστε Ελλάνιοι και η πρώτη, θα έλεγα, αρχή συμπαντική είναι η Ελευθερία. Και οι δύο λέξεις αρχίζουν από το ΕΛ. Το πρώτο γράμμα του Έλληνα είναι Έψιλον και το πρώτο γράμμα της Ελευθερίας, της Ελεύθερης Βούλησης, είναι Έψιλον. Έχουμε δύο μεγάλες πνευματικές δυνάμεις, τον Άνθρωπο και την Ελευθερία που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα, έχουν το ίδιο πρόθεμα. Το ΗΛ, το ΕΛ και το ΑΛ πάντα σημαίνει ''Αυτός που κατέβηκε από ψηλά π.χ. ο Αλλάχ.

ΟΥ ΔΗ ΠΑΤΡΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ΗΓΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ

Γιατί ονομάζεται ο Έλληνας Έλληνας; Γιατί ονομάζεται η Ελλάς Ελλάς; Το Λας σημαίνει βράχος, λίθος. Λατομείο λέμε. Αυτός που κόβει την πέτρα είναι λατόμος. Λας είναι λοιπόν η πέτρα. ΕΛ αυτός που κατέβηκε από ψηλά, είναι ο θρόνος λοιπόν αυτουνού που κατέβηκε από ψηλά. Αυτό είναι η Ελλάς.
Το γράμμα Έψιλον λοιπόν έχει μεγάλη σημασία. Για να δούμε λιγάκι να αναλύσουμε τι είναι το γράμμα Έψιλον. Εδώ τώρα έχουμε λοιπόν το γράμμα Έψιλον. Το ένα Έψιλον από εδώ και το άλλο Έψιλον από εκεί. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί στην αίθουσα του θρόνου στην Κνωσσό, αν δείτε πίσω από το θρόνο του Μίνωος στην Κνωσσό, υπάρχουν τα αντίστροφα Έψιλον. Γι' αυτό σας το λέω σήμερα ενώ ποτέ άλλοτε δεν το ανέφερα σε καμία άλλη παρουσίαση, το παρουσιάζω στο Ηράκλειο γιατί είστε δίπλα στην Κνωσσό. Στη αίθουσα λοιπόν του θρόνου, υπάρχουν τα δύο αντίστροφα Έψιλον και αν δείτε και το σήμα του οργανισμού μας, είναι ακριβώς αυτό το σήμα που βρίσκεται πίσω από τον θρόνο του Μίνωος στην Κνωσσό. Δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα μικρό ρητό από τον πανηγυρικό του Ισοκράτους που λέει: Ο δή πάτριόν στιν γεσθαι τος πήλυδας τν ατοχθόνων - Δεν είναι λέει πατριωτικό να επιτρέπεις στους ξένους να ηγούνται στην χώρα σου. Κανένας άλλος λαός δεν έχει το δικαίωμα να ονομάσει τον εαυτό του αυτόχθονα, εκτός από τους Έλληνες. Όλοι οι άλλοι λαοί είναι φτιαχτοί η έχουν μετακινηθεί στον χώρο που βρίσκονται, σε όλον τον πλανήτη. Ο μόνος λαός που δημιουργήθηκε εξ' αρχής και κατοικεί στον ίδιο χώρο είναι ο αυτόχθων λαός των Ελλήνων. Επομένως δεν είναι επιτρεπτό ούτε και Ελληνικό να επιτρέπεις στους ξένους να ηγούνται των αυτοχθόνων. Να το θυμάστε αυτό! Το πρόβλημα σας είναι αυτό. Αφήσατε τους ξένους να ηγούνται των αυτοχθόνων. Το είπε ο Ισοκράτης πριν 2500 χρόνια. Η ίδια αλήθεια είναι πολύ εμφανής και σήμερα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα, το καθ' ένα από αυτά έχει 15.000 διασυνδέσεις δηλαδή καλωδιάκια, διασυνδέσεις με τα υπόλοιπα κύτταρα. Το σύνολο του ηλεκτρονικού δικτύου στον εγκέφαλο είναι 150 τρισεκατομμύρια ηλεκτρονικά δίκτυα στον εγκέφαλο, το οποίο είναι υψηλότερο από τον αριθμό των αστεριών που έχουν οι Η/Υ. Δηλαδή οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν υπολογίσει το σύμπαν, το δικό μας το σύμπαν... Περισσότερες λοιπόν ηλεκτρονικές διασυνδέσεις έχουμε στον εγκέφαλο απ' ότι αστέρια στο σύμπαν.




ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΙΚΟΣ, ΜΕΣΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χωρίζεται σε τρία κομμάτια. Το μεν εσωτερικό ονομάζεται ιχθυοσαυρικό. Είναι εκείνο το οποίο έχουν τα φίδια, οι κροκόδειλοι, οι πάντες. Αυτό είναι το πιο εσωτερικό κομμάτι του εγκεφάλου. Είναι επιφορτισμένο με τρία πράγματα: α) Τροφή - εξασφάλιση διατροφής, β) εξασφάλιση στέγης και γ) αναπαραγωγή. Τα τρία αυτά είναι ενστικτώδεις λειτουργίες του ανθρώπου. Αναπαραγωγή, διατροφή και τόπος διαμονής. Ο κροκόδειλος δηλαδή δεν έχει συναίσθημα. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει συναίσθημα ο κροκόδειλος; Όχι, μπορείς όμως να ισχυριστείς ότι το σκυλί έχει συναίσθημα. Ακόμα και το άλογο. Το λέω για τον απλό άνθρωπο - το άλογο έχει πολύ μεγάλο συναίσθημα το οποίο το μεταδίδει στον άνθρωπο. Έχουμε λοιπόν δύο ζώα τα οποία το ένα έχει μόνον ένστικτο, αυτός είναι ο ιχθυοσαυρικός εγκέφαλος, έχουμε το δεύτερο κομμάτι που είναι το άλογο η ο σκύλος ο οποίος έχει τον εγκέφαλο των θηλαστικών. Αυτός είναι ο μεσεγκέφαλος. Είναι εκείνο το κομμάτι, με τα τέσσερα όργανα του, τον υποθάλαμο, το αυτόνομο νευρικό σύστημα, τον ιππόκαμπο και τις αμυγδαλές. Δημιουργεί το συναίσθημα φόβο, αγάπη, μίσος, τρόμο. Με εμπειρίες λοιπόν συναισθηματικές, δημιουργούμε μνήμες με συναισθηματικές μνήμες, οι οποίες φυλάσσονται στον υπολογιστή του μυαλού μας, από αυτή την περιοχή. Έχουμε λοιπόν το κατώτερο τμήμα που ασχολείται μόνον με το ένστικτο, το δεύτερο τμήμα το οποίο είναι και αυτό κομμάτι των θηλαστικών δηλαδή τα θηλαστικά έχουν και ιχθυοσαυρικό αλλά και μεσεγκέφαλο και έχουμε και το τρίτο τμήμα το οποίο είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ο οποίος έχει τα δύο ημισφαίρια, το αριστερό και το δεξιό...

ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ

Ο λόγος είναι κατεξοχήν Ελληνικός. Θα καταλάβετε τη διαφορά που έχετε εσείς από το υπόλοιπο ανθρώπινο γένος. Λόγος δεν σημαίνει ομιλία. Σημαίνει λογική ανάλυσις και κατανομή των διαφόρων εμπειριών, κατανομή της μνήμης στον εγκέφαλο δια της λογικής αναλύσεως . Ενώ το θηλαστικό βάζει στον εγκέφαλο μνήμη από συναίσθημα, το κλωτσάς, πονάει, δε σε ξαναπλησιάζει. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναλύει - εάν αυτό που κλώτσησε το σκυλί χάσει το πόδι του, το σκυλί δεν καταλαβαίνει οτι σου κόψαν το πόδι και δεν μπορείς να το ξανακλωτσήσεις, δεν έχει τη λογική να αναλύσει οτι δεν έχει πόδι να πάω να δαγκώσω. Έχει δημιουργήσει το συναίσθημα και τη μνήμη από την εμπειρία που είχε και δεν σε ξαναπλησιάζει.Το τρίτο κομμάτι λοιπόν του εγκεφάλου που είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ο φλοιός δημιουργεί τις μνήμες από λογική ανάλυση. Αυτό βρίσκεται στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Εδώ υπάρχει μια περιοχή που λέγεται το τρίγωνο του Μπροκά, από το οποίο περνούν όλες οι αναλυτικές διεργασίες του εγκεφάλου για να δημιουργήσουν μνήμη και αντίδραση. Μια πληροφορία που μπαίνει στον εγκέφαλο, μπαίνει πάντα από το δεξιό ημισφαίριο το οποίο είναι εντελώς άδειο. Το δεξιό ημισφαίριο παραλαμβάνει την εμπειρία από την τηλεόραση που κάθεστε και βλέπετε κάθε βράδυ και δε σας αφήνουν να την περάσετε εδώ, για να την αναλύσετε, αλλά σας δίνουν και την εξήγηση. Η πληροφορία από δω έχει δυο οδούς: ή να περάσει στον μεσεγκέφαλο, να δημιουργήσει συναίσθημα και από τον μεσεγκέφαλο να περάσει στον ιχθυοσαυρικό για να εκτελέσει ο ιχθυοσαυρικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΙΚΟΣ & ΜΕΣΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Ό,τι γίνεται στο σώμα σας πρέπει να δώσει εντολή η λογική να περάσει από εδώ το ερέθισμα και να φτάσει στον ιχθυοσαυρικό εγκέφαλο και να εκτελέσει. Τα πάντα περνούν από τον ιχθυοσαυρικό εγκέφαλο. Το ερέθισμα μπορεί να πάει εκεί για να αναλυθεί ή μπορεί να πάει εκεί για να αντιδράσει. Το κατεστημένο και το μάρκετιγκ, οι διαφημίσεις, κλπ γιατί νομίζετε ότι απευθύνονται πάντα στις γυναίκες. Είδατε πολλές διαφημίσεις να απευθύνονται στους άντρες; ακόμα και τα ελαστικά των τρακτέρ τα διαφημίζουν γυναίκες με μαγιό, επειδή έχουν αναλύσει τις σχέσεις ανδρός και γυναικός, που είναι ένστικτο και συναίσθημα, δεν ειναι λογικη. Θέλουν λοιπόν να πάρουν αυτήν την εμπειρία, να μην την αφήσουν να πάει στον αριστερό εγκέφαλο και να αναλύσει λογικά τα πράγματα, αλλά να την περάσει κατευθείαν στο μεσεγκέφαλο και τον ερπετικό εγκέφαλο για να κάνετε ό,τι σας είπαν. Σας δίνουν την πληροφορία και σας την αναλύουν κιόλας. Επιπλέον παραπονιέστε συχνά ότι δεν ακούτε ειδήσεις, γιατί σας λένε την γνώμη τους, προτού ακόμη σας πουν την είδηση και σας αφήσουν να την αναλύσετε. Σας έχουν ήδη πει τι σημαίνει, ποιος το έκανε, γιατί το έκανε και ποιον πρέπει να πάτε να τουφεκίσετε.Ένα αδρό παράδειγμα για το πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος: Ρίχνουμε τους δίδυμους πύργους και μετά αντιλαμβανόμαστε ότι το κάναμε λάθος, γιατί τώρα είναι πασιφανές ότι δεν έριξαν τα αεροπλάνα τους δίδυμους πύργους, δεν έπεσαν από τα αεροπλάνα. Την πρώτη μέρα όμως σας είπαν ότι το έκανε ο Σαντάμ Χουσείν και πάμε να τον σκοτώσουμε.

ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Η λογική είναι στο υψηλότερο σημείο, το συναίσθημα στη μέση και το ένστικτο στην τρίτη θέση πιο κάτω. Σκεφτείτε τώρα τι λέει η χριστιανική θρησκεία: ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα πάντα εκτελεί, δεν λαμβάνει αποφάσεις ποτέ, είναι ο εκτελεστής, το εκτελεστικό, το θυμάστε καλά από την Καινή και Παλαιά διαθήκη - αν μπορούμε να τις ονομάσουμε διαθήκη. δηλαδή ο Ιχθυοσαυρικός εγκέφαλος. Τα αξιακά συστήματα του πλανήτη έχουν προέλθει από πέντε άτομα, όπως συμβαίνει συνήθως:Ήρθε ο Μωυσής ο οποίος είπε ότι τα πάντα είναι νμος. Μετά ήρθε ο Ιησούς ο οποίος είπε ότι τα πάντα είναι αγάπη. Μετά ήρθε ο Μαρξ και είπε ότι τα πάντα είναι χρήμα. Ακολούθησε ο Φρόιντ ο οποίος είπε ότι τα πάντα είναι σεξ. Και τέλος ο Αϊνστάιν είπε οτι όλα αυτά, είναι σχετικά. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν οτι τα πέντε αυτά άτομα έχουν δημιουργίσει τα αξιακά συστήματα του πλανήτη με τα οποία είτε ευδαιμονείτε, είτε δυσιδαιμονείτε, είτε είστε ευτυχισμένοι, είτε δυστυχισμένοι. Και τα πέντε αξιακά αυτά συστήματα απευθύνονται στο εξής :
Ο νόμος είναι φόβος, τον έδωσε ο Γιαχβέ, που είπε ότι αν δεν κάνεις αυτό θα πας στην κόλαση, θα σε τιμωρήσω. Ο Χριστός είπε πως αν δεν αγαπάτε αλλήλους, θα πάτε πάλι στην κόλαση. Ο Μαρξ λέει μετά ότι όλα αυτά είναι αηδίες και ότι τα πάντα είναι χρήμα, αν έχεις χρήμα όλα γίνονται. Ο Φρόιντ οτι όλα είναι σεξ. Ποιο είναι το περίεργο λοιπόν; Και οι πέντε αυτοί των οποίων τα αξιακά συστήματα έχετε παραλάβει και με τα οποία ζείτε τις ζωές σας, είναι Εβραίοι. Όλοι οι παραπάνω πέντε ήσαν Εβραίοι. Που διακινούνται όμως ; Όλοι διακινούνται στο συναίσθημα και στο ένστικτο. Κανένας δεν απευθύνθηκε στο Λόγο, παρά μόνον ο Έλληνας. Ποιοι είναι οι αντίστοιχοι αυτών των πέντε λοιπόν στην Ελληνική Διανόηση;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ

Στην Ελληνική διανόηση ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πυθαγόρας, ο Αρχιμήδης, ο Αναξίμανδρος. Όλοι αυτοί αγνόησαν το συναίσθημα και το ένστικτο και απευθύνθηκαν στη λογική.Ποια είναι η διαφορά; Έχουμε μια διαχωριστική γραμμή την οποία ας την ονομάσουμε για σήμερα: «το σινικό τείχος», που διαχωρίζει τη λογική από το συναίσθημα και το ένστικτο.Τα αξιακά συστήματα του Ελληνισμού είναι πάνω από τη διαχωριστική γραμμή ενώ των άλλων κάτω. Τα αξιακά συστήματα στα οποία σήμερα ζείτε είναι κάτω από το «σινικό τείχος» δηλαδή ανήκουν στο ένστικτο και στο συναίσθημα, και είναι των πρώτων πέντε που σας ανέφερα, που προσπαθούν συνέχεια να πάρουν μαθήματα από τη λογική, που βρίσκεται πάνω από τη διαχωριστική γραμμή, πάνω από το «σινικό τείχος». Προσπαθούν συνέχεια να σας φτάσουν, αλλά δεν μπορούν, επειδή το συναίσθημα και το ένστικτο είναι μόνο με ό,τι βλέπεις και αισθάνεσαι, ό,τι προσλαμβάνεις δια των αισθήσεων. Αυτό ονομάζεται «Νόησις», «αντίληψις». Αντιλαμβάνομαι λοιπόν πχ. βλέπω μια ωραία κοπελιά και την ερωτεύομαι. Έτσι για τα πρώτα πέντε αξιακά συστήματα πρέπει να έχεις ή οπτική, ακουστική, ή απτική επαφή για να δημιουργήσεις το συναίσθημα . Πάνω από τη διαχωριστική γραμμή το «σινικό τείχος» έχουμε την Διανόηση, ενώ κάτω τη νόηση. Ποια η διαφορά; Η νόηση δεν μπορεί να φτιάξει κάτι καινούριο, ενώ η διανόηση έχει τη φαντασία να δημιουργήσει. Κάτω από τη διαχωριστική γραμμή, δηλαδή στο συναίσθημα και στο ένστικτο, βρίσκονται οι παραγωγοί και πάνω οι δημιουργοί.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ : ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ

Τι σημαίνει δημιουργός; «Δήμου έργον», δημιουργώ σημαίνει κάνω όχι δουλειά, αλλά εργασία για το δήμο, ή με το δήμο. Αυτό σημαίνει συλλογικότητα. Ο Ελληνισμός λοιπόν είναι μια συλλογική ευδαιμονία. Αυτό σημαίνει διανόησις.Ετυμολογία της λέξεως : «Δίαν- Νόησις». «Δίαν νοώ», «Δίαν νοούμαι», σκέφτομαι το Θεό. Οι άλλοι έχουν νόηση, εσύ Έλληνα έχεις διανόηση. Αυτές είναι οι διαφορές. Ψάχνει λοιπόν η νόηση να βρει τη διανόηση, γιατί η διανόηση μπορεί να σκεφτεί, να δημιουργήσει στο μέλλον κάτι καινούριο, είτε ιδέα είναι αυτή, είτε αυτοκίνητο είναι, γιατί όλες οι δημιουργίες προήλθαν από την ανάλυση τη λογική και όχι από το συναίσθημα και το ένστικτο. Αφού λοιπόν φτιάξει αυτή η ομάδα το μοντέλο ,περνά στην παραγωγή από τον ιχθυοσαυρικό. Τι σημαίνει παραγωγή: «άγω παρά», φέρω προς το μέρος μου, μαζεύω δηλαδή. Αυτοί λοιπόν μαζεύουν. Ποιοι μαζεύουν; Οι Εβραίοι. Εκείνοι μαζεύουν και εσείς φτιάχνετε τα καινούρια. Αυτά που οι Έλληνες δημιουργούν, τα παίρνουν οι Εβραίοι και τα μαζεύουν. Τι προσπαθούν να σας κάνουν τώρα; Προσπαθούν να φέρουν και εσάς εδώ κάτω, στον μεσεγκέφαλο και τον Ιχθυοσαυρικό να είστε και εσείς παραγωγοί. Μα εσύ δεν είσαι παραγωγός. Μόλις δώσεις στον Έλληνα ένα δάνειο θα το πάρει, γιατί νομίζει ότι θα δημιουργήσει, θα φτιάξει μεγαλύτερο ξενοδοχείο, θα αγοράσει περισσότερα άλογα και δεν τον ενδιαφέρει το επόμενο, τον ενδιαφέρει το τι θα προκύψει από την προσπάθειά του. Έχει το μυαλό του στην προοπτική, να προβλέψει το τι θα χρειαστεί και να το φτιάξει, ενώ ο Εβραίος μόνο βλέπει, ο Έλληνας προβλέπει. Η διαφορά των δύο είναι σαφής φαντάζομαι.

ΧΡΗΜΑ & ΝΟΜΙΣΜΑ

Τι είναι το χρήμα: Έχω στην τσέπη μου τριών ειδών χρήματα, Αμερικάνικο, Εγγλέζικο και Ευρωπαϊκό. Και τα τρία αυτά ονομάζονται χρήμα. Δεν μπορεί αυτό να ονομαστεί νόμισμα. Νόμισμα θα ονομαστεί το καθένα από αυτά. ‘Άρα χρήμα είναι όλα τα νομίσματα, νόμισμα είναι όμως ό,τι αποφάσισε ο δήμος, αυτός που εδημιούργησε. Του δήμου έργον είναι το νόμισμα, η δραχμή είναι έργον του δήμου. Αποφάσισε η ολομέλεια των Ελλήνων να έχει ως νόμισμά της τη δραχμή, ενώ σήμερα θέλουνε να τα κάνουνε όλα χρήμα. Να μεταφέρουν την προσωπική σου επιλογή ως λαός σε μια συνολική επιλογή που λέγεται χρήμα. Έτσι έχουν φτιάξει το δολάριο για την Αμερική, το ευρώ για την Ευρώπη, το αμέρο για όλους και ξαφνικά μπορούμε να βρεθούμε και με ένα άλλο νόμισμα που το προτείνουν για όλο τον κόσμο. Τι είναι αυτό; Είναι ενδεικτικό ότι θέλουν να σου αφαιρέσουν τη δυνατότητα να αποφασίζεις για την τύχη σου, διότι θα την αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα. Από τη στιγμή που το χρήμα απευθύνεται σε όλους δε μπορείς εσύ Έλληνα παρόλο που πρέπει να σου πω και σας το λέω αυτό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ Η ΛΕΞΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Με προσωπική παρέμβαση του Αρτέμη Σώρρα πάνω στο ευρώ γράφτηκε η λέξις «ευρώ» με Ελληνικά γράμματα, δεν υποχώρησε ο Αρτέμης μέχρι να γραφτεί πάνω στο ευρώ η λέξις «ευρώ» με Ελληνικά γράμματα, Γράφεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Έγινε μεγάλη μάχη που δεν μου επιτρέπεται να σας πώ αυτή τη στιγμή γιατί και πως έγινε, για να αναγραφεί πάνω σε αυτό η Ελληνική λέξις «ευρώ». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει αντίσταση στο χρήμα. Εγώ θέλω νόμισμα, να έχει τουλάχιστον την ένδειξη ότι εγώ, ο Eλληνικός λαός αποφασίζω για την τύχη μου . Το έκανε βίωμά του, το υλοποίησε και το έφερε στα χέρια σας. Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι ένα συνηθισμένο άτομο.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΔΟΚΤΟΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EI ΕΝDΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 23/09/2013 ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΓΕΩ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...