ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ

 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ

Ο κύριος Σώρρας τις τελευταίες ημέρες καλεί και τους υπερχρεωμένους Δήμους να προσέλθουν προκειμένου να τους βοηθήσει. Κύριε Σώρρα ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Το όλο θέμα σε ότι αφορά στα 600 δις είναι σχεδόν τελειωμένο όσον αφορά στο νομικό κομμάτι, το κομμάτι των ομολόγων. Έγινε όπως ξέρετε και η δίκη που με είχαν κατηγορήσει α) για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα 600 δις, β) για κατάλυση πολιτεύματος και γ) ανησυχία λαού.
Ήταν τρεις οι κατηγορίες και όχι μία! Βάσει των 600 δις λέει που δεν υπήρχαν, έκανα κατάλυση πολιτεύματος και ανησυχία λαού! Ανησύχησα εγώ το λαό δηλαδή και αυτοκτονούσε ο Έλληνας επειδή του είπα ότι του έφερα τα 600 δις! Δύο ολόκληρα χρόνια έκαναν πλύση εγκεφάλου οι τηλεοράσεις ότι πτωχεύει η Ελλάδα, δεν θα έχουμε αύριο χρήματα για βενζίνη, κλπ. και οδηγούσαν τον Έλληνα στην αυτοκτονία.
Εν πάση περιπτώσει είχαμε μια αθωωτική απόφαση, επειδή ήρθαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στο τραπέζι, και κάποιοι Έλληνες σκεπτόμενοι λένε: Να κάνετε άγαλμα του Γεωργιάδη που έκανε μήνυση και που έφερε τα αποδεικτικά στοιχεία στην Ελλάδα και μπορεί οποιοσδήποτε να πάει στο Πρωτοδικείο να πάρει τα στοιχεία!

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΔΗΜ:
Κύριε Σώρρα εδώ είναι τώρα το κρίσιμο σημείο. Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι υφίστανται τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια ή απεφάνθη ότι τα 600 δις που λέτε εσείς έχετε δώσει υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν προκαλούν ζημία στην οικονομία της χώρας;
ΣΩΡΡΑΣ: Όχι, αν αποδείκνυαν πως είναι «ψευδή» θα καταδικαζόμουν για κατάλυση πολιτεύματος. Από τη στιγμή που αποδεδειγμένα είναι κατατεθημένα τα 600 δις και είναι υπαρκτά δεν υπάρχει κατάλυση!
ΔΗΜ: Άρα μας λέτε ότι απεφάνθη ότι υφίστανται τα 600 δις;
ΣΩΡΡΑΣ: Όχι, δεν το λέω εγώ, αλλά το Δικαστήριο που είναι ανεξάρτητη αρχή αφού καταθέσαμε τα στοιχεία. Σε αυτό το δικαστήριο θα μπορούσε να παρεβρεθεί ο υπουργός οικονομικών τον οποίο είχαμε καλέσει και είναι ο πλέον αρμόδιος να μπει στο δικαστήριο και να πει «Καταδικάστε τον κύριο Σώρρα, επειδή έχουμε λάβει μήνυμα από την Αμερική ότι δεν υπάρχουν ούτε 600 δις αλλά ούτε 6 ευρώ! Λέει ψέματα ο άνθρωπος, και να έχει τελειώσει το θέμα εκεί!» Επίσης θα μπορούσε να παρουσιαστεί ο κύριος Προβόπουλος και να μιλήσει γιαυτό. Εμείς ζητάμε τους θεσμούς!

ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ " ΕΘΝΟΣ"

ΔΗΜ: Η Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίζεται ότι δεν υφίστανται τα χρήματα που λέτε.
ΣΩΡΡΑΣ: Όχι δεν ισχυρίζεται τίποτα. Ποιος το λέει αυτό; Εσείς το λέτε; Υπάρχει κανένα έγγραφο;
ΔΗΜ: Όχι, όχι, έγγραφο δεν έχω δει, αλλά υπάρχουν δημοσιεύματα, θα σας τα θυμίσω, και στην εφημερίδα «το έθνος»…
ΣΩΡΡΑΣ: Ποια δημοσιεύματα; Μιλάτε για τα κανάλια των Σιωνιστών και των Εβραίων;
Απαντώ λοιπόν και λέω, τα κανάλια ποιών; Του Μπόμπολα;
ΔΗΜ: Άρα δεν υπάρχει επίσημο χαρτί από την Τράπεζα της Ελλάδος…
ΣΩΡΡΑΣ: Όχι βέβαια! Ο Μπόμπολας είναι μηνυόμενος κύριε Καρυπίδη. Ο Μπόμπολας είναι μηνυόμενος για κακουργήματα από εμένα για το κατάπτυστο δημοσίευμα. Να σας στείλω και τη μήνυσή του. Στο κανάλι σας λοιπόν να βγάλετε τη μήνυσή και να απολογηθεί στον εισαγγελέα και ο κύριος Προβόπουλος!
ΔΗΜ: Καλά, ο κύριος Προβόπουλος πρέπει να μηνυθεί και για άλλα πράγματα…
ΣΩΡΡΑΣ: Έχει μηνυθεί ο κύριος Προβόπουλος από εμένα προσωπικά για δύο κακουργήματα: Στη μία περίπτωση επειδή έδινε ενάμισι δις για τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, αν θυμάστε - με ειδικούς μάρτυρες, και στην άλλη όταν έδωσε προς δημοσίευση ένα κατάπτυστο έγγραφο της εσωτερικής αλληλογραφίας Ζερβουδάκη - Προβόπουλου. Έστειλα εξώδικο στόν κ. Προβόπουλο όπου του λέω: κύριε Προβόπουλε πείτε μας αν αυτή είναι η θέση σας σε ένα έγγραφο που δεν μιλάει σε μένα ούτε για μένα
καθόλου, εάν είναι δικό σας. Εάν σε 5 ημέρες δεν μας απαντήσετε θα θεωρήσουμε
ότι είναι δικό σας και θα σας κάνουμε μήνυση. Και εφόσον δεν απάντησε τον πήγα σε κακούργημα.
ΔΗΜ: Ωραία, επανερχόμαστε λοιπόν στην κουβέντα. Ούτε έγγραφο
υπάρχει από την Τράπεζα της Ελλάδος που να λέει ότι δεν υπάρχουν τα 600δις όπως λέτε και όλα τα δημοσιεύματα είναι ψευδή και κατάπτυστα, ούτε το υπουργείο οικονομικών της Ελλάδας ερώτησε το υπουργείο οικονομικών της Αμερικής ή την τράπεζα ή τον Καναδά αν υπάρχουν τα χρήματα αυτά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΩΡΡΑΣ: Ακούστε! Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό έγγραφο του Ελληνικού υπουργείου οικονομικών - εφόσον του στέλνω εξώδικο να παραλάβει τον φάκελο με την προσφορά των 600 δις, 8 ημέρες πριν το τρίτο Μνημόνιο - που με πολύ σεβασμό μου απαντάει ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδος: Βεβαίως κύριε Σώρρα, βλέπω τα ομόλογά σας, και έχω βάλει τρεις υπηρεσίες για να κατέβουν, την υπηρεσία εσωτερικού χρέους, την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Αυτή η απάντηση είναι δημοσιευμένη και σφραγισμένη και εγώ ξέρετε δεν κόβω ούτε σφραγίδες ούτε υπογραφές.

Η ΜΥΝΗΣΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 302

Το ίδιο προσπάθησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικολόπουλος στη Βουλή: «Κύριοι, για να του απαντήσουμε του Σώρρα, ο υπουργός οικονομικών έχει δει τα 600 και του λέει να κατέβουν. Δηλαδή πρέπει το Υπουργείο να βοηθήσει , να τα δεχτεί με κάποια ειδικά έγγραφα, να πάρει τους κωδικούς και να κατεβάσει τα χρήματα από τα ομόλογα. Στέλνω αμέσως εξώδικο στον υπουργό οικονομικών και στις τρεις υπηρεσίες που μου λέει ο υπουργός ότι τους έχει αναθέσει το θέμα των ομολόγων και του λέω: "Κύριε υπουργέ, επειδή σε 8 ημέρες θα μπείτε στο τρίτο Μνημόνιο και στη βουλή ψηφίζεται το τρίτο Μνημόνιο, παρακαλώ εντός 5 ημερών να μας πείτε- όπου θέλετε- μαζί με τις τρεις σας υπηρεσίες και με τις τεχνικές μου επιτροπές να σας βοηθήσουμε να παραλάβετε τα 600 για να σωθεί η χώρα μου! Δεν ξανααπάντησε ποτέ ο υπουργός, δεν ξανααπάντησε να παραλάβει, ενώ μου είπε ότι εχει βάλει τρεις υπηρεσίες. Αυτές οι απαντήσεις είναι επίσημες αγαπητέ, είναι μέσα στη μήνυση που έχω κάνει για τους 302. Αντιλαμβάνεστε ότι έχει καλυφθεί όλο το νομικό κομμάτι. Εφόσον δεν μου απαντάει και μπαίνουμε στο μνημόνιο τότε έχει τελεστεί επίσημα η πράξη της απιστίας, η κακουργηματική, η πράξη της εσχάτης προδοσίας και τότε κάνω μήνυση στους 302 της Βουλής κύριοι. Γιατί εγώ έκανα μήνυση γιατι δεν πήραν τα 600, προσέξτε, δεν έκανα μήνυση για το Σύνταγμα αν δεν ήταν καλό ή γιατί η φάτσα του Στουρνάρα δεν μου αρέσει ή του κάθε κομματάρχη, ή κομματανθρώπου. Εγώ έκανα μήνυση γιατί δεν πήρατε τα 600, το καταλαβαίνει η Ελληνική Δημοκρατία; Και τα 600 δεν τα έχω βάλει στην κυβέρνηση, τα έχω καταθέσει στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή στον συνελληνά μου, στη φυλή μου, στο αίμα μου…

ΔΗΜ: Όπως τα περιγράφετε εδώ, οι πολιτικοί μας με τον τρόπο που ενεργούνε, τελούνε δύο φορές το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Διότι όταν εμένα μου πείτε ότι θα μου δώσετε 600 δισεκατομμύρια για να πληρώσω το χρέος μιας χώρας και να άρω όλες τις υποθήκες, να πάρω πίσω την κυριαρχία μου και δεν το πράττω είμαι δύο φορές προδότης από αυτό που έκανα στο παρελθόν με τα μνημόνια. Δεύτερον ξέρετε στην οικονομία και το ξέρετε πολύ καλά γιατί είστε ένας άνθρωπος της αγοράς, η προσδοκία είναι το Α και το Ω και επειδή τώρα μας παρακολουθούν πολίτες που ταλαιπωρούνται, δεν τα βγάζουν πέρα στην καθημερινότητά τους, η προσδοκία είναι το πιο χειρότερο να μην υφίσταται ως αποτέλεσμα. Δύο τινά συμβαίνουν, απλοϊκά θα το πω για να το καταλάβει ο κόσμος. Εάν ο Αρτέμης Σώρρας είναι ψεύτης πρέπει να τον συλλάβουν, προσέξτε τι σας λέω, ή αν λέει την αλήθεια ο Αρτέμης ο Σώρρας αυτοί εδώ οι άνθρωποι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί τώρα. Και ερωτώ, εκτός από την κυβέρνηση, από τον κύριο Στουρνάρα, τον κύριο Προβοπουλο- που εμείς καθημερινά αναδεικνύουμε τη δράση του και ασκούμε την κριτική μας- ένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν ήρθε να σας πει, στην επεξεργασία των προγραμμάτων τους, θα κάνω στάση πληρωμών, θα φύγω από τα μνημόνια, θα κάνω , θα ράνω, θα τιτλοδοτήσω τα πετρέλαια, δεν ήρθε να σας πει: Ελάτε εδώ κύριε Σώρρα, τι είναι αυτά που λέτε εδώ, για φέρτε εδώ να δούμε εμείς τι γίνεται, και να το πάει το θέμα στη Βουλή, Έλληνας βουλευτής;

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ

ΣΩΡΡΑΣ: Ο μόνος βουλευτής ήταν ο Νικολόπουλος που έκανε επερώτηση! Αλλά το χειρότερο απ όλα που έχω θυμώσει μπορώ να αποδειξω τώρα με στοιχεία ότι η αντιπολίτευση είναι μαζι και χειρότερη από την κυβερνηση! Σας λέω λοιπον ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρχηγοί κομμάτων, έχουν ενημερωθει όλοι οι κοινοβουλευτικοι άντρες, έχουν τεράστια δύναμη. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι μας δουλέυουνε ψιλό γαζί όλα αυτά τα ζωα τα ανόητα! Θα σας εξηγήσω γιατί. Η Βουλή είναι το ανώτατο όργανο του κράτους. Σημερα ενας προεδρος ενός μικρού κόμματος είναι εκλεγμένος από το λαό και έχει τη δύναμη να πάει μέσα σε οποιοδήποτε οργανισμό και να παραλάβει οποιαδήποτε χαρτιά και στοιχεία. Μπορεί αυριο ένας μικρός προεδράκος του 3% να πάει στο Υπουργείο Οικονομικών και να ζητήσει έλεγχο και τα στοιχεία που έχει το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι υποχρεωμένοι να του τα δωσουνε. Αυτή είναι η Βουλή. Αυτό είναι το Σύνταγμα! Και δεν το κάνει κανένας! Να ξέρετε λοιπόν ότι η «Χρυσή Αυγή» η οποία όπως και να μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, είναι στη βουλή αλλά και οι ΑΝΕΛ - Πάνος Καμμένος δεν παρέλαβαν το φάκελο και θυροκόλληθηκε το εξώδικο.
ΔΗΜ: Άρα όλοι αυτοί είναι στο παιχνίδι τώρα
ΣΩΡΡΑΣ: ΟΛΟΙ! Καλά για το ΚΚΕ δεν το συζητάμε, οπότε δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο!

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 50 ΔΙΣ

Θα ήθελα όλοι να είναι πρόεδροι και κοινοβουλευτικοί άνδρες όπως είναι μέσα στο κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο κάνει κουμάντο. Εάν ήθελε η αντιπολίτευση - το σκληρότερο πολίτευμα - θα μπορούσε αύριο το πρωί να καταφέρει να μήν περάσει κανένας νόμος! Πως θα προστατευτεί αυτός ο πολίτης; Από πού; Δηλαδή τι ήθελα; Στη χειρότερη περίπτωση εγώ δεν ζήτησα δανεικά. Ζήτησα από την κυβέρνηση μου δανεικά; Ζήτησα να μοιράσω την Ελλάδα, να πάρω πετρέλαια, να πάρω τίποτα; Ζήτησα χάρη; Τι ζήτησα; Θέλω λοιπόν να τα πάρουν και να κάνουν έναν λογιστικό έλεγχο στη χώρα μου, πιστεύοντας και με στοιχεία ακράδαντα που έχω , ότι η χώρα μου δεν χρωστάει ούτε 50 δισεκατομμύρια!!!!!! Μας έχουν ληστέψει!!!!!

ΔΗΜ: Ακούστε τώρα. Έτσι όπως έχετε περιγράψει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, από τη ΝΔ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και όλους άπαντες, εσείς βάζετε 600 δις, τα δίδετε στην Ελληνική Δημοκρατία να τα διαχειριστεί ποιος; Αυτοί που περιγράφετε έτσι;
ΣΩΡΡΑΣ: Όχι, δεν είναι δυνατόν !
ΔΗΜ: Ποιός θα τα διαχειριστεί;
ΣΩΡΡΑΣ: Θα σας εξηγήσω λοιπόν. Ακόμα και η υπηρεσιακή κυβέρνηση, θυμάστε ποιος βγήκε υπηρεσιακή κυβέρνηση για να γίνουν εκλογές; Ενας κύριος Πικραμένος; του 4ου Ράιχ πάλι, του προδότη που ήταν εδώ
του πατέρα του, που είχε συνεργαστεί με τους Γερμανούς, και μέσα στη Μασονική Λέσχη! Ακόμα και εκείνη η υπηρεσιακή κυβέρνηση του ενός μήνα (δεν αφήσαν ελεύθερο, γιατί θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε). Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε κλειδωμένοι; Αρα καταλαβαίνεις Έλληνα ότι το Σύνταγμα είναι δικό σου, οι θεσμοί είναι δικοί σου αλλά έχουνε καταπέσει ως έχουν; Αρα λοιπόν δεν έχω τίποτα. Το μόνο που έχω είναι τον Ελληνά μου. Σήμερα λοιπόν αν θέλετε να συζητήσουμε θα συζητήσουμε για τη Δημοκρατία. Δεν πιστεύω αυτά τα κόμματα. Αυτή είναι φεουδαρχική κομματοκρατία και δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία είναι μια και δεν έχει κόμματα! Η Δημοκρατία έχει μόνο Δημόσια Διοίκηση! Αύριο το πρωί μπορεί να είναι όλη η Ελλάδα ένας θεσμός κάτω από μιαν Ελληνική Συνέλευση και θα πω τη λέξη "εσύ" και τελειώνει το "εγώ"! Άρα λοιπόν μιλάμε για Ένωση Ελλήνων!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜ: Κύριε Σώρρα σήμερα έχουμε αυτή την κοινοβουλευτική Δημοκταρία που έχουμε.
ΣΩΡΡΑΣ: Γιατί εγώ μιλάω για κάτι άλλο;
ΔΗΜ: Εσείς μιλάτε για Άμεση Δημοκρατία, αν αντιλαμβάνομαι καλώς. Για Άμεση Δημοκρατία δεν μιλάτε εσείς;
ΣΩΡΡΑΣ: Μα σας είπα δεν υπάρχει καν Δημοκρατία. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι….
ΔΗΜ: Ναι, εσείς βλέπετε ως ιδεατή λύση την Άμεση Δημοκρατία. Για αυτό το πράγμα μιλάτε…
ΣΩΡΡΑΣ: Ναι, και τη χρηματοδοτώ! Ναι και θα τη χρηματοδοτήσω!
ΔΗΜ: Άρα, αν αυτή η κυβέρνηση κάνει αποδεκτά αυτά τα χρήματα. Θα τα διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση με αυτά τα κόμματα;
ΣΩΡΡΑΣ: Αν τα γίνουν δεκτά τα 600 δις με λογιστικό έλεγχο και με τα κλειδιά που έχουμε εμείς να βάλουμε, δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει κανείς ότι θέλει ακόμα και αν ήταν μουτζαχεντίν! Αλλά δεν υπάρχουν Νόμοι, είναι άνομοι σ αυτούς. Υπάρχει ένα Σύνταγμα που σκοτώνει τον Έλληνα. Γεννήθηκαν συστήματα τραπεζικά, οικονομικά και πολιτικά που γεννήθηκαν για να σκοτώσουν και να διαλύσουν τον Ελληνισμό και τον Έλληνα. Έχεις κόστος 120% στην Ελλάδα, δηλαδή δουλεύεις, τα δίνεις όλα και χρωστάς και 20%!Αυτή είναι η Ελλάδα ποιανού, η δικιά μου; Δεν ….για να πέσω έξω κύριε Καρυπίδη.
ΔΗΜ: Αυτά τα ζητήματα που βάζετε είναι μια συζήτηση παρα πολύ σοβαρή και ουσιαστική σε πολιτικό επίπεδο και να την κάνουμε ό,τι ώρα θέλετε. Εγώ βάζω ένα άλλο ζήτημα. Αυτούς που περιγράψατε όπως τους περιγράψατε και έτσι όπως τους βιώνει ο Ελληνικός λαός, και να συμφωνήσω με αυτά που λέτε. Θα τους εμπιστευτείτε τα 600 δις δολάρια να τα διαχειριστούν;

ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΡΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΥΘΥΝΩΝ


ΣΩΡΡΑΣ: Ακούσατε τι είπα; Μίλησα για λογιστικό έλεγχο της χώρας. Προσέξτε. Ο λογιστικός έλεγχος της χώρας έχει να κάνει με ένα πολύ μεγάλο πράγμα. Αύριο τα 600 είναι στην Ελληνική Δημοκρατία με διαχειριστές τους πολιτικούς και αν οι πολιτικοί θέλουν τα 600 να διαχειριστούν με λογιστικό έλεγχο από επιτροπές δικές μου,έλεγχο όλες τις συμβάσεις και με κληρωτούς αεροπαγίτες για να δουν ακριβώς τι έχει γίνει. Πρώτον. Δεύτερον είπα άλλον έναν όρο. Είπα ότι δεν θα υπάρχει παραγραφή.
ΔΗΜ: Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών λέτε τώρα.
ΣΩΡΡΑΣ: Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών έγινε τώρα, εγώ μιλάω και για παραγραφές. Δηλαδή κάθε δύο τετραετίες παραγράφονται τα αδικήματα . Δηλαδή εσύ που υπέγραψες τη σύμβαση για πέντε δις και διέλυσες τηχώρα μου, αγόρασες 1000 πυραύλους με ένα εκατομμύριο -παράδειγμα λέω- αλλά τελικά ο πύραυλος κάνει ένα χιλιάρικο γιατί το τιμολόγιο, η εταιρία αυτή πουλάει σε άλλα κράτη με χίλια και ο κύριος αυτός ή ο κάθε κύριος σε αυτή τη χώρα που διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα. Όποιος διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα είναι πολύ σημαντικό για μένα …εγώ λέω ότι δεν θα υπάρχουν παραγραφές και αν εμπλέκεται κάποιο πολιτικό πρόσωπο στην υπόθεση δεν θα υπάρχει άσυλο. Δεν θέλω τίποτε άλλο.
ΔΗΜ: Αντιλαμβανόμαστε ότι βάζετε κάποιους όρους και είναι λογικό. Ακούστε τώρα κάτι άλλο…
ΣΩΡΡΑΣ: Είναι όροι αυτοί; Αυτούς τους όρους δεν ζήταγε και η βουλή πρότινος; Δεν μίλαγε για «διαφάνεια» όλα τα χρόνια; Όλα τα χρόνια αυτά τα εβραιόπαιδα δεν έλεγαν διαφάνεια και το καλό του τόπου. Ωραία τώρα που ήρθε η διαφάνεια με τα 600 τι κάνουν; Αν δεν είχα τα 600 θα μπορούσα να ζητήσω έλεγχο ποτέ; Βλέπετε τι ωραία που είναι; Ωραία τράβα ζήτα και συ έλεγχο, θα σε γράψουν στα παλιά τους παπούτσια. Έλα όμως που έρχονται τα 600, κατατεθημένα, με τις μηνύσεις, με τις αγωγές, όλα κομμένα και κάθομαι και λέω: παιδιά 600, ε ναι. Τι έχετε πάρει; Να δούμε τα ταμεία τι έχετε πάρει, τα πήρατε; Τα δώσατε; Αν είναι τόσο καλοί οι δανειστές μας- που δεν το πιστεύω- γιατί το παιχνίδι είναι εθνικό. Οι δανειστές σου δεν σου έδωσαν ποτέ 550 και είναι μαγειρεμένα τα βιβλία όπως είδαμε και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ! Και μια φορά έγινε; 17% μιλάμε και έγινε 37%, αλλά έγινε μία; Αν έχει γίνει 20; Με έχεις φλομώσει στο ψέμα, γιατί να σε πιστέψω; Δεν πιστεύω τίποτα, ούτε ότι υπάρχεις!
ΔΗΜ: Άρα λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα σε κεντρικό επίπεδο, μαγείρεμα τα στοιχεία, πολλοί επίορκοι, ωραία το δεχόμαστε. Πάμε τώρα…
ΣΩΡΡΑΣ: Ναι αλλά πρόσεξε, με τους ξένους δανειστές μου δεν δώσανε ποτέ 550 δις. Γιατι αν τα δίνανε θα τα βλέπαμε.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΟΠΑΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


ΔΗΜ: Μα κύριε Σώρρα οι δανειστές δεν δίνουν χρήματα, κάνουν γύρα τον αέρα και κονομάνε τόκους. Πάμε παρακάτω. Κάνετε ένα βήμα πιο πάνω και λέτε οκ η κεντρική πολιτική σκηνή, έρχομαι και στην αυτοδιοίκηση λέτε. Όσοι είναι υπερχρεωμένοι Δήμοι ανά την Ελλάδα - που είναι σχεδόν όλοι - ελάτε να σας δώσω άτοκα δάνεια για 50 χρόνια - έτσι δεν λέτε; Τι είναι αυτή η ιστορία που ακούγεται τις τελευταίες μέρες;
ΣΩΡΡΑΣ: Αυτό αγαπητέ μου είναι το τρίτο ρόπαλο που έχω. Και εχω πει ότι έχω δεκατρία. Το τρίτο ρόπαλο είναι οι Δήμοι. Αυτά τα χρήματα που μιλάω για τους Δήμους, δεν έχουν σχέση με τα 600δις ούτε με την τράπεζα της Ανατολής. Είναι από τα παγκόσμια κεφάλαια μετρητών λογαριασμών ομοσπονδιακών account. Που σημαίνει ότι είναι χρήματα - θα πω τη λέξη Ελληνικά και όσοι καταλάβουν, καταλάβανε. Άλλωστε εμείς δεν έχουμε την απαίτηση να καταλάβει ο πολίτης που μέχρι χθες δεν ήξερε τι είναι αυτό. Είναι οι μητρικοί λογαριασμοί του Παγκόσμιου Ταμείου της Ανθρωπότητας , θα έλεγα, όπου εμείς είμαστε συνέταιροι στην ανθρωπότητα γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε ενιαίο παγκόσμιο σύστημα τραπεζών, παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών – δεν μπορώ να πάρω πετρέλαιο απ το Γκεμπούρ να πάω να φορτωθώ βαρέλια, γιατί ξέρετε ποσό κάνει το βαρέλι; 20 ευρώ κάνει, γιατί να το πληρώνω εγώ 130 στη διεθνή αγορά; Που σημαίνει ότι και από εκεί η χώρα μου παίρνει κέρδη. Είναι μια τεράστια ανάλυση και μπορούμε να σας την εξηγήσουμε σε εκπομπή σας και με στοιχεία πια…
ΔΗΜ: Οι Δήμοι, τώρα μας ακούν και οι δήμαρχοι. Ο Δήμος Κοζάνης είναι υπερχρεωμένος. Μπορεί δηλαδή αύριο το πρωί να απευθυνθεί στον κύριο Σώρρα να τον διευκολύνει;
ΣΩΡΡΑΣ: Βεβαίως, βεβαίως! Όχι να τον διευκολύνω, θα πάρει χρήματα, γιατί σε αυτά τα παγκόσμια ταμεία έτσι όπως έχουν κλειδώσει τον πλανήτη πρέπει να βάλεις περιουσιακό στοιχείο αντίστοιχο 120 με130%, που σημαίνει ότι ο Σώρρας μπορώ να βάλω το περιουσιακό μου στοιχείο στην παγκόσμια κοινότητα και να παραλάβω τα χρήματα άτοκα υπέρ του Δήμου, που πρέπει να τα πάρει ο πολίτης άρα εγώ δεν μπορώ να κάνω μπίζνες. Θα πάρει λοιπόν τα χρήματα ο Δήμος και θα τα επιστρέφει με δύο τα εκατό το χρόνο έως 50 χρόνια, που σημαίνει θα επιστραφεί το κεφάλαιο για να μην χάσω εγώ την περιουσία μου, αλλά για να κατεβάσουν τα χρήματα χρειάζεται μια περιουσία δικιά μου, Ελληνική δηλαδή, από Ελληνικά χέρια με Ελληνικό πνεύμα,και θέλω να φτιάξει ο Δήμος όπως γουστάρει το Δήμο του! Τίποτα παραπάνω και λιγότερο!
Θα πρέπει να δώσει τα χρήματα αυτά και θα πρέπει τα έργα που θα φτιάξει να μην έχει έναν κοινωνικό ηλίθιο χαρακτήρα. Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμος να κοιτάει το 70% των έργων του να είναι ανταποδοτικά, έχει μαρίνες έχει τα πάντα, υπάρχουν τεράστια προγράμματα που τα έχουμε εγκρίνει. Να έρθει ο Δήμος λοιπόν και να μας τα δώσει, να του δώσουμε ό,τι επιθυμεί! Θα επιστραφούν από τα κέρδη και τα κέρδη των επιχειρήσεων ή των ανταποδωτικών έργων. θα τα κρατά ο Δήμος για το ταμειάκι του. Τι άλλο θέλει;
ΔΗΜ: Έχουμε τέτοιο προηγούμενο σε καμιά άλλη χώρα;
ΣΩΡΡΑΣ: Βέβαια έχουμε! Και στην Ελλάδα έχουμε, μην κοιτάς που ο Μποδοσάκης….
ΔΗΜ: Ποιος Δήμος είναι;
ΣΩΡΡΑΣ: Δεν θα μιλάς για Δήμους! Υπήρχανε επιχειρηματίες που πήρανε από αυτά τα λεφτά και κατεβάσανε από τα παγκόσμια ταμεία. Θυμήσου την εκπομπή ΜάκηΤριανταφυλλόπουλου με τον Μετοχαράκη! Έδωσε έξι κωδικούς. Θυμήσου πώς έγινε ο Μποδοσάκης. Ο Μποδοσάκης κατέβασε από εκεί χρήματα, πήρε έφτιαξε το έργο που κόστισε 15 φορές απάνω και κράτησαν άλλοι χρήματα, οι παράγοντες, κράτησε το σιδηρόδρομο Κηφισιά- Πειραιά για 50 χρόνια και όταν λήξαν τα 50 χρόνια πήρε από το δημόσιο. Κοίτα τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά πώς είναι φτιαγμένα από το Λιβανό και δεν άντεξε και όταν λήξαν τα 50 χρόνια τα πήρε το κράτος. Κοίτα την Αγγελοπούλου, την οικογένεια Αγγελοπούλου με τη χαλυβουργία,γιατί τη χαλυβουργία την πήρε το κράτος; Αφού του κράτους είναι. Λήξαν τα 50 χρόνια, αγαπητοί μου, και τα πήρε το κράτος! Κοίτα το Ρούμπεν, κοίτα τα Λιπάσματα, να σου δείξω με κωδικούς λοιπόν από τα παγκόσμια ταμεία. Έτσι συμβαίνει, γιατί λοιπόν τα πήρε επιχειρηματίας; Εγω λοιπόν βάζω το Δήμο, έχω αποδείξεις για όλα αυτά που λένε. Και θα σου δείξω επιχειρήσεις που γίνανε επιχειρηματίες μπισναδόροι, άρα έκανε ένα , το χρέωσα με πέντε, πήραν όλα μεροκάματα, παλιά τα μεροκάματα λοιπόν στην Ελλάδα! Έτσι είναι λοιπόν!
ΔΗΜ: Ξεκίνησε τώρα μια προσπάθειααπό την END για την συλλογή υπογραφών. Τι ακριβώς είναι αυτό γιατί και εδώ κυκλοφορούν αυτά τα κείμενα.
ΣΩΡΡΑΣ: Θα σου δώσω τον κύριοΛαμπράκη να σου εξηγήσει αυτά που λέγονται Δήμος, ειδικά, είναι πρόεδρος της END. Μισό λεπτό να σας τον δώσω να σας εξηγήσει ακριβώς για τους Δήμους.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ FLASH TV 23/9/13 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...