ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΕΙΤΕ ΜΠΥΡΑ


Οφείλω να ομολογήσω, οτι δεν είμαι πότης μπύρας, αλλά υπάρχει κάποιος στο σπίτι μου, που την αγαπά, έτσι έπρεπε να καταλάβω την αλήθεια. Η αθέατη γνώση βρήκε και μετέφρασε αυτο το άρθρο απο το foodbabe.com, όπου αφήνει ερωτηματικά για το αν η μπύρα ειναι πραγματικά αγνη; Γιατί τα συστατικά δεν αναφέρονται στην ετικέτα; Ποιες μάρκες μπορούμε να εμπιστευθούμε; Ποιες μάρκες προσπαθούν να μας δηλητηριάσουν σιγά-σιγά με φθηνά και επιβλαβή συστατικά; Όλες αυτές οι ερωτήσεις περνούν από το κεφάλι μου με ταχύτητα αστραπής. Έτσι, πριν από ένα χρόνο, άρχισα την έρευνα για το τι κρύβεται πραγματικά σε μπίρες και μετά από έρευνα σε αρκετές εταιρείες μπίρας, διαβάζοντας βιβλία για την επιστήμη των τροφίμων, και μιλώντας με τους ειδικούς, οι πληροφορίες που ανακάλυψα ήταν εντελώς σοκαριστικές.
Το βλέπω κάθε φορά. Κάποιος που τρώει βιολογικά, και κάνει τις σωστές επιλογές στο μανάβικο, είναι σε φόρμα και ζει έναν εξαιρετικά υγιή τρόπο ζωής, αλλά αφ' ετέρου πίνει την μπύρα.είναιΛΑΘΟΣ.
Πριν φτάσουμε σε αυτό που βρίσκεται στην μπύρα που θα πρέπει να ανησυχούμε, ας μιλήσουμε σε γενικές γραμμές για το πώς το σώμα αντιδρά με το αλκοόλ.
Το αλκοόλ μεταβολίζεται από το σώμα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι όλες οι άλλες θερμίδες που καταναλώνετε. Το αλκοόλ είναι μία μόνο από τις ουσίες που καταναλώνετε που μπορεί να διαπεράσει το πεπτικό σας σύστημα και να πάει κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματός σας. Παρακάμπτει την κανονική πέψη και απορροφάται στο σώμα ανέπαφο, όπου πηγαίνει κατ 'ευθείαν στο ήπαρ.
Το συκώτι σας είναι το κύριο όργανο της καύσης του λίπους σας. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή ακόμα και να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος, η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς σας. Το ήπαρ πρόκειται να μεταβολίζει το αλκοόλ πρώτα εναντίον του λίπους που θέλετε να απαλλαγείτε- καθιστώντας την απώλεια βάρους ακόμα σκληρότερη. Επιπλέον, μία από τις κύριες λειτουργίες του ήπατος είναι να αφαιρέσει τις περιβαλλοντικές τοξίνες από το σώμα σας - αν υπερφορτώνεται με το αλκοόλ, η κανονική απομάκρυνση αυτών των τοξινών γίνεται εξαιρετικά μειωμένη και μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία γήρανση, απώλεια της λίμπιντο, και άλλες ασθένειες.
Το ένα πράγμα που έχετε λάβει πολλοί από εσάς - είναι οι απαιτήσεις εμπορίας της υγείας για τα αλκοολούχα προϊόντα καθιστώντας το πόσιμο τους να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα και ένα πρόσθετο «όφελος» για την υγεία σας. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ της μπύρας την κάνει να φαίνεται σαν ένα αθώο ποτό και οι άνθρωποι την καταναλώνουμε χωρίς καν να το σκεφτούμε. Ποιος δεν έχει δει τις μελέτες που λένε μια μπύρα την ημέρα είναι οτι καλύτερο για σας (θέλω να ρωτήσω ποιος σταματά ποτέ σε μια μόνο μπύρα;);
Έτσι, απο τη φύση, το αλκοόλ από μόνο του δεν είναι ο καλύτερος φίλος ενός υγιούς ατόμου - αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η μπύρα, κυρίως οι αμερικανικές μπύρες, γίνονται με όλα τα είδη των συστατικών πέρα ​​από τα βασικά του λυκίσκου, βύνης και μαγιάς. Υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να σταθεροποιήσουν, να διατηρήσουν, και να ενισχυθεί το χρώμα και η γεύση της μπύρας.

Όταν πίνετε μπίρα, υπάρχει σχεδόν 100% πιθανότητα ότι δεν ξέρετε τι πίνετε (εκτός αν ρώτησετε τις εταιρείες μπίρας, όπως έκανα). Τα συστατικά στη μπύρα δεν απαιτείται από το νόμο να αναγράφονται οπουδήποτε στην ετικέτα και οι κατασκευαστές δεν έχουν νομική υποχρέωση να αποκαλύψουν τα συστατικά. Για την κανονική μπύρα, τα επίπεδα θερμίδων και αλκοόλ τοις εκατό είναι προαιρετικά και για την ελαφρών θερμιδων μπύρα είναι υποχρεωτικά, αλλά τα επίπεδα αλκοόλ είναι προαιρετικά.
Η Michele Simon, μια δικηγόρος για τη δημόσια υγεία, και συγγραφέας του όρεξη για το κέρδος , και πρόεδρος της Πολιτικής ποτού και φαγητού, μου είπε το λόγο ότι οι εταιρείες μπίρας δεν αποκαλύπτουν τα συστατικά:
Δεν χρειάζεται.
"Η αναγραφή των συστατικών των προϊόντων διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών απαιτείται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αλλά ένα σύνολο απο άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες ρυθμίζουν τη μπύρα, και οχι πολύ καλά. Το Υπουργείο Οικονομικών - οι ίδιοι που συλλέγουν τους φόρους σας - επιβλέπουν τα αλκοολούχα ποτά. Αυτό εξηγεί ίσως γιατί ξέρουμε περισσότερα για το τι είναι σε ένα κουτάκι κόκα κόλα από ένα κουτάκι Bud. Μπορείτε επίσης να ευχαριστήσετε τη βιομηχανία οινοπνεύματος, η οποία πίεσε για χρόνια έναντι των προσπαθειών της να απαιτεί την αναγραφή των συστατικών. "
Σκέφτηκα εάν οι εταιρείες μπίρας δεν πρέπει να μας πούν τον ακριβή κατάλογο των συστατικών, και έπρεπε να το ερευνήσω αυτό για τον εαυτό μου και τους υπέβαλα εύστοχες ερωτήσεις μέχρι που πήρα την αλήθεια.
Πρώτα απ 'όλα, ήμουν σε θέση να πάρω μια λίστα αναφοράς με τα "νόμιμα" πρόσθετα που επιτρέπονται στην μπύρα από το βιβλίο "Χημικά πρόσθετα στη μπύρα" από το Κέντρο Επιστήμης και Δημόσιου ενδιαφέροντος. Η λίστα μου επέτρεψε να κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με κάθε μπύρα που διερευνώνται. Για παράδειγμα - η μπύρα που πωλείται στην Αμερική περιέχει πολλά από τα ακόλουθα συστατικά:
Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) - το αλκοόλ είναι εθιστικό ήδη με κάποιους ανθρώπους, αλλά με MSG; Ιερός καπνός.
Προπυλενογλυκόλη (ένα συστατικό που βρίσκεται στα αντιψυκτικά)
Ασβέστιο δινάτριο ΕϋΤΑ (που αποτελείται από φορμαλδεΰδη, cayanide νάτριο και αιθυλενοδιαμίνη)
Πολλοί διαφορετικοί τύποι απο θειώδη και αντι-μικροβιακά συντηρητικά (που συνδέονται με αλλεργίες και άσθμα)
Φυσικές γεύσεις (μπορεί να προέλθουν από οτιδήποτε φυσικό συμπεριλαμβανομένου ενός πρωκτικού αδένα απο κάστορες)
Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης
ΓΤΟ Σάκχαρα - δεξτρόζη, το σιρόπι καλαμποκιού
Καραμέλα χρωματισμός (κλάση ΙΙΙ ή IV γίνεται από αμμωνία και ταξινομείται ως καρκινογόνος)
FD & C Blue 1 (που αποτελείται από το πετρέλαιο και συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα)
FD & C Red 40 (Κατασκευασμένο από το πετρέλαιο, που συνδέεται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα)
FD & C Yellow 5 (Κατασκευασμένο από το πετρέλαιο και συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα)
Βαφές με βάση τα έντομα : καρμίνιο που προέρχεται από τα έντομα κωχενιλλών για να χρωματίσει την μπύρα τους.
διαυγαστήρες με βάση τα ζώα: ευρήματα που περιλαμβάνουν isinglass (αποξηραμένα ψάρια της ουροδόχου κύστης), ζελατίνη (από το δέρμα, συνδετικό ιστό και τα οστά), και την καζεΐνη (που βρίσκεται στο γάλα)
Ελεγχος αφρού: Χρησιμοποιείται για την επικεφαλής διατήρηση (Μονοστεατική γλυκερίνη και πεψίνη είναι τόσο δυνητικά και προέρχονται από ζώα)
BPA (δισφαινόλη Α είναι ένα συστατικό σε πολλά εσωτερικά του κουτιού που μπορεί να καταλήξουν στη μπύρα.
Η BPA μπορεί να μιμηθεί το θηλυκό οιστρογόνο ορμονών και να επηρεάσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, καθώς και άλλες λειτουργίες των οργάνων.)
Καραγενίνη (που συνδέεται με φλεγμονή του πεπτικού συστήματος, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και θεωρείται καρκινογόνος ουσιά σε ορισμένες περιπτώσεις)
ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΟΧΡΩΜΑ
Η μπύρα Newcastle, ένα εμπορικό σήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ομολόγησε αυτό που νομίζαμε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσθετα τροφίμων. Το ψημένο κριθάρι είναι συνήθως αυτό που δίνει στη μπύρα χρυσό ή βαθύ καφέ χρώμα, όμως σε αυτή την περίπτωση, Η μπύρα Newcastle είναι επίσης χρωματισμένη τεχνητά με χρώμα καραμέλας. Αυτό το καραμελόχρωμα κατασκευάζεται με τη θέρμανση της αμμωνίας και άλας υπό υψηλή πίεση, το οποίο δημιουργεί καρκινογόνες ενώσεις. Εάν οι εταιρείες μπίρας απαιτούνταν από το νόμο να αναφέρουν τη λίστα με τα συστατικά, η Newcastle θα πρέπει πιθανότατα να έχει προειδοποιητικό σήμα για καρκίνο σύμφωνα με το δίκαιο της Καλιφόρνια, επειδή είναι καρκινογόνος και έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί όγκους στο ήπαρ, όγκους του πνεύμονα, του θυρεοειδούς και όγκους σε αρουραίους και ποντίκια.
ΓενετικάΤροποποιημένοΟργανισμοί(ΓΤΟ)
Πολλές από τις μπύρες που ρώτησα περιείχαν ένα ή περισσότερα ΓΤΟ συστατικά.
Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης ( δεν είναι σε θέση να παράσχει υπεύθυνη δήλωση απόδειξης για μη-ΓΤΟ)
Σιρόπι καλαμποκιού (Miller Light, Coors, Corona, Fosters, Pabst Blue Ribbon, Red Stripe)
Δεξτρόζη (Budweiser, Bud Light, Busch Light, Michelob Ultra)
Καλαμπόκι (Red Stripe, Miller Coors Brand, η Anheuser-Busch Brands)

Οι περισσότερες μπύρες που παρασκευάζονται εμπορικά γίνονται με ΓΤΟ καλαμπόκι από κριθάρι. Πολλές από τις εταιρείες που ήρθα σε επαφή απέφυγαν την ερώτηση για ΓΤΟ - όμως ο Miller Coors είχε μια πολύ επικείμενη και ειλικρινή απάντηση. Δήλωσε "το σιρόπι καλαμποκιού δίνει στη μπύρα ηπιότερη και ελαφρύτερο σώμα γεύσης» και «τα σιρόπια καλαμποκιού μπορεί να προέρχονται από ένα μείγμα καλαμποκιού (συμβατικών και βιοτεχνολογίας.)», Παραδέχθηκε τη χρήση των ΓΤΟ.
Η Pabst Blue Ribbon (εμπορικό σήμα μπίρας) απάντησε λέγοντας ότι το σιρόπι καλαμποκιού τους ήταν "ειδικό" και "από υδατάνθρακες και μερικά απλά σάκχαρα, όπως η δεξτρόζη και η μαλτόζη. Τα σάκχαρα που έχουν υποστεί ζύμωση σε αλκοόλη και CO2, και οι υδατάνθρακες, τόσο από το σιρόπι καλαμποκιού και η βύνη, παραμένουν στις μπύρες, όπως η γεύση, το χρώμα και τα συστατικά του σώματος. "
Η δεξτρόζη και η μαλτόζη είναι πιθανό να προέρχονται από μια ποικιλία ουσιών που είναι γλυκές, αλλά πιθανόν προέρχονται από ΓΤΟ καλαμπόκι, διότι είναι εξαιρετικά φθηνό για μια εταιρεία να χρησιμοποιήσει καλαμπόκι αντί των φρούτων ή άλλων μη-ΓΤΟ πηγών. Με τη φτηνή μπύρα - δεν παίρνεται απλά μια φτηνή μπύρα, παίρνετε το χειρότερο από τα χειρότερα. Ακριβώς όπως και με τα φθηνά fast food - εάν δεν επενδύετε στην μπύρα σας – θα πίνετε ένα προϊόν χαμηλότερης ποιότητας όπως η Pabst Blue Ribbon που γίνεται από ΓΤΟ καλαμπόκι και σιρόπι καλαμποκιού.
Το 2007, η Greenpeace βρήκε μη εγκεκριμένο ΓΤΟ και πειραματική ποικιλία ρυζιού στην Anheuser-Busch (Budweiser, Bud Light) μπύρα.
ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ ΚΑΙ ΚΥΣΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ
Μιλώντας για την εμπιστοσύνη των εταιρειών, πάρτε ένα παράδειγμα, Η μπύρα Guinness δεν είναι πλέον ιδιοκτησία της Ιρλανδίας, και τώρα ανήκουν σε μεγάλο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων μπύρας που ονομάζεται Diageo και κατασκευάζονται σε πάνω από 50 διαφορετικές χώρες. Ηρθε η ώρα να σταματήσει επειδή χρησιμοποιούν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης στη μπύρα τους. Όμως, η μπύρα Guinness περιέχει επίσης isinglass η ζελατίνη-όπως ουσία που παράγεται από την νηκτική κύστη των ψαριών. Αυτό το συστατικό βοηθά στην αφαίρεση οποιασδήποτε "θολούρα", στερεά, ή υποπροϊόντα μαγιάς από τη μπύρα. Μμμμμ ... κύστη ψαριών ακούγεται νόστιμο, θέλετε; Το ύπουλο πράγμα της εν λόγω εταιρείας η όπως και πολλές από τις εταιρείες που αναφέρονται εδώ σήμερα είναι να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συστατικά, όταν στην πραγματικότητα αυτό που θα σας πούν δημοσίως στις ιστοσελίδες τους είναι μια πλήρης φάρσα. Στην μπύρα Guinness σε συχνές Ερωτήσεις - έχουν μια ερώτηση που αναφέρει: «Ποια είναι τα βασικά συστατικά της Guinness" και η απάντηση δεν αποκαλύπτει ολόκληρη την εικόνα - αναφέρει μόνο «τα βασικά συστατικά μας - ψήνεται, βύνη κριθαριού, λυκίσκος , μαγιά και νερό. Αυτό είναι παραφροσύνη.
ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ;
Αν σας αρέσει περιστασιακά η μπύρα και επιθυμείτε να διατηρήσετε ενα υγιή τρόπο ζωής, επιλέξτε μια χωρίς ΓΤΟ και πρόσθετα είναι ιδανικό. Δυστυχώς, οι περισσότερες από τις μπύρες χρησιμοποιούν πρόσθετα, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν μερικές που δεν το κάνουν. Για παράδειγμα, η ζυθοποιία Sierra Nevada Heineken και Amstel (31.7 UPDATE : Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι η Heinken των ΗΠΑ έχουν αλλάξει τον τύπο τους για τη χρήση ΓΤΟ - κάλεσα τη γραμμη εξυπηρέτησης πελατών για να επιβεβαιώσω και ζήτησα τον κατάλογο των συστατικών - ο άνθρωπος μου είπε "νερό, μαγιά, βύνη κριθαριού και λυκίσκος» - στη συνέχεια ρώτησα αν η μπύρα τους περιείχε γενετικά τροποποιημένα υλικά και επιβεβαίωσαν πως «ΝΑΙ», αλλά δεν θα μου πει ποιά συστατικά είναι γενετικά. Άλλαξαν πρόσφατα τον τύπο τους μετά την αρχική έρευνα μου. που ξεκίνησε στα τέλη του 2012.) ( 8/1 Ενημέρωση: Η Heineken είπε σε μένα προσωπικά ότι το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών έκανε έναλάθος στην αφήγηση της μπύρα τους οτι έχει ΓΤΟ. Η Heinken. και Amstel Light δεν περιέχουν ΓΤΟ - ζητούν συγγνώμη για τη σύγχυση), φαίνεται να είναι αρκετά καθαρό (αλλά αυτές οι εταιρείες ακόμα δεν θα αποκαλύψουν την πλήρη λίστα των συστατικών σε μένα Έκαναν δ΄λωση οτι δεν χρησιμοποιούν ΓΤΟ σπόρους χωρίς τεχνητά συστατικά.. , σταθεροποιητές ή συντηρητικά).
Τελικά - αν αποφασίσετε να πίείτε μπίρα, θα είναι σίγουρα με δική σας ευθύνη για πολλούς λόγους όπως τα τρελά συστατικά που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτές. Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι - αν θέλετε να πιείτε μπύρα και θέλετε να είστε υγιής, να πίνετε σπάνια και να κάνετε ενα κουίζ στις εταιρείες μπίρας για την αλήθεια. Βρείτε μια μπύρα που μπορείτε να εμπιστευθείτε και κολλήστε με αυτή.
Για την αναφορά σας, εδώ είναι μερικές σημαντικές ερωτήσεις που θα κάνουν την αγαπημένη εταιρία μπύρας σας:
Ποια είναι τα συστατικά της μπύρας σας - όλα αυτά από την αρχή μέχρι το τέλος
Είναι κάποιο από τα συστατικά σας ΓΤΟ;
Χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε σόγια, καλαμπόκι, ή συστατικά επεξεργασίας ρυζιού; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: δεξτρόζη, σιρόπι καλαμποκιού, κ.λπ.)
Μήπως μπορείτε να προσθέσετε φυσικά, τεχνητά αρώματα ή χρώματα στην μπύρα; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: κίτρινο # 5, καραμέλα χρώμα, κόκκινο # 40, MSG, φυσικές γεύσεις)
Υπάρχουν πρόσθετα συντηρητικά, σταθεροποιητές και / ή τη διευκρίνιση απο παράγοντες που προστίθενται στην μπύρα σας κατά την επεξεργασία; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: προπυλενογλυκόλη, ασβέστιο δινάτριο EDTA, οτιδήποτε τελειώνει σε "θειώδες", όπως μεταδιθειώδες νάτριο, Heptylparaben, η isinglass)
Αν γνωρίζετε κάποιον που πίνει μπύρα - Μοιραστείτε αυτήν την θέση με αυτούς.
Αυτά τα συστατικά δεν είναι αστεία. Πρέπει να ενημερώσει και να προστατεύσετε ο ένας τον άλλο από αυτές τις βιομηχανικές χημικές ουσίες, έχουν δοκιμαστεί και είναι δυνητικά επιβλαβή συστατικά. Ξεκινήστε από την ανταλλαγή γνώσεων σας με αυτούς που αγαπάτε
Αθέατη γνώση 

ΠΗΓΗ:  http://www.hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...