ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

14 Μαιου 2013

Ορισμένοι αναγνώστες του KTG (keeptalkinggreece.com) ίσως ενθυμούνται ακόμα τη μυστική συμφωνία εμπράγματης εγγύησης μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας, με αντάλλαγμα για το Νορβηγικό έθνος, να προσφέρει οικονομική βοήθεια με το 2ο Μνημόνιο στην υπερχρεωμένη ελληνική χώρα.


Αυτό συνέβη το Φεβρουάριο του 2012. Η συμφωνία υπεγράφη από τους υπουργούς Οικονομίας των δύο χωρών τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο της Ελλάδας και την Jutta Urpilainen της Φινλανδίας.

Παρότι επρόκειτο για μυστική συμφωνία, ορισμένα στοιχεία διέρρευσαν αλλά το πλήρες κείμενο της συμφωνίας δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.

Η Ελλάδα επέμενε να παραμείνει η συμφωνία μυστική.

Ωστόσο τη Δευτέρα ένα κορυφαίο δικαστικό διοικητικό όργανο ενδιαφέρθηκε για τη διαφάνεια του θέματος.  Έπειτα από δύο καταγγελίες που υποβλήθηκαν, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση στο Ελσίνκι πρέπει να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες.

Το πρωί της Πέμπτης το Υπουργείο οικονομικών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το οκτασέλιδο κείμενο επικύρωσης της ανταλλαγής ολικής επιστροφής (Total Return Swap Confirmation).  


Απόφαση Δικαστηρίου και συμφωνία ασφάλειας:

«Το Υπουργείο ,Οικονομικών πρέπει να δημοσιοποιήσει τη συμφωνία με εξαίρεση τα ονόματα και άλλα αναγνωριστικά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών που διευκόλυναν την ανταλλαγή των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε το Ανώτατο Διοικητικό δικαστήριο του Ελσίνκι σήμερα σε μία απόφασή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα που συνήψε συμφωνία εμπράγματης εγγύησης και τη δημοσιοποίησε σε όλα τα μέλη του Ευρώ. Η- υπουργός Οικονομικών επέδειξε το κείμενο της σύμβασης σε νομικούς χωρίς ωστόσο να τους επιτρέψει να λάβουν αντίγραφα και στη συνέχει δημοσίευσε μια σύντομη περίληψη της σύμβασης. Η Ελλάδα επιθυμούσε να παραμείνει το έγγραφο απόρρητο, σύμφωνα με τη δήλωση του δικαστηρίου.

Με βάση τη συμφωνία ένα συνολικό ποσό 880 εκατομμυρίων ευρώ ($ 1,14 δις   ) ελληνικών ομολόγων μεταφέρονται από ελληνικές τράπεζες σε ένα θεματοφύλακα ο οποίος τα πουλά και επενδύει τα έσοδα σε ομόλογα των πέντε πιο υψηλά αξιολογημένων επικυρίαρχων της ζώνης του ευρώ με χρόνο διάρκειας από 15 σε 30 χρόνια. 

Το κομμάτι που συνεισέφερε η Νορβηγία ήταν περίπου 2.2 δις ευρώ και προσέφερε στην Ελλάδα 1.3 δις ευρώ διμερούς δανείου με το 10 Mνημόνιο σύμφωνα με την υπουργό οικονομίας (όλη η υπόθεση εδώ: Bloomberg)

Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας εμπράγματης εγγύησης μπορείτε να το δείτε εδώ (pdf)


.... Και χάριν της Φινλανδίας οι Έλληνες μπορούν να λάβουν γνώση των μυστικών συμφωνιών εφόσον τώρα επιβάλλεται η διαφάνεια τους από το νόμο.

ΠΗΓΗ: ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΠΗΓΗ: http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7751.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...