ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Την "αποβολή" δασκάλων και καθηγητών ζητάει η Τρόικα

ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ... ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ...



Το Υπουργείο Παιδείας ευθυγραμμισμένο με τις κατευθύνσεις που βάζει επιτακτικά η Τρόικα υλοποιεί την πλήρη διάρρηξη της εργασιακής ασφάλειας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, παράλληλα με τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ, μπαίνουν προς εφαρμογή οι καταργήσεις ειδικοτήτων, η αναδιάρθρωση των ωρολογίων προγραμμάτων, η αξιολόγηση και ως εκ τούτου οι απολύσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Απολύστε, Συρρικνώστε και ΑΜΕΣΑ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τρόικα θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολύ "λίπος" ακόμα, και γι’αυτό απαιτεί περικοπές και περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου.

Το κλειδί για την έξοδο των εκπαιδευτικών είναι η δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού.

Ο αριθμός των οργανικών θέσεων καθορίζεται ανά κλάδο και μπορεί να αυξομειώνεται με μια Υπουργική απόφαση.
Η "ορθολογική αναδιάρθρωση" του εκπαιδευτικού δυναμικού, η κατάρτιση της λίστας υπεραρίθμων και οι κατάλογοι μη προακτέων εκπαιδευτικών οι οποίοι από φέτος και στο εξής θα συντάσσονται ετησίως με βάση τις κρίσεις του νέου συστήματος αξιολόγησης, θα είναι ο κόμβος για "αραίωση" του κλάδου.

Αύξηση ωραρίου

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος λέει πως η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών έστω και κατά μία ώρα εβδομαδιαίως, θα δημιουργήσει εκρηκτικά πλεονάσματα προσωπικού τόσο στην τεχνική εκπαίδευση όσο και στην Γενική. Θα γίνει αύξηση ωραρίου δασκάλων και καθηγητών από την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι αναπληρωτές
Όπως λέει το δημοσίευμα το τελευταίο Μεσοπρόθεσμο που επικαιροποίησε τον Προυπολογισμό του 2013 αναφέρει μείωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αύξηση ωραρίου διδασκαλίας.
Παράλληλα δρομολογείται δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων ενώ αναμένεται ότι το νομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο θα ξηλώσει ειδικότητες αυξάνοντας τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.
Στο βωμό του μνημονίου άλλο ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το κόψιμο στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Οι δανειστές μας αξιώνουν απολύσεις και ευρύτερα μείωση προσωπικού και μάλιστα άμεσα. Αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο στον Υπουργό Παιδείας.


 


ΠΗΓΗ:http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...