ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

"Κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία" - "Δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας"


Σε καθαρή τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται πλέον Ελλάδα και Τουρκία αναφορικά με το θέμα της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου Πελάγους και της Α.Μεσογείου.
Σε μια κίνηση που καταδεικνύει ότι η Άγκυρα όχι απλώς δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο για την Θάλασσα (της συνθήκη του 1982 έτσι ή αλλιώς δεν την έχει υπογράψει) αλλά θα επιχειρήσει να επιβάλλει διά της βίας την θέση αυτή:


"Κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία που έχει τη μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο» και πως "Η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο".
Οι όροι που χρησιμοποιεί μόνο κράτος που σέβεται τους γείτονές του δεν δείχνει. Βασικά μιλά με όρους "ψυχροπολεμικούς" όπως η λέξη "περικύκλωση".
Το ότι υπάρχουν χερσαία εδάφη στα δυτικά αυτής της ακτογραμμής που ανήκουν σε ένα άλλο κράτος, το οποίο "αναγκαστικά" ελέγχει και την θαλάσσια ενδοχώρα, λόγω ύπαρξης αρχιπελαγικού σχηματισμού, αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον Α..Νταβούτογλου που το παίζει ο "τσαμπουκάς" της περιοχής.
Αυτό σε ότι αφορά το Αιγαίο, όχι την Α.Μεσόγειο,που ακόμα η ελληνική ΑΟΖ είναι θεωρητική. Να πούμε βέβαια και κάτι άλλο: Η Ελλάδα θεωρεί Αιγαίο (νοτιοανατολικό Αιγαίο την χαρακτηρίζει) και την θαλάσσια περιοχή μέχρι κα την Στρογγύλη, ενώ η Τουρκία θεωρεί ότι το Αιγαίο τελειώνει στην Ρόδο,..
Σε ένα τέτοιο επιθετικό κείμενο ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος εμφανίζεται με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα για άλλη μια φορά "αχαμνός": Μιλά για "έντιμη διπλωματία" μεταξύ των δύο χωρών όταν ο "Νταβούτογλου τον "κατηγορεί" έμμεσα για "περικύκλωση της Τουρκίας" και στο πλαίσιο αυτό καλεί την Αγκυρα να αποφύγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 
Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει την ανάγκη να καταλήξουν οι εν εξελίξει διερευνητικές επαφές στην οριοθέτησή της από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο.
«Ευαγγέλιο είναι για την Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο» διαμηνύει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Αβραμόπουλος. Χωρίς αν λαμβάνει υπ'όψιν ότι για την Τουρκία δεν υπάρχει τέτοιο ..."Ευαγγέλιο". 
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...