ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Μεταλλαγμένα:κλείσαμε την πόρτα αλλά μπαίνουν από το παράθυρο!


ΕΠΕΙΓΟΝ:
Μεταλλαγμένα θέλουν να «τρυπώσουν» στα χωράφια μας!
Με τη δική σου συμμετοχή έχουμε καταφέρει μαζί να κλείσουμε την πόρτα στα μεταλλαγμένα. Τώρα όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μία απειλή και πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή μας:
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις τιμές των ζωοτροφών που
εκτινάσσονται, δύο πολυεθνικές μεταλλαγμένων (Syngenta και Pioneer/Dupont) ετοιμάζονται να «τρυπώσουν» στα χωράφια μας με την καλλιέργεια σόγιας, που μπορεί να είναι ήδη μεταλλαγμένη ή να επιμολυνθεί σύντομα.
Σήμερα παραπάνω από το 90% της σόγιας που καλλιεργείται παγκοσμίως, είναι μεταλλαγμένη και καμία από τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων διατροφής, δεν δεσμεύεται για τον οριστικό αποκλεισμό της από την παραγωγική της διαδικασία. Το αποτέλεσμα; Τα μεταλλαγμένα θα βρεθούν στο τραπέζι μας πριν καλά-καλά το καταλάβουμε!
Εσύ όμως ξέρεις ήδη ότι η μόνη ασπίδα ενάντια στα μεταλλαγμένα βρίσκεται στην ελληνική γη: Το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, μπορούν να αντικαταστήσουν μια για πάντα τη σόγια στις ζωοτροφές.
Έχοντας μπροστά μας τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων και πάλι, πρέπει να
στείλουμε ΤΩΡΑ ένα ηχηρό μήνυμα στις εταιρείες, τους αγρότες και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Για αυτό και σου ζητάω να προωθήσεις αυτο το μύνημα με όποιον τρόπο μπορείς σε όσους περισσότερους μπορείς, ώστε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι.

Ευχαριστώ πολύ,
Έλενα Δανάλη,
Υπεύθυνη εκστρατείας
για τη βιώσιμη γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...