ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

«Xάθηκαν» στο δρόμο τα συσσίτια για τους άπορους μαθητές στα σχολεία

«Xάθηκαν» στο δρόμο τα συσσίτια για τους άπορους μαθητές στα σχολεία

 «Xάθηκαν» στο δρόμο τα συσσίτια για τους άπορους μαθητές στα σχολεία
Σε εξαγγελίες και σε υποσχέσεις φαίνεται ότι έμεινε η σίτιση των άπορων παιδιών στα σχολεία της Αττικής που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τα τέλη του Ιανουαρίου. Όπως παραδέχτηκε με περίσσιο… θάρρος η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, το πρόγραμμα σίτισης δεν έχει χρονοδιάγραμμα ακόμη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, το εν λόγω πρόγραμμα έχει «κολλήσει» στις τεχνικές λεπτομέρειες. Βέβαια, ουδεμία έκπληξη προκαλεί η κωλυσιεργία του υπουργείου στην σίτιση των μικρών μαθητών καθώς ακόμα και η (έπειτα από πολλά κρούσματα υποσιτισμού) παραδοχή του προβλήματος αποτελεί κατά πολλούς πρόοδο για την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως όλα δείχνουν το πρόγραμμα διανομής γευμάτων στα σχολεία προχωρά με ρυθμούς… διανομής σχολικών βιβλίων και εγείρει ερωτήματα για την υπεύθυνη αντιμετώπιση από το υπουργείου της οικονομικής ανέχειας που χτυπά και τους μαθητές. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Παπαχρήστος μιλώντας στοNewpost.gr διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα σίτισης στους δασκάλους και τους καθηγητές ενώ φάνηκε απαισιόδοξος για το αν τελικά θα αρχίσει η διανομή γευμάτων πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με καταγγελίες δασκάλων στον Ταύρο, οι μαθητές συνεχίζουν να μπαίνουν το πρωί στις σχολικές αίθουσες εξαθλιωμένοι από την πείνα, ενώ οι προσπάθειες για σίτιση γίνονται από τους ίδιους και κατοίκους της περιοχής.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ενώ την πρόθεσή του να φέρει το θέμα στη Βουλή, εξέφρασε και  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι η διανομή γευμάτων στα σχολεία θα είχε τεθεί σε εφαρμογή το πολύ από την 1ηΦεβρουαρίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου και θα αφορούσε σε ειδικό πρόγραμμα σίτισηςσε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα.

Τα σχολεία όπου θα εφαρμοζόταν αρχικώς πιλοτικά το πρόγραμμα βρίσκονται στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και αργότερα στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.

Τα μικρογεύματα θα προσφέρονταν δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.

Την ίδια ώρα, συζητήσεις γίνονται για συνεργασία με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, το υπουργείο παρουσιάζεται αφερέγγυο στις δεσμεύσεις του και πάνω από 100 παιδιά συνεχίζουν να κινδυνεύουν από υποσιτισμό…
Πηγή:  http://www.staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...