ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

EIMAΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ...Διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης (μέρος 1, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία)

EIMAΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ...Διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης (μέρος 1, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία)

Διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης (μέρος 1, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία)

 
Κι ενώ η λέξη «Έλληνας» έχει πλέον καταστεί βρισιά στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες λόγω του στρουθοκαμηλισμού των Νεοφιλελεύθερων που δείχνουν να έχουν θορυβηθεί από τους κοινωνικούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, κάποιοι κάτοικοι της γηραιάς μας Ηπείρου αμφισβητούν τα ρατσιστικά κλισέ, που θέλουν τους πολίτες της Ελλάδας υπαίτιους για την οικονομική καταστροφή και την αναμπουμπούλα στην Ευρωζώνη, και σε συνεργασία με πολλούς Έλληνες μετανάστες οργανώνουν μικρές συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από Ελληνικές πρεσβείες. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την ιστορική,  πλέον, 12-2 (link). Αυτό το άρθρο, αποτελεί το πρώτο μέρος παρουσίασης τέτοιου είδους κινητοποιήσεων (θα υπάρξουν νεότερες αναρτήσεις).

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα απέναντι από την Ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα παρόμοια με εκείνα του κινήματος της 15ης Μαΐου, όπως «Μαριάνο [Rajoy], μάθε ότι οι άνθρωποι δεν πωλούνται» και «Αλληλεγγύη με τους Έλληνες» άνοιξαν πανό. Η αστυνομία έχοντας σχηματίσει κορδόνια περιμετρικά της συγκέντρωσης ασκούσε ελέγχους στις ταυτότητες αυτών που βάδιζαν προς το κτίριο τηε πρεσβείας.


Περίπου 250 άτομα έξω από το Ελληνικό Προξενείο στην Βαρκελώνη, έστειλαν, εξίσου, μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
http://bambuser.com/v/2366158
 Αρκετοί αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία του Παρισιού φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ του Ελληνικού λαού.Παρακάτω η διακύρηξη των Γάλλων αλληλέγγυων.

Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό!
Από το Παρίσι μέχρι την Αθήνα,
κοινός αγώνας ενάντια στη λιτότητα!
Η τρόικα, με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης εθνική ενότητας, επιβάλλει στον ελληνικό λαό ένα νέο πλάνο λιτότητας. Βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων (-22%), κατάργηση θέσεων του δημόσιου τομέα, διάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου. Οι έλληνες εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν την κρίση! Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, υποβάθμιση του συστήματος υγείας, διάλυση της δημόσιας παιδείας: είναι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού που πληρώνει για μια πολιτική που δεν έχει διαλέξει, μια πολιτική που επιβάλλεται από την αγορά, τις τράπεζες και την κυρίαρχη τάξη, που εκπροσωπείται από τη Μέρκελ και το Σαρκοζύ.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δεν είναι υπεύθυνος ο ελληνικός λαός όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Η λιτότητα επιβάλλεται για να σωθούν οι τράπεζες -και πιο συγκεκριμένα οι γαλλικές και οι γερμανικές- που επι χρόνια κερδοσκοπούν χάρη στο ελληνικό χρέος. Παράλληλα, χρησιμοποιείται σαν απειλή για να δείξει στους υπόλοιπους λαούς της ευρώπης τί τους περιμένει: δραστική μείωση του βιωτικού επιπέδου, μια χωρίς προηγούμενο μείωση των μισθών. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Σαρκοζύ επιβεβαιώνουν ότι η λιτότητα θα εξαπλωθεί για όλους τους λαούς την ευρώπης.
Όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη! Η ιδέα της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας χτίζεται κι εξαπλώνεται. Υπουργεία είναι κατηλειμμένα, εργαζόμενοι καταλαμβάνουν τους χώρους δουλειάς τους, φοιτητές τις σχολές τους…Την Κυριακή -μέρα που ψηφίζονται τα νέα μέτρα- η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι έχουν δώσει ραντεβού περικύκλωσης μπροστά στο κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την ήδη απονομιμοποιημένη ψήφιση, την αντίθετη στη λαϊκή βούληση. Μας δείχνουν το δρόμο: δεν υπάρχει τέλος στα μέτρα λιτότητας! Είναι οι αγώνες που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο για το τέλος της κρίσης!
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Όλοι οι λαοί της ευρώπης πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στα πλάνα λιτότητας. Από το Παρίσι ως την Αθήνα, είναι ώρα να ξαναβρεθούμε στο χορό των κινητοποιήσεων!

Μικρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Γρκενόμπλ (link).
Παρακάτω, πανό αλληλεγγύης από διαδήλωση στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εξαγγέλθηκαν από την δεξιά κυβέρνηση, την επιβολή λογοκρισίας και περιορισμό πολιτικών ελευθεριών.Read more: http://anarhogatoulis.blogspot.com/2012/02/eima-1.html#ixzz1mdHDeP21

Πηγη: http://eagainst.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...