ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πως Να Σβήσετε Τα Στοιχεία Σας Στο Google Πριν Τη Μεγάλη Αλλαγή

Πως Να Σβήσετε Τα Στοιχεία Σας Στο Google Πριν Τη Μεγάλη Αλλαγή


Από την 1η Μαρτίου, η Google θα ενοποιήσει όλα τα δεδομένα αναζήτησης που έχει κρατημένα για εσάς - ναι, εσάς! - σε ένα βολικό, τακτοποιημένο μέρος.
Αυτό σημαίνει ότι οι όροι που έχετε ψάξει στην αναζήτηση του Google, ότι μοιραστήκατε στο Google+ και όλα τα βίντεο που παρακολουθήσατε στο YouTube, θα ενημερώνουν όλα τον γίγαντα της αναζήτησης/διαφήμισης για το ποιος νομίζει ότι είστε στον Παγκόσμιο Ιστό.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο απόρρητο, η επίσημη ανακοίνωση της Google είναι εδώ.
Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην πολιτική απορρήτου της Google είναι αμφιλεγόμενες με πολλούς τρόπους (μέχρι που έφεραν την εταιρία στην καυτή θέση ενώπιον του Κογκρέσσου), αλλά, προς τιμήν της εταιρίας, ήταν ειλικρινείς και με πρόσθετες πληροφορίες.
Ίσως όχι ξεκάθαρες, αλλά ειλικρινείς.
H Eva Galperin του Ιδρύματος Ηλεκτρονικών Ορίων, σας δείχνει πως να κρατήσετε τον όγκο των δεδομένων σας μακριά από το - σύντομα παντοδύναμο - πακέτο υπηρεσιών της Google, με τέσσερα απλά βήματα:
  • 1. Μπείτε στον λογαριασμό σας στο Google.
  • 2. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://www.google.com/history.
  • 3. Πατήστε στο “remove all Web History”.
  • 4. Πατήστε “OK”.
  • Όλα εντάξει. (σ.σ. dailytech.gr: μπορείτε να πατήσετε και στο κουμπί “Pause”, που υπάρχει δίπλα στο “Web history is on”. Αυτό δε θα σταματήσει τη Google να συνεχίσει να μαζεύει τα στοιχεία σας για εσωτερική χρήση, αλλά μετά από 18 μήνες, αυτά θα γίνουν εν μέρει ανώνυμα και κάποιες χρήσεις τους θα εμποδιστούν, αλλιώς θα διατηρηθούν για πάντα).
“Αν έχετε πολλούς λογαριασμούς Google, θα πρέπει να το κάνετε αυτό, για κάθε λογαριασμό” προειδοποιεί η Galperin.
Για όσους δεν τους πειράζει να πάνε λίγο πιο βαθιά, δείτε εδώ για μια πιο λεπτομερή προσέγγιση, στα Αγγλικά, στη διαχείριση των δεδομένων σας στο Google (σύνδεσμος ο οποίος παρέχεται μάλιστα και στην επίσημη ανακοίνωση της Google, που αναφέρουμε παραπάνω).
Αυτό θα σας δώσει λίγο περισσότερο έλεγχο σε σχέση με το τί μοιράζεστε με την εταιρία.
Μήπως αυτές οι αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της Google θα καταστρέψουν τη ζωή σας, αν δεν κάνετε τίποτα; Πιθανότατα, όχι.
Αυτό εξαρτάται από το πως χρησιμοποιείτε τους διάφορους ιστότοπους της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων της αναζήτησης, του Google+, του YouTube του Blogger και άλλων.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι πάντως, που κάποιος θα ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, - για λόγους υγείας που μάλλον θα θέλατε να κρατήσετε προσωπικούς, για παράδειγμα, ή για προσωπικά θέματα που αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός - και για όσους το επιθυμούν οι παραπάνω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν.

Πηγή: Dvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...