ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Προκλητικός ο Νταλάρας με ανθελληνικές δηλώσεις: «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»

Προκλητικός ο Νταλάρας με ανθελληνικές δηλώσεις: «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»


Το σύνθημα των αναρχικών που βλέπαμε πριν μερικά χρόνια στους τοίχους υιοθέτησε ο Νταλάρας σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του Αιγαίου, που αποτελεί χρόνιο «αγκάθι» στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, ο γνωστός τραγουδιστής επισήμανε ότι το Αιγαίο «ανήκει στα ψάρια του».

«Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν μαζί. Ζούμε δίπλα-δίπλα χιλιάδες χρόνια. Αν πετάξουμε λίγο πιο ψηλά, δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως ανήκει στους Τούρκους, άλλοι στους Έλληνες, στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια».

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που προέρχονται από τρεις μεριές, την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η πηγή του πόνου στην Κύπρο, ο Γιώργος Νταλάρας σχολίασε ότι ευθύνονται οι εθνικιστές και όσοι φανατίζονται με τη θρησκεία, ενώ, αναφερόμενος στην πολιτική, επισήμανε ότι δεν είναι μια πιστή σύζυγος, αλλά μια βρώμικη γυναίκα.

Δηλαδή κ. Νταλάρα η επανάσταση του 1821, η Μικρασιατική Εκστρατεία και η εποποιία του 1940 έγιναν γιατί κάποιοι δεν έβλεπαν, όπως εσύ, από ψηλά ότι δεν υπάρχουν γραμμές στον χάρτη... Γι αυτές τις γραμμές χύθηκε πολύ αίμα ώστε να μπορείς εσύ να λές σήμερα αυτές τις ανοησίες και να προσβάλλεις όλους τους υπέρ πατρίδος πεσόντες.

Και όχι μόνο, προσβάλλεις όλες τις οικογένειες των Κυπρίων και Ελλήνων, που έχουν αγνοούμενους ή ηρωικά πεσόντες στις μάχες, όταν μας λές ότι για την κατάσταση και τις σφαγές στην Κύπρο ευθύνονται κάποιοι εθνικιστές και φανατικοί της Θρησκείας. Μήπως αυτοί είναι και Έλληνες; δεν μας το ξεκαθάρισες...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια για αυτό απολαύστε το βίντεο με την γνωστή ατάκα του Χάρρυ Κλύνν "Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα"Πηγη: http://www.thermopilai.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχια σου Ελλας!!!με τα τεκνα που γεννας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...