ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε τα κινήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη

Δείτε τα κινήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη

Με συντροφικούς χαιρετισμούς από όλη την Ευρώπη!Μαζέψαμε και δημοσιεύουμε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Το κίνημα αλληλεγγύης δυναμώνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Ο αγώνας που δίνεται τούτες τις μέρες στην Ελλάδα μπορεί να είναι η αρχή για ένα πανευρωπαϊκό εργατικό κίνημα ενάντια στη βαρβαρότητα της χρεοκοπημένης πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και της Ευροζώνης. Ακολουθούν οι ανταποκρίσεις από τη Γερμανία, τη Σκοτία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία. 

 

Γερμανία (Βερολίνο, Φρανκφούρτη)

Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητά αδέλφια στην Ελλάδα,
σ’ ολόκληρο τον κόσμο λαοί ταπεινώνονται και ωθούνται σε έναν φαύλο κύκλο φτώχειας και υπερδανεισμού για τον οποίο δεν ευθύνονται. Βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει αυτό παγκοσμίως και εν ονόματι των ανθρώπων στη Γερμανία και την Αυστρία σας λέμε:
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και οδηγεί στη φτώχια και τη λεηλασία του ελληνικού λαού ΔΕΝ το προσυπογράφουμε!
Σήμερα η χώρα σας αποτελεί το κέντρο της λεηλάτησης. Και ακόμα και αν οι δικές μας κυβερνήσεις είναι με το μέρος των τραπεζών και των κερδοσκόπων, να είστε σίγουροι: εμείς είμαστε αλληλέγγυοι!
Οι άνθρωποι υπάρχουν ο ένας για τον άλλον όχι εναντίον του άλλου!
Ενάντια σε αυτήν την απλή αρχή της ανθρώπινης συνύπαρξης προσπαθούν να ενεργήσουν αυτή τη στιγμή οι κυβερνώντες. Προσπαθούν να μας στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλο και προπαγανδίζουν ένα σύστημα ανταγωνισμού, μόνιμης εχθρότητας και απεριόριστης ανάπτυξης. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό την επικράτηση των απάνθρωπων περικοπών στις κοινωνικές υπηρεσίες και την αγορά εργασίας, και την προστασία και την προώθηση των συμφερόντων της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας, των μεγαλοβιομηχάνων και των εφοπλιστών. Πρέπει να αντισταθούμε μαζί στην εμφανώς αδυσώπητη ανάπτυξη μιας ολοένα και πιο ιμπεριαλιστικής, αντιδημοκρατικής και νεοφιλελευθερης πολιτικής! Οι αντικοινωνικές φιλοδοξίες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εν μέσω της κρίσης του ευρώ και της χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν ανταποκρίνονται με κανέναν τρόπο στις βασικές προϋποθέσεις μιας αλληλέγγυας συνύπαρξης σε αυτήν τη Γη. Με αντιδημοκρατικές αποφάσεις υποσκάπτεται η κυριαρχία του λαού. Αποστασιοποιούμαστε από τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται τα συμφέροντα των τραπεζών και της οικονομικής ελίτ υπό την καθοδήγηση των εκπροσώπων των οργάνων της ΕΕ και ελαχιστοποιείται η κοινωνική μέριμνα. Για όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα δεν υπήρξαν ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα. Ως εκ τούτου οι κυβερνήσεις δεν νομιμοποιούνται για τη λήψη τέτοιων μέτρων. Οι δραστικές περικοπές στον κοινωνικό τομέα, οι οποίες οδηγούν σε απάνθρωπες συνθήκες ζωής και εργασίας, επιβαρύνουν αυτούς που δεν είναι υπεύθυνοι ούτε για την κρίση ούτε για την αποτυχία ενός ολόκληρου δημοσιονομικού συστήματος. Σε αυτούς προσφέρουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας.
Η δίψα για εξουσία και ο περιορισμός της εξουσίας στα χέρια λίγων ενέχει εξ ορισμού κοινωνική αδικία και ανισότητα. Η βία που προξενείται απ’ αυτό οδηγεί τους ανθρώπους σε διχασμό. Εμείς, το 99% δεν επιτρέπουμε να μας διχάζουν! Νιώθουμε εξίσου ενωμένοι με την Ελλάδα όσο και με τα αδέλφια μας από άλλες χώρες, που παραδόθηκαν στην αυθαιρεσία της "ελίτ”. Ξεπερνάμε με ανθρωπιά και ανοιχτή καρδιά τα όρια που θέτουν εκείνοι που θέλουν να στρέψουν εμάς τους Ευρωπαίους και τους ανθρώπους σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τον έναν εναντίων του άλλου, γιατί η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένας οικονομικός χώρος, αλλά ο κοινός ζωτικός μας χώρος!
Ας κατακτήσουμε ξανά μαζί αυτόν τον χώρο, ενωμένοι σε μια κοινή αντίσταση ενάντια σε αυτούς που θέλουν να αμφισβητήσουν τα θεμέλια της ζωής μας. Μια αντίσταση, την οποία εσείς στην Ελλάδα βιώνετε εδώ και καιρό, μια αντίσταση στην οποία θέλουμε να συμμετάσχουμε κι εμείς!
Με αλληλέγγυους χαιρετισμούς από εμάς, το 99% στη Γερμανία και την Αυστρία!
Σας αγκαλιάζουμε και σας στέλνουμε δύναμη, αγάπη και αντοχές!

 


Σκοτία (Εδιμβούργο)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Την Κυριακή 12/2/12 ο μη-εκλεγμένος κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας έπαιξε για άλλη μια φορά το παιχνίδι του ΔΝΤ και της Τρόικα ψηφίζοντας νέων, ακόμα πιο σκληρών μέτρων λιτότητας από αυτά που ήδη ισχύουν, οδηγώντας την εργατική τάξη της Ελλάδας στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια. Εδώ και τρία χρόνια, η Τρόικα, το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις- φιάσκο των τραπεζικών συμφερόντων έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε μια νέα περίοδο λιτότητας. Κατά συνέπεια, τα ποσοστά ανεργίας έφτασαν το 40%, ενώ η χρηματοδότηση για παιδεία και υγεία έχει σημειώσει ρεκόρ υποβάθμισης. Οι άστεγοι ανέρχονται σε 20.000, συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, οι μισθοί μειώνονται πάνω από 40%, φτάνοντας τα 350 Ευρώ για τους νέους ενώ οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια κάνουν την επιβίωση των εργαζομένων πρακτικά αδύνατη.
Επιπλέον, οι κυβερνήσεις και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ, κατηγορούν ξεδιάντροπα το λαό για τεμπελιά, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή. Ο διεθνής καπιταλισμός θα προσπαθήσει να εκβιάσει το λαό και στη Μ.Βρετανία.
Η απάντησή μας θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους. Η εργατική τάξη στην Ελλάδα μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήταν σε απεργία για 48 ώρες, ενώ οι Έλληνες χαλυβουργοί είναι στον τρίτο μήνα της ηρωικής απεργίας τους. Η εργατική τάξη δεν είναι αυτή που δημιούργησε την κρίση και φυσικά δεν είναι ούτε αυτή που θα την πληρώσει. Ένα σύστημα που μας κάνει να ζούμε εξαθλιωμένα, ένα σύστημα που μας κάνει να πληρώνουμε τη δική του κρίση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! Τα πράγματα θα είναι άσχημα μόνο αν δεν παλέψουμε. Αντιμέτωποι με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές, την ανεργία και την ταπείνωση, συνειδητά επιλέγουμε την αξιοπρέπεια: ένα εργατικό διεθνιστικό κίνημα καθοδηγούμενο από τις δικές μας κοινωνικές ανάγκες. Από τη Σκοτία μέχρι την Ελλάδα, από την Ισπανία μέχρι την Ιρλανδία είμαστε όλοι εργάτες. Τα δικαιώματά μας είναι κοινά, ο εχθρός μας είναι κοινός. Και ο στόχος μας πρέπει να είναι κοινός.
ΑΓΩΝΑΣ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;

 


Όλλανδία (Άμστερνταμ)Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ‘ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ’!
Εχθές, η ελληνική Βουλή ψήφισε το νέο πακέτο λιτότητας που οδηγεί το λαό στη μιζέρια για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κάτω από την πίεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και προς ευχαρίστηση των τραπεζιτών σε όλη την Ευρώπη, αποφάσισε τη μείωση των μισθών σε 480 Ευρώ το μήνα (435 για τους νέους), του επιδόματος ανεργίας σε 369 Ευρώ και ακόμα τη μείωση των συντάξεων, την ιδιοτικοποίηση της υγείας και της εκπαίδευσης. Η προτεραιότητα του κράτους δεν είναι πια η διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τους πολίτες αλλά η αποπληρωμή του χρέος προς ώφελος των κυρίαρχων διεθνών πιστωτών. Το νέο ‘σχέδιο σωτηρίας’ για την Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο σωτηρίας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι βορειοευρωπαίοι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακόμη 130 δισ. Ευρώ για το ελληνικό χρέος. Όμως αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν κατευθείαν στις ευρωπαϊκές τράπεζες και δε θα επιστρέψουν ποτέ πίσω στο λαό. Όπως και τα προηγούμενα ‘σχέδια σωτηρίας’, το νέο σχέδιο προορίζεται μόνο για την αποτυχία παίρνοντας μαζί του στο μονοπάτι της καταστροφής, τον ελληνικό λαό αλλά και τις ευρωπαϊκές συντάξεις και τις οικονομίες των κρατών σε όλη την Ευρωζώνη.
Ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να δώσει μια αποφασιστική μάχη ενάντια στην υποδούλωση στους τραπεζίτες. Η κυβέρνηση-μαριονέτα του τραπεζίτη Παπαδήμου δεν υποστηρίζεται από το λαό. Η βίαιη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στις μαζικές διαδηλώσεις το αποδεικνύει.
Στεκόμαστε στην ίδια πλευρά μαζί με το λαό της Ελλάδας. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της ‘διάσωσης’ και του ‘σχεδίου σωτηρίας’ καθώς και την άμεση έξοδο της Τρόικας από τη χώρα. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τη δίωξη όλων των υπεύθυνων για την κρίση.
Θέλουμε να σταματήσει η λιτότητα σε όλη την Ευρώπη και τα δικαιώματα των ανθρώπων να μπουν πάνω από τα κέρδη των τραπεζιτών.

 


Ισπανία (Μαδρίτη)

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γαλλία (Παρίσι)

Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό!
Από το Παρίσι μέχρι την Αθήνα,
κοινός αγώνας ενάντια στη λιτότητα!
Η τρόικα, με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης εθνική ενότητας, επιβάλλει στον ελληνικό λαό ένα νέο πλάνο λιτότητας. Βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων (-22%), κατάργηση θέσεων του δημόσιου τομέα, διάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου. Οι έλληνες εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν την κρίση! Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, υποβάθμιση του συστήματος υγείας, διάλυση της δημόσιας παιδείας: είναι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού που πληρώνει για μια πολιτική που δεν έχει διαλέξει, μια πολιτική που επιβάλλεται από την αγορά, τις τράπεζες και την κυρίαρχη τάξη, που εκπροσωπείται από τη Μέρκελ και το Σαρκοζύ.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δεν είναι υπεύθυνος ο ελληνικός λαός όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Η λιτότητα επιβάλλεται για να σωθούν οι τράπεζες -και πιο συγκεκριμένα οι γαλλικές και οι γερμανικές- που επι χρόνια κερδοσκοπούν χάρη στο ελληνικό χρέος. Παράλληλα, χρησιμοποιείται σαν απειλή για να δείξει στους υπόλοιπους λαούς της ευρώπης τί τους περιμένει: δραστική μείωση του βιωτικού επιπέδου, μια χωρίς προηγούμενο μείωση των μισθών. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Σαρκοζύ επιβεβαιώνουν ότι η λιτότητα θα εξαπλωθεί για όλους τους λαούς την ευρώπης.
Όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη! Η ιδέα της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας χτίζεται κι εξαπλώνεται. Υπουργεία είναι κατηλειμμένα, εργαζόμενοι καταλαμβάνουν τους χώρους δουλειάς τους, φοιτητές τις σχολές τους…Την Κυριακή -μέρα που ψηφίζονται τα νέα μέτρα- η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι έχουν δώσει ραντεβού περικύκλωσης μπροστά στο κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την ήδη απονομιμοποιημένη ψήφιση, την αντίθετη στη λαϊκή βούληση. Μας δείχνουν το δρόμο: δεν υπάρχει τέλος στα μέτρα λιτότητας! Είναι οι αγώνες που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο για το τέλος της κρίσης!
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Όλοι οι λαοί της ευρώπης πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στα πλάνα λιτότητας. Από το Παρίσι ως την Αθήνα, είναι ώρα να ξαναβρεθούμε στο χορό των κινητοποιήσεων!

 

Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο)

 


  Από τη σκοπιά της εξέγερσης, η Ελλάδα καίει και είναι μαζί μας! (Μιλάνο)


Πηγη: ilesxi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...