ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Κείμενο Ευρωπαίων Διανοουμένων & καλλιτεχνών για την Ελλάδα

Κείμενο Ευρωπαίων Διανοουμένων & καλλιτεχνών για την Ελλάδα


solidaritegenarale.jpg

“Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του” είναι ο τίλτος του κειμένου που συνυπογράφει ομάδα Ευρωπαίων διανοούμενων και καλλιτεχνών και δημοσιεύει η Liberation.
Το κέιμενο συνυπογράφεται από Ευρωπαίους διανοούμενους και καλλιτέχνες όπως οι  Daniel Alvara,Alain Badiou, Etienne Balibar, Jacques Rancière.
“Τη στιγμή που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, που 25.000 άστεγοι γυρίζουν στους δρόμους της Αθήνας, που το 30% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, που χιλιάδες οικογένειες είναι υποχρεωμένες να δώσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για να μην πεθάνουν από το κρύο και την πείνα, που οι νεόπτωχοι μαλώνουν πάνω από τους κάδους απορριμάτων, οι «σωτήρες» της Ελλάδας με πρόφαση πως «οι Έλληνες δεν προσπαθούν αρκετά», επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο βοήθειας που διπλασιάζει τη θανατηφόρα δόση. Ένα σχέδιο που καταργεί το εργασιακό δίκαιο, που καταδικάζει τους φτωχούς σε ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης, και που εξαφανίζει την ίδια στιγμή τις μεσαίες τάξεις.” αναφέρει το κείμενο.
“Ο στόχος δεν θα ήταν να σωθεί η Ελλάδα :Στο σημείο αυτό όλοι οι οικονομολόγοι άξιοι του ονόματός τους συμφωνούν. Θέλουν να κερδίσουν χρόνο για να σώσουν τους πιστωτές, οδηγώντας την χώρα σε ετεροχρονισμένη χρεοκοπία. Το κυριότερο, προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα εργαστήρι κοινωνικής αλλαγής που αργότερα θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη. Το μοντέλο που πειραματίζονται στους Έλληνες είναι εκείνο μιας κοινωνίας χωρίς δημόσιες υπηρεσίες, όπου τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι κοινωνικές παροχές ρημάζουν, όπου η υγεία είναι προνόμιο των πλουσίων, όπου οι ευαίσθητοι πληθυσμοί είναι καταδικασμένοι σε μια προγραμματισμένη εξολόθρευση, ενώ αυτοί που ακόμη δουλεύουν είναι καταδικασμένοι σε ακραίες μορφές φτωχοποίησης και επισφαλειοποίησης.” τονίζει.
 
“Αλλά για να υλοποιηθούν τα νεοφιλελεύθερα αυτά προτάγματα, πρέπει να επιβληθεί ένα καθεστώς που θέτει υπό αμφισβήτηση και τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα. Με την μάσκα των σωτήρων, παρακολουθούμε να εγκαθίστανται στην Ευρώπη κυβερνήσεις τεχνοκρατών αδιαφορώντας για την λαϊκή κυριαρχία. (…) Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι στιγμής δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αυξάνουν το χρέος, το οποίο με την βοήθεια των σωτήρων, που δανείζουν με τοκογλυφικό τόκο, εκτινάχτηκε στο 170% του ΑΕΠ , ενώ το 2009 δεν αντιπροσώπευε παρά το 120%. (…) Είμαστε σένα σημείο που δεν έχει επιστροφή. Είναι επείγον με αριθμούς και με λέξεις να πολεμήσουμε την νεοφιλελεύθερη ρητορική του φόβου και της παραπληροφόρησης. Είναι επείγον να αποδομήσουμε τα μαθήματα ηθικής που προσπαθούν να κρύψουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία. Είναι περισσότερο από επείγον να απομυθοποιηθεί η ρατσιστική φιλολογία για την « ελληνική ιδιαιτερότητα », που στον υποτιθέμενο  εθνικό χαρακτήρα ενός λαού ( τεμπελιά και λαμογιά) βρίσκει τα αίτια της κρίσης που στην πραγματικότητα είναι παγκόσμια. Αυτό που αυτή τη στιγμή έχει σημασία δεν είναι οι ιδιαιτερότητες, πραγματικές ή φανταστικές, αλλά αυτά που έχουμε κοινά : η τύχη ενός λαού θα επηρεάσει όλους τους άλλους (…)” σημειώνει.
“Εμείς ορίστε τι προτείνουμε : να οργανωθεί το πιο γρήγορο δυνατόν μια ευρωπαϊκή επιτροπή διανοούμενων και καλλιτεχνών αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται.  Αν όχι εμείς, τότε ποίος; Αν όχι τώρα, πότε;”  αναφέρει.
 
ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :
http://www.alterthess.gr/content/keimeno-eyropaion-dianooymenon-kai-kallitexnon-gia-tin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...