ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Δισταγμοί για την ΑΟΖ

Δισταγμοί για την ΑΟΖ


Διστάζει η Ελλάδα να προχωρήσει στην κήρυξη της ΑΟΖ όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του Στ. Δήμα, αν και πολλοί λένε ότι έχει χαθεί μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα μας, μετά την κήρυξη της κυπριακής ΑΟΖ.
Στον «κατάλληλο χρόνο» θα ασκήσει η Ελλάδα το κυριαρχικό της δικαίωμα για κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας σε γραπτή απάντησή του στη Βουλή, σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Στρατάκη, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει εάν πρόκειται να ανακηρυχθεί ΑΟΖ νότια της Κρήτης.
Ο κ. Δήμας αναφέρει ότι οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν για την κήρυξη ΑΟΖ είναι οι γενικότερες συνθήκες, καθώς και οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τις όμορες χώρες, «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής μας». Να σημειωθεί ότι η χώρα μας διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και τη Λιβύη για καθορισμό ΑΟΖ, ενώ έχει υπογράψει σχετική συμφωνία με την Αλβανία, την οποία προσέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της γειτονικής χώρας. 
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...