ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙ - E.N.D. Έγγραφα-Δημοσιεύσεις-Στοιχεία-Παραπομπές

Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να συντάξουμε το παρόν, πρώτιστα για να σχηματίσουμε προσωπική άποψη για ένα ζήτημα τόσο ζωτικής σημασίας και κρισιμότητας πού σχετίζεται με την επιβίωση της χώρας μας και παράλληλα να γνωστοποιήσουμε το θέμα σε ενδιαφερόμενους Ελληνίδες και Έλληνες, μετά και την αθώωση του Αρτέμη Σώρρα και του Προέδρου της ΕΙ-END Μ. Λαμπράκη, κατά την εκδίκαση σχετικής μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει εναντίον τους, ο τότε Βουλευτής και σήμερα Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο δημοσιογράφος Ι. Δαραβίγκας.

Λόγω των παραπάνω νέων δεδομένων, συγκεντρώσαμε δημοσιευμένα / δημοσιοποιημένα άρθρα και στοιχεία που αφορούν στις προσφορές και στις σχετικές ενέργειες που έκανε ο οργανισμός ΕΙ-ΕΝD (End National Debt) προς εξαγορά του Ελληνικού και Κυπριακού δημόσιου χρέους, όπως επίσης και στις όποιες αντιδράσεις των επίσημων θεσμικών οργάνων της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης και της Δικαστικής Εξουσίας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
  
Χρονικό ΕΙ-E.N.D.
Επιμέλεια δημοσίευσης Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
Διαχειριστής Thraki Life News

Στο φύλλο της 22ης Αυγούστου 2012 της αυστραλιανής εφημερίδας «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ-THE GREEK HERALD» δημοσιεύεται ολοσέλιδο άρθρο που περιέχει την έγγραφη προσφορά του οργανισμού EI-E.N.D. προς την Κύπρο μέσω του προέδρου της κ. Χριστόφια . Γράφει η εφημερίδα:

«…Η Προσφορά των Ελληνοαμερικανών: Η πατριωτική προσφορά άτοκου δανείου 11 δις δολαρίων ΗΠΑ σε μορφή κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, ήλθε από την μη κερδοσκοπική οργάνωση END (End National Debt) στις 29 Ιουνίου 2012, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδός της Κύπρου στο ΔΝΤ, διατηρώντας την οικονομική κυριαρχία της…

Ο Ελληνικός Κήρυκας ζήτησε από το γραφείο του Προέδρου κου Χριστόφια, να δηλώσει κάτι σχετικά με το θέμα, αλλά δεν υπήρξε καμία έστω και δύο αράδες τυπικής απάντησης….»

http://asimpiestos.blogspot.com/2012/08/11-300.html

ΟΜΙΛΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ των μελών του Οργανισμού ΕΙ-E.N.D στο ξενοδοχείο PRESIDENT στην Αθήνα

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, παρουσίασαν το πλάνο τους για την ΕΞΑΓΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Η παρουσίαση - συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ομογενής ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ και ο Πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ που πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη σχετικά με το ζήτημα.

Ο Αρτέμης Σώρρας δήλωσε ότι διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Ληξιπρόθεσμα ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ αξίας 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ έχουν ΗΔΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ σε λογαριασμό με ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αξίας 50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ για την ΚΥΠΡΟ, σε τράπεζες του Τορόντο , Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα. .

Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους… να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους -να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας.
Να εξεταστούν όλα τα οποία κλήθηκε και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο, να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη -να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας

Έχει ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ όσο και στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ αλλά και τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Προβόπουλο. Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση, η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0,5% με ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=w65kgDA8d70 (απόσπασμα ομιλίας- επιμέλεια zougla.gr)
http://www.youtube.com/watch?v=Gw9X1db0P2Y (όλο το βίντεο της εκδήλωσης)
http://news247.gr/eidiseis/politiki/politiki- krisi/e_n_d_600_dis_gia_thn_ellada_kai_50_gia_thn_kupro.1950940.html (Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ομάδα Ε.Ν.D - από το news247.gr)

Ανακοίνωση υπουργείου Οικονομικών : «Σχετικά με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα»
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2012


«Ανακοίνωση Τύπου: Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.

Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα.» http://95.211.37.130/news/news/view/id/10902 (που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ») αναφέρει εν περιλήψει τα εξής:...

 Οι αναφερόμενες εταιρείες από τους ανθρώπους της END: Federal stock transfer, Woodridge οntario, Federal funding και Diamond and diamond δεν είναι καταχωρισμένες σε καμιά τραπεζική επετηρίδα και σε κανέναν τραπεζικό κωδικό κατάλογο.

Η Οργάνωση END αναφέρεται σε μία μόνο «επί πληρωμή» καταχώριση στο δίκτυο CNW Canada Newswire, ως μη κυβερνητικός οργανισμός/φιλανθρωπική οργάνωση με τον Αρτέμιο Σώρρα ιδρυτικό μέλος, τον Εμμανουήλ Λαμπράκη πρόεδρο και τον Antony Diamond governor Canada bureau.

 Οι αναφορές για τη Diamond and diamond, Merchant Βanking Group, παραπέμπουν σε απάτη (υπάρχει προσωρινή εντολή του Ontario Securities Commission, εις βάρος της, σχετικά με έρευνα για σχήμα πυραμίδα της Prosporex).

Στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal stock transfer φαίνεται να υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων αποτελούμενο από εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης....».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63724408

Ο κος Σώρρας αποστέλλει εξώδικα, τέσσερα τον αριθμό, προς την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και την τράπεζα της Ελλάδας (έχουν όλα κοινοποιηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και τον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου).

Σύμφωνα με τα εξώδικα, ο κ. ΣΩΡΡΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ πως ΑΝΕΚΟΠΗ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον Τύπο και το διαδίκτυο η προσπάθεια του να βοηθήσει με τα χρήματα - τα 600 δισ. δολάρια - ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, την Ελλάδα. Μάλιστα αναφέρεται σε προσπάθεια συνεργασίας με την κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν επιτεύχθηκε.

http://www.enikos.gr/economy/90515,Kate8ese_exwdiko_gia_ta_600dis.html
http://www.artemis-sorras.com/?page_id=83
 Ο κ. Σώρρας από τις 2 Νοεμβρίου του 2012 είχε ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα καλώντας τα να πράξουν τα δέοντα, αναφορικά με την προσφορά της END για την εξαγορά του χρέους της χώρας.


Πρώτος έλαβε ενημέρωση ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης στις 2/11/2012, ο οποίος απάντησε αυθημερόν στον κ. Σώρρα και τον πρόεδρο της END κ. Λαμπράκη. Η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη ήταν η εξής: «Πρόεδρος Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης Σε απάντηση της από 2/11/2012 εξωδίκως αποσταλείσης αιτήσεώς σας, σας γνωρίζω ότι τα θέματα στα οποία αναφέρεστε δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής. Παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο».

Οι κ.κ. Σώρρας-Λαμπράκης απευθύνθηκαν την ίδια μέρα στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο οποίος με την σειρά του απάντησε ως εξής: «Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών Διαβίβαση αιτήματος προς ( Γ. Προβόπουλο Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Μαστρόκαλο Αν. Γ. Διευθυντή ΟΔΔΗΧ, 23η Δ/νση Γ. Λογιστηρίου του Κράτους) Σας διαβιβάζεται αρμοδίως το αίτημα που επιδόθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Χρήστος Γεώργιος Σκέρτσος Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Οικονομικών». Ουδεμία όμως ενέργεια έγινε από την πλευρά του κ. Στουρνάρα.

http://indobserver.blogspot.gr/2013/02/600.html
http://www.triklopodia.gr/2013/02/600.html

Δεύτερη επιστολή προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες, κοινοποιούμενη προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. H πρώτη έγινε στις 28-9-2012

http://www.artemis-sorras.com/?cat=6 (δεξί μενού στην αρχική σελίδα)

Οι Σώρρας-Λαμπράκης μετά από αυτό, απέστειλαν εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα στο οποίο σημειώνουν:

«Στις 2/11/2012 σας αποστείλαμε επιστολή-αίτησή μας για την πραγματοποίηση συνάντησης εντός 48 ωρών και προ της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου, με αντικείμενο την πρόταση του 1ου από εμάς για δανειοδότηση της χώρας μας με το ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ μέσω αμερικάνικων treasurybills.

Eν της ως άνω επιστολής –αίτησής μας, μας κοινοποιήσατε στις 3/11/2012, έγγραφό σας, διά του οποίου μας γνωστοποιούσατε ότι το αίτημά μας έχει διαβιβαστεί αρμοδίως προς τους κ.κ. Γεώργιο Προβόπουλο , Βασίλειο Μαστρόκαλο και την 23η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
Επειδή έχουν παρέλθει 13 ημέρες από την διαβίβαση της αίτησής μας στους ως άνω αναφερόμενους και παρά το ότι έλαβαν γνώση του εν λόγω θέματος, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία σχετική απάντησή σας ή πρόσκλησή τους ή οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά τις ενέργειες στις οποίες έχουν τυχόν προβεί.
Επειδή, η ως άνω αίτησή μας αφορά της συζήτηση της πρότασης του πρώτου από εμάς για δανειοδότηση της χώρας με όρους ευνοϊκότερους από αυτούς που έχει αποδεχτεί μέχρι σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση.
Επειδή υφίσταται άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη για την αξιολόγηση και αποδοχή της πρότασης του πρώτου από εμάς ως μοναδική λύση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και προς αποφυγή περαιτέρω δυσμενών δεσμεύσεων της χώρας σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Επειδή οφείλετε να διερευνήσετε σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα οι ως άνω φορείς από την ημέρα που τους διαβιβάσατε την αίτησή μας.
Επειδή οφείλετε να προβείτε άμεσα και κατά απόλυτη προτεραιότητα στις δέουσες ενέργειες για τη συζήτηση και αξιολόγηση της πρότασης του πρώτου από εμάς ως θέματος υψίστης σπουδαιότητας και εθνικής σημασίας .

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα, για τη μέχρι σήμερα αδιάφορη στάση σας απέναντι σε μια συμφέρουσα πρόταση σωτηρίας της χώρας και του Ελληνικού Λαού.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως εντός τριών ημερών από την παραλαβή της παρούσας μας, ορίσετε συνάντηση μαζί σας, άλλως να μας ενημερώσετε εγγράφως εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί εσείς ο ίδιος και οι ως άνω αναφερόμενοι φορείς στους οποίους διαβιβάσετε την αίτησή μας προκειμένου να πράξουν τα δέοντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους από την ημέρα που λάβατε γνώση τόσο εσείς ο ίδιος όσο και οι ως άνω φορείς μέχρι και σήμερα.
Άλλως σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ως άνω εύλογη προθεσμίας, σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε βάρος σας για κάθε τυχόν πράξη ή παράλειψή σας που θα προκαλέσει βλάβη στα συμφέροντα της Χώρας μας και του Ελληνικού Λαού.
Αθήνα 16 Νοεμβρίου 20120
Οι εξωδίκως δηλούντες»

http://indobserver.blogspot.gr/2013/02/600.html

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ κάνει ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ σχετικά με την ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Κ. ΣΩΡΡΑ.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης είναι ο μοναδικός που απαντάει δηλώνοντας αναρμόδιος υποδεικνύοντας το υπ. Οικονομικών ως το πλέον αρμόδιο να απαντήσει.

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=d78b7a17-401f-495d-bff4-65f44065a7e5

Ο κ. Αρτέμης Σώρρας ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά των ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΗ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΑΠΟΥΛΙΑ, Άπαντων των ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Άπαντων των ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και παντός άλλου υπευθύνου. Τους καταμηνύει ζητώντας την κατά νόμο ποινική δίωξή τους και τιμωρία τους για : α) εσχάτη προδοσία β)παράβαση καθήκοντος καιI γ) τέλεση κακουργηματικής απιστίας

http://justiceforgreece.wordpress.com/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%8E%CF%81%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%83/

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, επιστρέφει στο θέμα κάνοντας αναφορά στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης με κοινοποίηση στους Οικονομικούς Εισαγγελείς κκ Πεπόνη και Μουζακίτη σχετικά με την Εξώδικη Δήλωση Πρόσκληση Διαμαρτυρία του κ. Αρτέμη Σώρρα προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η μοναδική απάντηση είναι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη που λέει ότι είναι απαγορευτική κάθε παρέμβαση του Υπουργού στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης και κατά τα λοιπά αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο υπουργείο Οικονομικών.
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=babe0b5f-fe20-4a6f-a3eb-7e8fd004ff12

Οι κ.κ. ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑΣ και ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ζερβουδάκη για συκοφαντική δυσφήμιση που αφορούσε την αναγγελία από 4/10/2013 της Τράπεζας Ελλάδος σχετικά με τον οργανισμό EI-E.N.D. και τον ισχυρισμό για την προσφορά των 600 δις δολ. (βλ. παραπάνω) και το «ΕΘΝΟΣ» για συναυτουργία στην δυσφήμιση. Αναλυτικά:

Μήνυση των Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη κατά: Γεώργιου Προβόπουλου Διοικητή
Τράπεζας της Ελλάδος, Εμμανουήλ Ζερβουδάκη Διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιου Μπόμπολα ως εκδότη, νόμιμου εκπροσώπου και Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.", Φωτίου Μπόμπολα ως εκδότη και Διευθύνων Σύμβουλου της εταιρείας "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.", Αθανάσιου Τσεκούρα ως διευθυντή της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", Χαράλαμπου Παπαδάκη Αρχισυντάκτη της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", Βίβιαν Μπενέκου συντάκτριας του επίμαχου άρθρου

http://spametadesma.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4613.html
http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10726:2013-01-28-18-27-36&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Οι βουλευτές κ.κ. Αβραμίδης Γ. και Δημαράς Ι. (Ανεξ. Έλληνες) , καταθέτουν ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπ. Οικονομικών με θέμα: H ανακίνηση του θέματος των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, και το ζήτημα της προσφοράς για την εξαγορά του δημοσίου χρέους.

Οι βουλευτές ζητούν την επίσημη θέση του Υπ. Οικονομικών σχετικά με: το ζήτημα των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, την φερόμενη ως προσφορά των 600 δις δολ. του κ. Σώρρα αλλά και πως αντιμετωπίζει το υπουργείο όσα καταμαρτυρεί ο κ. Σώρρας στην μήνυση που κατέθεσε εναντίον του κ. Προβόπουλου και της Τράπεζας της Ελλάδος. Δεν έχει δοθεί έως τώρα απάντηση από το υπ. Οικονομικών.

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=071afc28-e76b-42ed-a8df-7001a4e644ce

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, επιστρέφει και πάλι καταθέτοντας ερώτηση στην Βουλή με αποδέκτες τα Υπουργεία: Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών, Επικρατείας, Οικονομικών και προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: Πρόταση δανειοδότησης της χώρας από το κ. Αρτέμη Σώρρα.

Θα απαντήσουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης (Ρουπακιώτης), Δημόσια Τάξης (Δένδιας), Εξωτερικών (Τσιάρας), Επικρατείας (Σταμάτης) οι οποίοι κατ’ουσία
δηλώνουν ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ να ασχοληθούν με το θέμα.

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=df5f35b6-4faa-4cd3-b21b-a94a7dd28c7b

Καταθέτει ο κος Σώρρας και τα μέλη του οργανισμού E.N.D. με πρωτόκολλο στις 17.04.2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ σχετικά με ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για την εξαγορά του υφιστάμενου χρέους , σε όλους τους βουλευτές στην Βουλή, στο Προεδρικό Μέγαρο και στην Αρχιεπισκοπή.
Η επιστολή- Δήλωση, Πρόσκληση και Διαμαρτυρία που κατατέθηκε στη Βουλή έχει τελεσίδικο 5 ημερών για να απαντήσουν εάν έκαναν έλεγχο των προτάσεων Σώρρα και ζητούν να παραδώσουν τα πορίσματα του ελέγχου…

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ακολουθεί η αρχή της επιστολής:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΡΧΗΣ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 

Προς: Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κο Νίκο Αναστασιάδη Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Χρυσόστομο , Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου Τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου Τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων Το Γενικό Εισαγγελέα της Κ. Δ Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου Τα Μέλη του Κοινοβουλίου Από: Κα Βίκυ Χαραλάμπους Σύμβουλος του κου Σώρρα Αρτέμη/ Χρηματοδότη Κύπρος, 17/ 04/ 2013 Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακαριότατε, Έντιμε Πρόεδρε της Βουλής, Έντιμοι κύριοι Υπουργοί και Μέλη του Κοινοβουλίου, αρχηγοί κομμάτων,

ΘΕΜΑΤΑ: Α. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17.03.2013 ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: «Πρόταση Χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εξαγορά του υφιστάμενου χρέους, κάλυψη νέων αναγκών, κεφαλαιοποίηση τραπεζών και αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα, από τον Κο Αρτέμιο Σώρρα»

Β. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15.04.2013 ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: «Νέα Πρόταση Χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το Έθνος Μαόρι στη Νέα Ζηλανδία και από τους συνεργάτες τους»

Ολόκληρη η επιστολή στις παραπομπές:
http://sbbcnews.com/site/?p=5116
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8821.html


Η παραπάνω επιστολή δημοσιεύεται στο φύλλο 480 της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Κύπρου «το Κυπριακό Ποντίκι», Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 με τίτλο: ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ;

http://offsite.com.cy/ti-grafoun-i-efimerides-simera-19-apriliou-2013/

Μπορείτε να παρακολουθήστε το ρεπορτάζ μαζί με τμήμα της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ που παραχώρησαν στις 29-4-2013 τα μέλη του οργανισμού EI-E.N.D. στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ .

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.youtube.com/watch?v=n0-j-bbWTYs

Είναι οι μέρες που η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ προχωρά στην περιβόητη ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ζητώντας την βοήθεια του ελληνικού λαού γιατί δεν έχει συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσά που υπερβαίνουν το ένα δις ευρώ.

Ο κ. Σώρρας μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του κου Ε. Ελευθερίου ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 1,171 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ με ημερομηνία 30 Μάιου 2013.
Δεν υπήρξε καμία δήλωση ή σχολιασμός εκ μέρους της Τραπέζης

http://www.triklopodia.gr/2013/06/12_17.html
http://indobserver.blogspot.gr/2013/06/12_16.html

Στις 13 Ιουνίου 2013 η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ τελικά ανακοινώνει στους επενδυτές ότι «…επετεύχθη η εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας σε μετρητά από ιδιώτες επενδυτές ποσοστό πάνω από 10% του συνολικού ποσού της αύξησης και δεν θα προβεί σε έκδοση και διάθεση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών…»
http://www.capital.gr/News.asp?id=1816462


Στις 28 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων των Αθηνών, στο Η' Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κτήριο προκάτ, αίθουσα 1,
εκδικάστηκε η μήνυση των Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ) - Ι. ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ) ΚΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ και του ΔΡ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Προέδρου του Οργανισμού με την επωνυμία «El- END» με το κατηγορητήριο:
«... οι ίδιοι με τους συνεργάτες τους, μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις και τρέφουν ψεύτικες ελπίδες στο λαό για εκχωρημένα Αμερικάνικα Χρεόγραφα / Διεθνείς Συναλλαγματικές, περιουσίας του Αρτέμη Σώρρα, που έχουν κατατεθεί υπέρ των Ελλήνων σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό και ως αντασφάλεια για την πρόταση χρηματοδότησης της Ελλάδος προσπαθώντας έτσι με αυτά τα ψευδή στοιχεία να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να ξεσηκώσουν τους πολίτες και να ενοχλήσουν την εύρυθμη λειτουργία του Συντάγματος...»

Η απόφαση είναι ΑΘΩΩΤΙΚΗ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 67650/13) Στο δελτίο τύπου της δίκης αναφέρεται:
«Δελτίο τύπου : Αποτελέσματα δίκης Άδωνη Γεωργιάδη κατά Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη. Στις 28 Ιουνίου, 2013, ημέρα Παρασκευή η ελληνική δικαιοσύνη έπραξε τα δέοντα & η αλήθεια έλαμψε! Ο κος Αρτέμης Σώρρας και ο δρ Εμμανουήλ Λαμπράκης κρίθηκαν αθώοι. Είναι πια αναμφισβήτητο και αποδεδειγμένο γεγονός ότι τα χρεόγραφα αξίας 600 δις δολ βρίσκονται κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό στην τράπεζα υπέρ της Ελλάδος και είναι έτοιμα, με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού, να πιστωθούν και να ρευστοποιηθούν σε λογαριασμό της κυβέρνησης μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία με τον νόμιμο δικαιούχο κο Αρτέμη Σώρρα….»

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/206877
http://www.defencenet.gr/defence/item/κατέρρευσαν-οι-κατηγορίες-της-μήνυσης-του-α-γεωργιάδη
http://www.zougla.gr/greece/article/a8os-o-soras-gia-tin-ipo8esi-ton-600-dis

«Ελλήνων Ευθύνη»
Η Σωτηρία της Χώρας είναι Ευθύνη Όλων μας


ΠΗΓΗ: http://thrakilifenews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...