ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ένα κείμενο ενός πολύ καλού φίλου που πιστεύω δείχνει σ'  ένα πολύ μεγάλο βαθμό την ουσία του προβλήματος που ζούμε και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί, για να αποκτήσουμε ξανά την πατρίδα μας πίσω και να χαρούμε να την ξαναδούμε ελεύθερη, δυνατή και περήφανη, όπως της αρμόζει!!!
  08/12/2013

Αγαπητοί φίλοι και συνέλληνες,
Ξαναβρισκόμαστε σήμερα εδώ, 8 Δεκεμβρίου του 2013, στο φιλόξενο χώρο της Σεμέλης και του Βαγγέλη, με στόχο, θέλω να πιστεύω των περισσοτέρων από εμάς, την πυροδότηση και την επανεκκίνηση της δημιουργίας ενός πανελλήνιου και ομόψυχου κινήματος, ενός ενιαίου και αρραγούς Μετώπου Ενεργών Πολιτών, που θα γίνει ο ποταμός και θα απλωθεί σε κάθε γωνιά του ευλογημένου αυτού τόπου που λέγεται ΕΛΛΑΣ.
Θέλουμε να διευρύνουμε την έννοια της σπίθας που φλέγεται εντός μας και στα αδέλφια μας σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ώστε να γίνει κατανοητό πόσο δυνατοί γινόμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και πιστεύουμε ότι μέσα από τις ζυμώσεις που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα, θα διαμορφωθεί ένα νέο πρότυπο ενεργού πολίτη και κοινοτικού κυττάρου αυτοοργάνωσης που θα περάσει σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο και τους λαούς.
Σε αυτήν τη χώρα γεννήθηκε η Δημοκρατία και σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια, εξακολουθεί να είναι ζωντανή μέσα μας σαν ιδέα, και μας πάλλει και μας δονεί. Ορίζεται δε ως ο καλύτερος τρόπος πολιτικής διακυβέρνησης όλων των κοινωνιών και όλων των περιόδων από καταβολής κόσμου. Με την πάροδο των ετών, όμως, πήραμε τη Δημοκρατία που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, πήραμε τους νόμους που άνδρες σαν τον Κλεισθένη και τον Σόλωνα νομοθέτησαν και την καλύψαμε με τόσους μανδύες και τόσες παραλλαγές, έτσι ώστε να είναι αδύνατον σήμερα να αναγνωρίσουμε τη Δημοκρατία σαν το ιδανικότερο πολίτευμα με πρακτική, καθημερινή εφαρμογή προόδου και ευημερίας των ανθρώπων του 21ου αιώνα.
Τι συνέβη; Πού σφάλαμε; Τι πρέπει να κάνουμε; Αυτά είναι τα ερωτήματα που μας έχουν φέρει σήμερα εδώ. Τα δύο πρώτα έχουν διεξοδικά ερευνηθεί και απαντηθεί την τελευταία πενταετία που η πατρίδα μας υφίσταται την κρίση. Μένει να απαντήσουμε και να εργαστούμε για το τρίτο
Εδώ λοιπόν, θα απαντήσω και θα σας μιλήσω σαν μέλος του Ε.Λ.Α., μια ομάδα ανθρώπων του Έργου Λόγου Αγάπης, που πολλοί από τους παρευρισκόμενους μας γνωρίζουν και έχουμε συνεργαστεί σε διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις. Αυτό λοιπόν που επισημένουν οι περισσότεροι είναι η συνεργασία, ο συντονισμός, η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του Ε.Λ.Α., έτσι ώστε το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι άψογο και ωφέλιμο για όλους. Αυτό είναι το ΚΛΕΙΔΙ, αγαπημένοι μου φίλοι, μιας κοινωνίας Ανθρώπων που δημιουργεί ευημερία, ευδαιμονία, ειρήνη και αρμονία. Το ΚΛΕΙΔΙ είναι η Αγάπη και η ενότητα μεταξύ μας. Και πώς το καταφέρνουμε αυτό; Καταθέτοντας το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ και αυτό στο ΕΝ. Ενδιαφερόμενοι για το σύνολο χωρίς εγωισμό και ιδιοτέλεια. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της Δημοκρατίας. Το ενδιαφέρον για τα κοινά και η συμμετοχή μας, η προσφορά μας χωρίς ενδοιασμούς και προσωπικά συμφέροντα.
Ένα μόνο χρειαζόμαστε. ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Και ποιο είναι αυτό στη σημερινή Ελλάδα;
ΤO ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Τόσο απλό που συμφωνούμε όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Αλλά και τόσο δύσκολο για να το εφαρμόσουμε. Γιατί; Γιατί εμείς οι ίδιοι, οι Έλληνες έχουμε πέσει στην παγίδα του εχθρού, του ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.  Αυτό που πολεμάμε, αυτό και τροφοδοτούμε εν αγνοία μας.
Πόσοι από εμάς έχουμε ενώσει μέσα μας το Ελληνικό Πνεύμα του Λόγου; Το Ελληνικό φρόνημα; Την Ελληνική Ψυχή; Πόσοι από εμάς μπορούμε να δεχθούμε ότι ο Ελληνισμός εμπεριέχει εντός του όλη την πατρώα θρησκεία ενωμένη μαζί με τον Χριστό; Σήμερα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Όσοι αισθάνονται άβολα ας αντικαταστήσουν τη λέξη θρησκεία με τη λέξη πνευματικότητα. Και αν ακόμα αισθάνονται άβολα ας αντικαταστήσουν τη λέξη πνευματικότητα με την λέξη ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ. Γιατί ο Ελληνισμός δεν είναι ούτε θρησκεία, ούτε πνευματικότητα. Είναι μυητική διεργασία τρόπου σκέψης και τρόπου ζωής. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ είναι ανεξάρτητος από δεσμεύσεις θρησκειών, δογμάτων, φυλών, χρώματος και αίματος. Γι’ αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.  Δεν πιστεύω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι Ελεύθερος, μας είπε ο Καζαντζάκης και μας έδωσε έναν τελευταίο πειρασμό, έναν Ζορμπά, έναν Χριστό που ξανασταυρώνεται. Και εμείς τι καταλάβαμε;
Προσωπικά ποτέ μου δεν κατάλαβα που συγκρούεται το «γίνεται ουν ημείς τέλειοι ώσπερ ο Πατήρ μου τέλειος εν τοις ουρανοίς εστί» του Χριστού, από το «όσο δυνατόν τοις ανθρώποις εξομοιούται τοις Θεοίς» του Πλάτωνα ή το πόσο διαφέρει ο τρόπος που συνασπίζονταν οι Σπαρτιάτες προστατεύοντας με τις ασπίδες τους τον συμπολεμιστή τους από το «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν».
Ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ είναι αθάνατος, πάλλει και δονεί την καρδιά, το νου και τη συνείδησή μας. Είναι άπειρος, άχωρος και άχρονος. Δεν περιορίζεται σε χρονολογήσεις τύπου προ Χριστού και μετά Χριστόν. Όσοι τον περιορίζουν με τέτοιους τρόπους μέσα τους, στο νου και στον στοχασμό τους, τροφοδοτούν τον εχθρό μας: το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Και αυτή η διαίρεση είναι ο εθχρός του ανθρώπου και της Δημοκρατίας.
Ας αλλάξουμε λοιπόν με κάθε τρόπο τη διαίρεση με το ΕΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ. Ας εργαστούμε όλοι, με όποιο τρόπο ο καθένας εμπνέεται, να ενώσουμε τον Ελληνισμό μέσα μας και γύρω μας. Να ενωθεί ο αριστερός με τον δεξιό, ο Χριστιανός με τον Ελληνιστή, ο πράσινος με τον κόκκινο, να ξαναγίνουμε ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ. Όλοι μαζί, μια γροθιά. Ας ενώσουμε τον Ελληνισμό μέσα μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να τον δούμε να εκδηλώνεται και ως τρόπος ζωής στην πατρίδα μας και τότε θα δούμε τη Δημοκρατία να επιστρέφει στη χώρα που τη γέννησε. Και τότε θα ακούσουμε όλη την ανθρωπότητα να λέει: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αγαπημένοι μου φίλοι, ας εργαστούμε για την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη δημιουργία αυτού του κινήματος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ.
ΜΙΧ. ΟΚΤΑΠΟΔΑΣ

Πηγή:  http://ergo-logou-agapis.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...