ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Μανώλης Γλέζος για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Ο Μανώλης Γλέζος για την έξοδο της χώρας από την κρίση



Σε πέντε βασικές προτάσεις θέτει ο Μανώλης Γλέζος την αναστύλωση της Ελλάδας και της εξόδου της χώρας από την κρίση, σε ομιλία του στην Περαία κατόπιν καλέσματος απο την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού.
Συνοπτικά οι πέντε προτάσεις είναι οι εξής:
1) Να δώσει η Γερμανία το λεγόμενο "κατοχικό δάνειο" που ξεπερνά ΄τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.
Ο κος Γλέζος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να διορίσει γκαουλάιτερ στη Γερμανία και μπορεί να δεχθούμε και κούρεμα των τόκων..."
2) Κανένα ευρώ σε στρατιωτικά εξοπλιστικά προγράμματα για μία δεκαετία.
Ως παράδειγμα έδωσε την Γερμανία αμέσως μετά τον πόλεμο που ανοικοδόμησε την οικονομία της δίχως να ξοδέψει σε εξοπλιστικά προγράμματα για μία δεκαετία.
3) Να δάνείσουν οι τράπεζες την Έλλαδα με 1,2% επιτόκιο, όσο περίπου δανείζονται οι ίδιες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ όποια τράπεζα δεν δέχεται να κοινωνικοποιείται.
4)Σωστή διαχείριση του δημοσιονομικού τομέα.
"Να σταματήσουν οι φοροαπαλλαγές και η φοροδιαφυγή, όπως και η σπατάλη του δημοσίου χρήματος" υπογράμμισε ο γηραίος αγωνιστής.
5) Να συναφθεί εωτερικό δάνειο διπλής μορφής. Υποχρεωτικό για τους υψηλόμισθους και εθελοντικό για τους χαμηλόμισθους.

Ο Μανώλης Γλέζος κάλεσε σε "πλήρη ανατροπή του σημερινού καθεστώτος και δημιουργία νέου πολιτικού συστήματος όπου βασικός άξονας θα είναι ο λαός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...