Μια τέτοια προσπάθεια κάνει και η WaterStep, μια ΜΚΟ στο κάλεσμα της οποία ανταποκρίθηκαν δύο μηχανικοί της GE, οι Στηβ Φρέλικερ και Σαμ ΝτιΠλεσίς μαζί με εθελοντές, για να προωθήσουν από κοινού ένα σύστημα επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού που αναπτύχθηκε σε ένα γκαράζ.
Το σύστημα είναι απλό και μπορεί να διαχειριστεί μεγάλες ποσότητες νερού: ηλεκτρόλυση με επιτραπέζιο αλάτι και ηλεκτρισμό από την μπαταρία ενός αυτοκινήτου παράγει αέριο χλώριο που σκοτώνει τα βακτήρια στο νερό.
Η συσκευή αποτελείται από δύο πλαστικούς κυλίνδρους διαμέτρου 25 εκατοστών με δύο σωλήνες στην κορυφή. Απομακρύνει το χλώριο από το αλατόνερο με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης, λαμβάνοντας ηλεκτρικό ρεύμα από την μπαταρία του αυτοκινήτου. Το χλώριο ανεβαίνει στην επιφάνεια, όπου συλλέγεται και αναμειγνύεται με το ακάθαρτο νερό για να σκοτώσει μικρόβια και βακτήρια. Το νερό είναι πόσιμο δύο ώρες μετά τη χλωρίωση.
Η συσκευή ακούει στο όνομα WaterStep M-100 Chlorinator και μπορεί να καθαρίσει 38.000 λίτρα νερού κάθε μέρα (ποσότητα αρκετή για 10.000 ανθρώπους).
Πλέον η ομάδα εργάζεται για τη μείωση των ενεργειακών αναγκών της συσκευής ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ ή μια μικρότερη μπαταρία.
H WaterStep προσπαθεί να εξασφαλίσει πόσιμο νερό σε κοινότητες από 26 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
πηγη: econews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου