ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών...με χημικά και ασφυξιογόνα!

Η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών...με χημικά και ασφυξιογόνα!
 
Μπορεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα να "πνίχτηκε" από τα κανάλια, αλλά οι καταστροφές προβλήθηκαν μέχρι αηδίας, με τους αρμόδιους να ρίχνουν τις ευθύνες σε τρίτους. Εκείνο δε που προξένησε σε άλλους ειρωνικά χαμόγελα και σε άλλους αγανάκτηση, είναι η δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας περί των τριών πρώτων προτεραιοτήτων που είχε θέσει η Ελληνική Αστυνομία στον σχεδιασμό της επιχείρησης καταστολής κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης:
  1. Η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών,
  2. Η προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας
  3. Η  προστασία των Δημοκρατικών Θεσμών.










Ο μύθος τον οποίο προσπαθεί να επιβάλλει η ηγεσία της αστυνομίας η οποία βεβαίως διατηρεί  σχέσεις στοργής (ή σχέσεις ανταποδοτικότητας) με τον αρμόδιο υπουργό, βεβαίως στοχεύει στην παραπληροφόρηση των πολιτών που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.Έλα όμως που συμμετείχαν 200.000 πολίτες (ή 100.000 σύμφωνα με την αστυνομία) πολλοί από τους; οποίους συμμετείχαν και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων και οι οποίοι εισέπραξαν από πρώτο χέρι την "προστασία" της αστυνομίας και έχουν διαφορετική γνώμη για τις επιχειρησιακές της προτεραιότητες:
  1. Η διάλυση της ειρηνικής συγκέντρωσης
  2. Η προστασία των Βουλευτών.
  3. Η επισκίαση και η δυσφήμιση της ειρηνικής συγκέντρωσης με άλλα σοβαρότερα γεγονότα. 
Η πρακτική που ακολουθείται είναι πάντα η ίδια! Την έχουν βιώσει όσοι ήσαν παρόντες και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων!
  • Μικρές ομάδες στην αρχή "κουκουλοφόρων" εμφανίζονται στην Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας
  • Πέφτουν η πρώτη βόμβα κρότου - λάμψης και τα πρώτα ασφυξιογόνα ενώ οι "κουκουλοφόροι" ωθούνται από τα ΜΑΤ προς τους ειρηνικούς διαδηλωτές 
  • Δημιουργείται κύμα οπισθοχώρησης εν μέσω χημικών και ασφυξιογόνων και παράλληλα δημιουργείται ένταση για την απρόκλητη επίθεση.
  • Οι "κουκουλοφόροι" προωθούνται προς το κενό που δημιουργείται από την υποχώρηση των διαδηλωτών.
  • Τα ΜΑΤ διασπούν τις ομάδες διαδηλωτών οι οποίες κινούνται τόσο στο οδόστρωμα όσο και στην πλατεία γενικεύεται η χρήση χημικών, βοβμών κρότου λάμψης και ασφυξιογόνων.
  • Οι ειρηνικοί διαδηλωτές απειλούμενοι από την βαριά γεμάτη χημικά ατμόσφαιρα οπισθοχωρούν από τον χώρο εμπρός από το άγνωστο στρατιώτη και από τους χώρους της πλατείας και των πέριξ οδοστρωμάτων.
  • Η διασπορά των κουκουλοφόρων συνεχίζεται προς τις οδούς Μητροπόλεως, Ερμού, Καραγεώργη Σερβίας και Φιλελλήνων όπου έχει καταφύγει ένας μεγάλος όγκος ειρηνικών διαδηλωτών.
  • Η Φιλελλήνων γεμίζει από χημικά και οι εκεί συγκεντρωμένοι πολίτες οπισθοχωρούν στους γύρω δρόμους και προς την Αμαλίας.
  • Ρίχνονται ασφυξιογόνα στην οδό Ξενοφώντος και Φλέσσα τα οποία κατευθύνονται προς την Αμαλίας που έχει οπισθοχωρήσει ο κύριος όγκος διαδηλωτών.
  • Εν τω μεταξύ ομάδα κουκουλοφόρων έχει κινηθεί προς Πανεπιστημίου, Σταδίου, χωρίς να συναντούν αστυνομικές δυνάμεις και αρχίζει η καταστροφή των περιουσιών.
  • Ισχυρή δύναμη καταστολής, μέρος της οποίας θα μπορούσε να αποτρέψει τις καταστροφές, παραμένει στον περίβολο της Βουλής προς φύλαξη των βουλευτών.
  • Οι κουκουλοφόροι κυνηγιούνται και διασπείρονται προς την Αμαλίας και μέσα στα στενά προς Ακρόπολη και  Μοναστηράκι.
  • Από την αλόγιστη χρήση ασφυξιογόνων και το κυνήγι των "κουκουλοφόρων προς το μέρος τους, οι  διαδηλωτές αποχωρούν και  διαλύεται η ειρηνική διαδήλωση.
  • Ξεκινάει το "μάζεμα" των κουκουλοφόρων. Εν τω μεταξύ έχει καταστραφεί το κέντρο της Αθήνας.
  • Οι βουλευτές αποδρούν ανενόχλητοι από την Βουλή.
  • Ο Αρχηγός της αστυνομίας δέχεται τα συγχαρητήρια του προϊσταμένου του υπουργού.
  • Ο Υπουργός δέχεται τα συγχαρητήρια του εκάστοτε πρωθυπουργού ( το αστείο είναι ότι κάποιοι μιλάνε για παραίτησή του).
Την επομένη όλα τα ΜΜΕ προβάλουν τις "μάχες" με τους κουκουλοφόρους και με τις καταστροφές, ουδεμία αναφορά ή εικόνες από την μεγαλειώδη ειρηνική διαδήλωση, τρίτη ή τέταρτη είδηση το έγκλημα που συντελέστηκε στην Βουλή με την ψήφο των βολευτών.
Οι ισχυρισμοί της αστυνομίας δεν στέκουν για τους παρακάτω βασικούς λόγους:
  1. Οι κινήσεις των "κουκουλοφόρων" παρακολουθούνται από κοντά από όργανα της Ασφάλειας και της ΕΥΠ.
  2. Θα μπορούσαν να τους εμποδίσουν πριν φθάσουν στο Σύνταγμα και ακόμη θα μπορούσαν να είχαν επιχειρήσει να τους συλλάβουν εν τη γενέσει των επεισοδίων.
  3. Η τακτική των κουκουλοφόρων και των πλιατσικολόγων που τους ακολουθούν είναι πάντα η ίδια:  σπάσιμο τζαμαρίας και μετά πλιάτσικο   ή/και φωτιά.
  4. Είχε ενημερωθεί από την Πέμπτη και στην συνέχεια και το Σάββατο με φάξ του Πρύτανη της Νομικής η αστυνομία για την κατάληψη της νομικής από "αγνώστους"
  5. Οι διμοιρίες των Ματ, αντί να τοποθετηθούν μεταξύ "κουκουλοφόρων" και ειρηνικών διαδηλωτών απομακρύνοντας τους ταραξίες, τους ωθούσαν προς αυτούς.
  6. Ο εγκλωβισμός ανά ομάδες των "κουκουλοφόρων" από συντονισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ, είναι μέσα στην επάρκεια των αξιωματικών της Ελληνικής αστυνομίας!    
 Ακριβώς το ίδιο σχέδιο είχε εφαρμοστεί και στις διαδηλώσεις κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και σε εκείνες του Μαΐου και Ιουνίου.Μάλιστα η σχεδόν φωτογραφική επανάληψη ακριβώς των ίδιων γεγονότων, με την ίδια σειρά σε κάθε κρίσιμη διαδήλωση, οδηγεί την σκέψη των Ελλήνων είτε στο ότι υπάρχει παρακράτος το οποίο οργανώνει τις επιθέσεις των "κουκουλοφόρων", είτε οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς!!
Τελειώνω με την  άποψη ανώτατου απόστρατου αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος μου εκμυστηριεύτηκε σχετικά με τους κουκουλοφόρους: " Μας κάνουν να φαινόμαστε ανίκανοι! Αν μας το επέτρεπαν θα τους είχαμε μαζέψει πολύ πριν φθάσουν στο Σύνταγμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...