ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!

1. Παλλήνη : ΣΟΚ... Απίστευτο και όμως αληθινό!

Γράφει: Ο Γιώργος Αποστολίδης

Σοκαρισμένος ένιωσα όταν διάβασα προσεκτικά την επιστολή που μου απέστειλε ο Δήμος Παλλήνης με θέμα « Παιδιατρικός έλεγχος μαθητών» και την υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζούτσος Αθανάσιος.


Στην επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 441/8.01.2013 ο Δήμαρχος αφού αναφέρει ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) με ενημερώνει ότι ο ΕΔΔΥΠΠΥ έχει συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας δια του Υφυπουργού .Θ. Παπαθεοδώρου και με τη σειρά του, το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να εξεταστούν οι μαθητές των σχολείων (4ο Δημοτικό Παλλήνης – Γυμνάσιο Ανθούσας –1ο Γυμνάσιο Γέρακα) από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού και Οδοντιατρικού συλλόγου Αθηνών με τις ειδικότητες Παιδίατρου, Ορθοπεδικού και Οδοντιάτρου…



Στη συνέχεια η επιστολή αφού δικαιολογεί ότι το κίνητρο αυτής της δράσης είναι η κάλυψη ΟΛΩΝ των μαθητών στον βασικό παιδιατρικό έλεγχο, ακόμη και αυτών που δεν μπορούν λόγω οικονομικής δυσχέρειας, εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το τι θα εξετάσουν οι γιατροί σύμφωνα με την ειδικότητα τους.

Ως εδώ όλα φαντάζουν ιδανικά και γεμάτα αλληλεγγύη έχοντας μάλιστα μεγάλη κοινωνική ευαισθησία αφού είναι και ΔΩΡΕΑΝ για εκατοντάδες οικογένειες.

Όμως η επιστολή συνεχίζει και αναφέρει ….

«Για κάθε μαθητή που εξετάζεται , θα δημιουργείται μια ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ , με τη μορφή πιστωτικής κάρτας στην οποία θα αναφέρονται ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ μαθητή ώστε να υπάρχει ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ που θα αντιστοιχίζεται με το πληροφορικό σύστημα»…..

«Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ θα αρχειοθετείται και σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να παραπέμπει σε ένα απλό πληροφοριακό σύστημα με τα παραπάνω στοιχεία και στο οποίο ο μαθητής θα αναγνωρίζεται με βάση τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ που θα έχει στην ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ»


Και καταλήγει αναφερόμενη στους γονείς «…Κατόπιν αυτών, εφόσον επιθυμείτε τη συμμετοχή του παιδιού σας στο ανωτέρω πρόγραμμα, σας παρακαλούμε να δώσετε την έγγραφη συγκατάθεση σας, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που σας στέλνουμε. Χωρίς αυτή την έγγραφη συγκατάθεση σας, το παιδί σας δεν μπορεί να εξεταστεί…».


Έτσι με μια μικρή και πολύ πρόχειρη προσωπική ερευνά διαπίστωσα ότι ένας μεγάλος αριθμός γονιών είδε το τυρί και δεν πρόσεξε τη φάκα.

Και να, γιατί το λέω αυτό.

Κατά αρχήν αναζήτησα το τι είναι, ποιοι διοικούν και ποιοι χρηματοδοτούν τον ΕΔΔΥΠΠΥ .Εδώ βρήκα τις πληροφορίες που οι ίδιοι δημοσιοποιούν: http://www.ddy.gr/Default.aspx?tabid=37&language=el-GR.

Μετά αναζήτησα τι είναι οι κάρτες με μορφή πιστωτικής κάρτας.

Εδώ βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με μια επίσημη αναφορά Αμερικάνου αξιωματούχου που δεν μπορεί να δώσει ικανοποιητική απάντηση για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/07/blog-post_717.html .


Τέλος αποφάσισα να μη υπογράψω ή να μη δώσω σε καμιά περίπτωση την συγκατάθεση μου σε κάποιους να καταγράψουν και να χρησιμοποιήσουν τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία υγείας της μικρής μου κόρης. Επίσης δημοσιοποιώ την παρούσα ανοιχτή επιστολή με τους προβληματισμού μου, ώστε να ενημερωθούν ΟΛΟΙ όσοι δεν διάβασαν προσεκτικά την επιστολή του Δημάρχου ή δεν ήταν αυτή τη φορά αποδεκτές της.


Γιώργος Αποστολίδης
Γονιός μαθήτριας Δημοσίου Σχολειού Παλλήνης




2. Έναρξη του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής στα Σχολεία του Αμαρουσίου - 29/1/2013

Την «Κάρτα Υγείας Μαθητή» σε Δημοτικά και Γυμνάσια ξεκινά ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας. Παιδιατρικούς Προληπτικούς Ελέγχους ξεκίνησε σήμερα σε Δημοτικά και Γυμνάσια ο Δήμος Αμαρουσίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών» που υλοποιείται μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ με το Υπουργείο Παιδείας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης και ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου ξεκινούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκδοση της Κάρτας Υγείας Μαθητή με στόχο την ιατρική παρακολούθηση των μαθητών στα σχολεία, ιδιαίτερα των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς σταθερή ιατρική παρακολούθηση.
Μια απο τα ιδια ακριβως.... ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...