ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αρχισέ το πάρτι!!!« Πρόταση δανειοδότησης της χώρας από τον κ. Αρτέμη Σώρρα»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ &; ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μετά την απαράδεκτη και πρωτοφανή  στα κοινοβουλευτικά χρονικά - τουλάχιστον  από το 1989 και εντεύθεν που θητεύω στα έδρανα του Κοινοβουλίου - ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - στην αναφορά μου για την Εξώδικη – Δήλωση – Πρόσκληση – Διαμαρτυρία του κ. Αρτ. Σώρρα κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών την οποία είχα καθήκον έφερα στην Βουλή, με την ΠΑΒ 1564/23.11.2012 ζητώντας...  απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.

Μετά, την επίσης  ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αναφορά μου Α.Π. 1995/18-12-2012 σχετικά με την εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Αρτ. Σώρρα προς την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το διοικητή της κ. Γ. Προβόπουλο με θέμα: «ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΩΝ 600 ΔIΣ»,

Είμαι εκ του  καθήκοντός μου υποχρεωμένος να επανέλθω,  όπως το Σύνταγμα οι Νόμοι και το άρθρο 152 του Κανονισμού της Βουλής επιβάλουν, σας τις επανακαταθέτω προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσω τους πολίτες, που περιμένουν να πληροφορηθούν μέσω της εθνικής αντιπροσωπείας και του πληρεξουσίου του Βουλευτή τις πραγματικές τις ειλικρινείς και ευθείες απαντήσεις σας, γι’ αυτό το μείζον ζήτημα που δημιούργησε η απόφαση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου να μας οδηγήσει «σιδηροδέσμιους» στο Δ.Ν.Τ. και που εάν δεν ξεφύγουμε από τα νύχια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ σύντομα θα γίνει «ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ».

Δυστυχώς, πήρα απάντηση μόνον από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, που όπως και εσείς θα διαβάσετε, μου γράφει πως έστειλε την αναφορά μου στον κ. Γ. Στουρνάρα και τις απαντήσεις του οποίου θα μου κοινοποιήσει, εάν ποτέ ευαρεστηθεί ο ουρανοκατέβατος μη λαοπρόβλητος, εξωκοινοβουλευτικός, διορισμένος Υπουργός των Οικονομικών.

Στη δεύτερη κοινοβουλευτική  αναφορά απάντησε με Α.Π. 836/13-1-2013 o ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ως πολιτικός Προϊστάμενος της Διοικητικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και όπως προκύπτει καμία διερεύνηση δεν παρήγγειλλε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, τον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλπ, αλλά δήλωσε αναρμόδιος.

Έκτοτε, πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες και καμία απάντηση από κανέναν δεν έλαβα.

Όπως όμως έχω πληροφορηθεί, στις 28-9-2012, 22-10-2012, 2-11-2012 και 7-11-2012 ενημερωθήκατε εγγράφως από τον κ. Αρτέμη Σώρρα, σχετικά με πρότασή του για δανειοδότηση της χώρας με το ποσό των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ υπό τη μορφή treasury bill, με παράλληλο αίτημα για την εξέτασή της προς απόδειξη της φερεγγυότητάς της.

Επίσης πληροφορήθηκα ότι στις 3-11-2012 κοινοποιήθηκε στον κ. Σώρρα, το με αριθμό πρωτοκόλλου 9927/3-11-2012 έγγραφό σας, δια του οποίου τον ενημερώνατε ότι το αίτημά του έχει διαβιβαστεί αρμοδίως προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιο Προβόπουλο, τον Αν. Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Βασίλη Μαστρόκαλο και την 23η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα άρθρα 126-128 Β του Κανονισμού της Βουλής, οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής, πόσο μάλλον σήμερα που: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ οι άνεργοι τείνουν να ξεπεράσουν σε αριθμούς του εργαζόμενους. Στην Ελλάδα έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός εξαιτίας της ύφεσης και της έλλειψης οράματος για το μέλλον.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ οι ανάγκες είναι άμεσες, ενώ το «φως στην άκρη του τούνελ» μια μακρινή, αόριστη υπόσχεση.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ λιποθυμούν τα παιδιά από την πείνα και  αυτοκτονούν καθημερινά οι απελπισμένοι.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εξαϋλώνεται  το κοινωνικό κράτος και εκμηδενίζονται οι παροχές προς του έχοντες ανάγκη.
Αυτοί είναι  οι ουσιαστικοί λόγοι που οι Υπουργοί της τρικομματικής κοινοπραξίας οφείλουν ειλικρινά και άμεσα να απαντούν και δεν νοιώθουν ως δημοκρατικό τους καθήκον τούτο και εάν δεν έχουν κανένα ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας προς τους Κοινοβουλευτικούς θεσμούς, και εάν νομίζουν ότι αναφορά πρέπει να δίνουν μόνον στην ΤΡΟΪΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, τότε πρέπει πριν είναι αργά, να καταλάβουν πως ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από τον κανονισμό της Βουλής να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες  Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών!!! Όχι εάν και όποτε θέλουν...

Δυστυχώς, παρότι ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής οι Υπουργοί προτίμησαν να κρυφτούν και να παραμείνουν «σιωπηλούληδες», ενώ οι απαντήσεις των δυο που επισυνάπτω, δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγάλα ζητήματα που βάζουν οι αναφορές και τα επί μέρους ερωτήματα που προκύπτουν από τα εξώδικα του κ. Αρτ. Σώρρα.

Επειδή επιπλέον είμαι υποχρεωμένος να σας θυμίσω πως ο πληρεξούσιος του λαού, αντιλαμβανόμενος ως πρώτιστο καθήκον του την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων Πολιτών παρεμβαίνω στο πλαίσιο αυτό, σε κάθε ζήτημα μείζονος εθνικού ή κοινωνικού συμφέροντος και δεν θα μπορούσα επ’ ουδενί παρά να μείνω αδιάφορος απέναντι σε καταγγελίες ή και σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και όταν μάλιστα αφορά  σε μια υπόθεση που υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες.


Επειδή πρόσφατα πληροφορήθηκα την υποβολή μήνυσης ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών από τον κ. Αρτέμη Σώρρα σε βάρος του συνόλου των Βουλευτών, για τις «πράξεις της έσχατης προδοσίας, της παράβασης καθήκοντος και της κακουργηματικής απιστίας».

Επειδή είμαι ένας εκ των 300 πληρεξουσίων του λαού στην εθνική αντιπροσωπεία.

Επειδή δεν γνωρίζω εάν και με ποιο τρόπο εσείς προσωπικά έχετε αντιδράσει ή προτίθεστε να αντιδράσετε στην συγκεκριμένη πράξη.

Επειδή προκειμένου να διευκολυνθεί η εκδίκαση της υπόθεσης και να ξεκαθαριστεί άπαξ δια παντός μια πολύκροτη υπόθεση που έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Επειδή έπρεπε να έχει ζητηθεί η συνδρομή και όλων των  υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Επειδή πρέπει να αρθεί  η Βουλευτική ασυλία ΌΛΩΝ μας, από  του Πρωθυπουργού έως του εσχάτου  που είμαι εγώ, προκειμένου να εκδικαστεί η μήνυση για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που υπέβαλε ο κ. Αρτ. Σώρρας, προκειμένου  να διερευνηθούν εις βάθος και  στο φως τα καταγγελλόμενα.

Επειδή, εάν χρειαστεί θα κατατεθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων, που έχουν καταγγελθεί διά του τύπου ή άλλων εγγράφων και θα ζητηθεί αφενός μεν η άμεση επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος, προκειμένου να υποστούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί) την παραδειγματική τιμωρία για αξιόποινες πράξεις, που από την δικαστική έρευνα ήθελε να αποδειχθεί ότι διέπραξαν.
Επειδή αφετέρου, η εισαγωγή της υπόθεσης -κατ΄ άρθρο 29 ΚΠοινΔ- στο Δικαστήριο Εφετών και ο ορισμός εφέτη Ανακριτή, θα έσπαγε την ιδιότυπη επικρατούσα σιωπή αναφορικά με όλα τα συναφή ζητήματα για την επιβολή της νομιμότητας και την απαρχή μιας αναγκαίας και ουσιαστικής κάθαρσης στο δημόσιο βίο, από πρόσωπα και νοοτροπίες που «λυμαίνονται» επί σειρά ετών το δημόσιο συμφέρον, αδιαφορώντας για τις επιζήμιες των –άλλοτε ανεύθυνες και άλλοτε ιδιοτελείς ενέργειές τους.
Επειδή ο λαός ζητά η απόδοση  των ευθυνών στους υπαίτιους, δεν πρέπει να αργήσει και δεν θα πρέπει να υπονομευτεί από όσους επιθυμούν διακαώς την συγκάλυψη των σκανδάλων.
Επειδή η διεξοδική δικαστική  διερεύνηση της καταγγελλόμενης υπόθεσης και η επέκταση ενδεχομένως της ποινικής δίωξης και σε όλα εκείνα τα πρόσωπα της πολιτικής της οικονομικής και της πολιτικής μιντιακής διαπλοκής καθίσταται επιτακτική προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς και να εμπεδωθεί το συναίσθημα δικαιοσύνης και ευνομίας.


Επειδή έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από τη διαβίβαση του σχετικού αιτήματος, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις και ενέργειες,

Καλείται ο Πρωθυπουργός και όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί, να ενημερώσουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικά με τα ακόλουθα:

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα τόσο εσείς όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί καθώς και οι εποπτευόμενοι κρατικοί φορείς, για τον έλεγχο της φερεγγυότητας της πρότασης αυτής;
Να κατατεθεί  πίνακας που να καταγράφει ποιες  υπηρεσίες, πότε και ποιες ενέργειες  έκαναν προς αρμόδια κρατικά κλιμάκια Εσωτερικού και Εξωτερικού.

Να κατατεθούν οι εντολές του Πρωθυπουργού.

Να κατατεθούν οι εντολές των αρμοδίων Υπουργών.

Να κατατεθεί  η σχετική αλληλογραφία.

Ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού, λαμβανομένης υπόψη της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης που διανύει η Χώρα;
Να κατατεθούν οι σχετικές εκθέσεις και οι πληροφορίες  από ιδρύματα και υπηρεσίες των  Η.Π.Α.

Κατόπιν των ανωτέρω ειδόντων το φώς της δημοσιότητας, τα οποία με τις παρούσες αναφορές μου, γίνονται πλέον γνωστά και σε σας και τα αρμόδια όργανα του κράτους τα οποία υπάγονται στον έλεγχο και την εποπτεία σας κατά τον πλέον επίσημο τρόπο καλείστε:
1ον Να εξετάσετε το αληθές του περιεχομένου, της Εξώδικης – Δήλωσης – Πρόσκλησης – Διαμαρτυρίας του κ. Αρτ. Σώρρα κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών που όπως είχα καθήκον την έφερα στην Βουλή με την ΠΑΒ 1564/23.11.2012.
Ζητώ απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών για την υπογεγραμμένη εξώδικη διαμαρτυρία του συντάκτου Αρτ. Σώρρα, ο οποίος τυγχάνει πολίτης της χώρας αυτής, όπως ορίζει το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής και την οποία και την επανεισάγω υπό την μορφή της κοινοβουλευτικής αναφοράς.
2ον Να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης έκνομης ενέργειας, διαπραχθείσας εκ δόλου ή αμελείας, οιουδήποτε κρατικού οργάνου ή τρίτου προσώπου.
3ον Να προβείτε σε ανάλογες ενέργειες για αποκατάσταση τυχόν τρωθείσας νομιμότητας, για την οποία εφεξής καθίστασθε τουλάχιστον πολιτικώς υπεύθυνος και υπό συνθήκες υπόλογος έναντι της Βουλής των Ελλήνων αλλά και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Σας γνωρίζω τέλος ότι η εμμονή σας σε ανάλογη με προηγούμενες απαντήσεις σας, και η αντιμετώπιση της ερώτησης και ΑΚΕ και των ανωτέρω αναφορών μου, θα θεωρηθεί εκ μέρους μου και εκ μέρους των εντολέων μου πολιτών πράξη διερευνητέα δικαστικώς τόσο για εσάς όσο και για τους αρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους που σας υποβάλλουν αυτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του ποινικού κώδικα, περί απείθειας, παράβασης καθήκοντος, εάν δεν συντρέχουν και βαρύτερα ποινικά αδικήματα, διαπραττόμενα συνεπεία  εκ δόλου παραλήψεως, και τότε θα διαβιβάζονται αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.


Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος


 http://epanastasi-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...