ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Ενοχλεί ο «Ρωμιός» στην Τουρκία…

Ήταν ένας δάσκαλος στην Τουρκία ονόματι Αχμέτ Σαρίτας και, όπως περιέγραψε την περιπέτεια του η «Ραντικάλ», τόλμησε να πει σε μια συνέλευση ότι οι μισθοί των συναδέλφων τους στην Ελλάδα είναι, παρά την κρίση, πιο υψηλοί από την Τουρκία, είπε ότι οι οργανώσεις στην Ελλάδα είναι πιο ισχυρές και διεκδικούν τα δικαιώματά τους και του ξέφυγε ότι γνωρίζει Ελληνικά…Εκεί άρχισαν τα προβλήματά του, καθώς κάποιοι θυμήθηκαν ότι είχε πει στην τάξη ότι είναι «Ρωμιός» στην καταγωγή και έτσι ο Σαρίτας κατηγορήθηκε για απόψεις που υποτιμούν τις εθνικές και ηθικές αξίες της Τουρκίας

Ο επιθεωρητής διέταξε τη μετακίνησή του από το σχολείο, η μετάθεση δεν έγινε τελικά, αλλά παρενέβη η ανώτερη αρχή, η οποία απεφάνθη ότι αρκεί η προειδοποίηση στον δάσκαλο Αχμέτ Σαρίτας, ο οποίος «δεν είναι Ρωμιός» αλλά «Τραπεζούντιος».

Με την ιστορία αυτή θυμηθήκαμε τα ταξίδια που έκαναν στην περιοχή τής Τραπεζούντας, αναζητώντας Ρωμιούς και Πόντιους τόσο ο Σ. Καλεντερίδης, αλλά και ορισμένοι έλληνες γενικοί πρόξενοι στην Κωνσταντινούπολη, από εκείνους που τίμησαν την αποστολή τους και δεν έμειναν κλεισμένοι στην αίθουσα δεξιώσεων του προξενείου και στα πολυτελή εστιατόρια του Πέραν.

Πηγή: Το Παρόν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...