ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γερμανία: Η χημική βιομηχανία BASF απέσυρε το αίτημα για διάθεση μεταλλαγμένης πατάτας στην ΕΕ


Η μεγαλύτερη χημική βιομηχανία του κόσμου, η γερμανική BASF, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να αποσύρει το αίτημα που είχε υποβάλει προκειμένου να λάβει άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαθέσει στην αγορά τις γενετικά τροποποιημένες πατάτες Fortuna, Amadea και Modena.
Η συνέχιση των επενδύσεων στον τομέα αυτό «δεν δικαιολογείται εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει στο ρυθμιστικό πλαίσιο και του κινδύνου καταστροφής των καλλιεργειών» εξηγεί ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.


Τον Ιανουάριο του 2012 η BASF είχε αποφασίσει να σταματήσει την ανάπτυξη νέων γενετικά τροποποιημένων ειδών αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά λόγω της έντονης δυσπιστίας των Ευρωπαίων απέναντι στα προϊόντα αυτά. Αντιθέτως, επικέντρωσε τις δραστηριότητές της σε άλλες, πιο δεκτικές περιοχές, όπως οι ΗΠΑ. Την ίδια εποχή όμως αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία για την έγκριση εμπορευματοποίησης των γενετικά τροποποιημένων πατατών.
Η BASF αγωνιζόταν επί μία δεκαετία για να λάβει τελικά, το 2010, την έγκριση για την διάθεση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της πατάτας Amflora που προορίζεται για βιομηχανική χρήση. Η πατάτα αυτή πάντως αποδείχτηκε εμπορική αποτυχία.
Η ανακοίνωση της BASF έγινε μία εβδομάδα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παγώσει τη διαδικασία έγκρισης των γενετικά τροποποιημένων ειδών στην ΕΕ και να αναζητήσει μια λύση στο θέμα μέσω διαπραγματεύσεων με τις χώρες-μέλη, οι οποίες εμφανίζονται διχασμένες στο ζήτημα αυτό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...