ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Η απόρριψη της τροπολογίας για τους ιμάμηδες θα σημάνει την αρχή του τέλους για τη Θράκη


Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Θράκη παίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας που εκκρεμεί από το 2007 και προβλέπει την πρόσληψη από το Ελληνικό δημόσιο ιεροδιδασκάλων («ιμάμηδων») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης. Το κρίσιμο στοιχείο της τροπολογίας, που έρχεται να διορθώσει λάθη και παραλείψεις του προηγούμενου νόμου 3536/2007, είναι ότι οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί θα μπορούν, εφόσον αυτό ζητείται, να διδάσκουν το Κοράνι και σε παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, αποδυναμώνοντας με αυτό το τρόπο το θεσμό των «φροντιστηρίων Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που ελέγχονται και καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Στην πρόθεση της κυβέρνησης να υποστηρίξει την τροπολογία, ΔΗΜΑΡ και (ιδιαίτερα το) ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τώρα αντιρρήσεις! Το πρόβλημα εντοπίζεται στο μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν που φέρεται να απειλεί ακόμα και με ανεξαρτητοποίηση αν το ΠΑΣΟΚ ψηφίσει την τροπολογία, επιμένοντας να ορίζονται οι ιμάμηδες από την κοινότητα των μουσουλμάνων. Ενσταση που ερμηνεύτηκε ως «παρέμβαση του τουρκικού προξενείου» που επίσης επιθυμεί – σύμφωνα με πληροφορίες – την μη εμπλοκή του Ελληνικού κράτους στα της μουσουλμανικής μειονότητας!


Καθόλου τυχαία, τη νύχτα της 13ης Ιανουαρίου σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε όχημα ιδιοκτησίας της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη. Η ενέργεια θεωρείται “μήνυμα” των τουρκικών παρακρατικών κύκλων της Θράκης προς το νέο Διευθυντή της Υπηρεσίας Νικόλαο Πιπερίγκο, ο οποίος προέρχεται από το Γενικό Προξενείο της Φιλιππούπολη. Το γεγονός ότι επελέγη ένας διπλωμάτης που υπηρετεί μέχρι σήμερα στη Βουλγαρία, έχει ίσως τη σημασία του, για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στην περιοχή με τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Νικόλαος Πιπερίγκος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη Βουλγαρία είχε εκφράσει ανοιχτά την ενόχλησή του για την ανάρτηση αφισών κατά τη διάρκεια εθνικής γιορτής της γείτονος που εικόνιζαν το χάρτη της Βουλγαρίας «του Αγίου Στεφάνου», και εμφάνιζε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ως βουλγαρικό έδαφος.

ΠΗΓΗ: Strategy Reports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...