ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η ληστεία άρχισε από το Καστελόριζο !!! Μας ληστεύουν εν ψυχρώ !!! Πως γίνεται να χρεοκοπεί μια χώρα με ΤΡΙΣ ευρώ ορυκτού πλούτου;

Η ληστεία άρχισε από το Καστελόριζο !!! Μας ληστεύουν εν ψυχρώ !!! Πως γίνεται να χρεοκοπεί μια χώρα με ΤΡΙΣ ευρώ ορυκτού πλούτου;


Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφερόμουν στήν σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη απο “πρόθυμους σωτήρες” ντόπιους και ξένους, επίθεση στο βιοτικό επιπεδο των Ελλήνων, φτωχοποιώντας τους βίαια.
Η γνωστή μέθοδος του “καρότου” και του “μαστιγίου” εφαρμόζεται με απόλυτη προσύλωση στην εφαρμογή του σχεδίου “κατάληψης” της Ελλάδος.


Απαντες οι ενδιαφερόμενοι “φίλοι”, εάν κρίνω απο δηλώσεις αξιωματούχων όπως η Χίλαρυ Κλίντον, ο Χένρυ Κίσινγκερ, και άλλοι, γνώριζαν για τον πλούτο της Ελλάδος, εκτός απο εμάς τους ίδιους τούς Έλληνες, διότι για αυτό (να μην γνωρίζουμε), φρόντισαν οι ντόπιοι δοσίλογοι και υποτελείς πολιτικοί μας.


Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κανείς κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος της ΕΕ, δεν αναφέρθηκε ποτέ, δημοσίως τουλάχιστον, για τούς υδρογονάνθρακες οι οποίοι ευρίσκονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, και γενικά για τον Ελληνικό “πλούτο”. Λέτε να μήν γνωρίζουν και αυτοί ή δεν θέλουν να μας ενημερώσουν ακόμα ;;;


Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί (οι της ΕΕ) κρυφό καμάρι, άραγε γιατί ;;;


Και όλως "τυχαίως" μάς ενημερώσαν οι πολιτικοί μας, (ο ΓΑΠ και οι κηπουροί του), όταν ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας.


Κατά τον επιφαινόμενο πλέον σχεδιασμό, η στόχευση των “φίλων” Ευρωπαίων και όχι μόνον, είναι να έρθει σε κατάσταση απελπισίας ο Ελληνικός λαός και να αναζητήσει εναγωνίως τα οικονομικά μέσα για να επιβιώσει, τότε θα εμφανιστούν οι “καλοί” σύμμαχοι και εταίροι, και θα του προσφέρουν “βοήθεια”, με το “αζημίωτο” βέβαια.


Και για να διασφαλίσουν ότι η “βοήθεια” θα πετύχει, και θα λάβουν το "αζημίωτο", τοποθετούν πρωθυπουργούς , κυβέρνηση, και γενικά “προβλέπουν” και προσπαθούν να διαμορφώσουν τον μελλοντικό πολιτικό χάρτη και πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα.


Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική, πολύ δε περισσότερο στην οικονομία, ειδικώτερα όταν “αυτό το τίποτα” αφορά μεγάλα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα.


Οι συμμαχίες-συνεργασίες μεταξύ μεγάλων οικονομικών παραγόντων δεν είναι παρούσες σε κάθε ημερήσιο δελτίο τύπου και ειδήσεων, στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, είτε στα “ψιλά” γράμματα και στίς υποσημειώσεις, είτε σε αναφορές ξερών ειδήσεων, άνευ του παραμικρού σχολιασμού.Συντελούνται “κοσμογονικές” ανακατανομές στον Τραπεζικό κλάδο, όπως και στον “ενεργειακό” κλάδο, πάντα όμως με στόχο την αποκομιδή κερδών, απο την επιβολή νέου γεοπολιτικού περιβάλλοντος στην Ν.Α Μεσόγειο, απο τούς “μεγάλους” του “παιχνιδιού”, τίς πετρελαικές εταιρείες.


Η αλίευση ειδήσεων και η διαστάυρωσή τους, στόν ξένο τύπο, αποτελεί "επίπονη εργασία" για αυτούς, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερώνουν υπεύθυνα και σοβαρά αυτόν τον δύσμοιρο Ελληνικό λάο, στου οποίου την “πλάτη” παίζονται όλα τα “παιχνίδια” εξουσίας και οικονομικής εκμετάλλευσης. Δείχνουν όμως το μέτρο και το “κλίμα”, και βέβαια το επερχόμενον.


Τόν Σεπτέμβριο του 2009 εξεδηλώθη η απο καιρό σχεδιασμένη, μεγαλύτερη πολιτική απάτη εις βάρος του Ελληνικού εκλογικού σώματος, με στόχο, κατά πρώτον την περιθωριοποίηση του λαού, και την επιβολή οικονομικής κατοχής και εξάρτησης για τα επόμενα 30 χρόνια, κατά δεύτερον.


Οι οκτώ εταιρείες, έξι νορβηγικές, μία αμερικάνική και μία γαλλική που κατέθεσαν προσφορές για την ανάθεση των αδειών έρευνας υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Νότιο Κρήτη, είναι η TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, η DOLPHIN GEOPHYSICAL, η ION GEOPHYSICAL CORPORATION, η SPEC PARTNERS LTD, η CGG VERITAS, η PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS), η SPECTRUM GEO LIMITED, η FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS.


Το ερώτημα που τίθεται, γιατί δεν προσεφέρθησαν νωρίτερα αυτές οι εταιρείες να ερευνήσουν για υδρογονάνθρακες και έρχονται τώρα, που είμαστε έτοιμοι για χρεοκοπία ;;;


Γιατί οι πολιτικοί μας δεν έπραξαν αυτό που σήμερα πράττουν, να προκυρήξουν έρευνες, πρίν από 20 ή 10 χρόνια, ή 5 χρόνια πρίν, και το πράττουν σήμερα στην δυσκολότερη ομολογουμένως απο όλους κατάσταση του Ελληνικού κράτους, σε κατάσταση χρεοκοπίας ;;;
Μήπως σήμερα πουλάμε “φθηνότερα” ώς Ελληνικό κράτος και αγοράζουν οι “ιδιοκτήτες” τσάμπα ;;;


Οι 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Βρετανίας και της Τσεχίας, υπέγραψαν σήμερα το νέο Δημοσιονομικό  Σύμφωνο Σταθερότητας, με τους ηγέτες να τονίζουν την ανάγκη συνδυασμού της συνεχούς δημοσιονομικής εξυγίανσης με αποφασιστική δράση για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.
Το σύμφωνο προβλέπει νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες και αυτόματες κυρώσεις για τα κράτη-παραβάτες (βλέπε Ελλάδα).


Γιατί οι Ευρωπαίοι μας “δένουν” χειροπόδαρα ώς κράτος και ώς Έθνος με τα “τοίς πασοι πλέον γνωστά” αποτυχημένα οικονομικά προγράμματα, γνωστά ώς “μνημόνια”, προσπαθώντας να μάς μετατρέψουν σε χώρα-προτεκτοράτο, επιβάλλοντας τον νεοαποικισμό, ώς μέθοδο “αύξησης του ανταγωνισμού” μιάς χώρας ;;;


Με τον όρο “σχέδιο Μάρσαλ” εννοείται η οικονομική ενίσχυση κρατών της ευρωπαϊκής ηπείρου, αποκύημα της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα και των Ηνωμένων Πολιτειών.


Το κύριο χαρακτηριστικό της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Σοβιετική Ένωση θα πρέπει να είναι μία υπομονετική αλλά σταθερή και άγρυπνη ανάσχεση (containment) των επεκτατικών τάσεων της.» δήλωνε ο George Kennan, Αμερικανός διπλωμάτης.


Η χορηγία της οικονομικής βοήθειας αυτής δεν έγινε με διμερείς διαδικασίες, αλλά με όρους που τέθηκαν από την Ουάσιγκτον. Αυτοί οι πολιτικοί όροι, περιελάμβαναν, την καταστολή των κομουνιστικών απειλών και την έμμεση περιστολή της ανεξαρτησίας των δικαιούχων κρατών, μιας και με όπλο το μπλοκάρισμα των πιστώσεων, η αμερικανική ηγεσία μπορούσε να πιέσει και να ελέγξει τις κυβερνήσεις σε περίπτωση που αρνούνταν να ανταποκριθούν στις επιθυμίες της.


Πρώτοι παραλήπτες της βοήθειας που παρείχε το σχέδιο Μάρσαλ, ήταν οι χώρες, που κατά τη γνώμη της Αμερικανικής ηγεσίας, κινδύνευαν άμεσα από την εξάπλωση του κομμουνισμού, δηλαδή, της Ελλάδος και της Τουρκίας.


Δηλώνει ο κ. Λαυρεντιάδης, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας «Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητά της, την υιοθέτηση από τους εταίρους μας ενός μικρού σχεδίου Μάρσαλ, όπως έχει προτείνει από τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμμαχία, που θα προβλέπει την προκαταβολή πόρων από το επόμενο πακέτο, την επανεπένδυση μέρους των εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την ανακατανομή των αδιάθετων χρημάτων από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».


«Ένας επίτροπος για την ανοικοδόμηση, ο οποίος θα οριζόταν μεταξύ των 27 επιτρόπων της ΕΕ, θα είχε την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στη χώρα, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στην εφημερίδα Handelsblatt.


Ο όρος "Σχέδιο Μάρσαλ", εκ του ονόματος του τότε υπουργού των εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζορτζ Μάρσαλ, εδραιώθηκε ως μεταφορική έννοια, οποιουδήποτε μεγάλης κλίμακας κρατικού προγράμματος, που έχει ως στόχο να λύσει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Χρησιμοποιείται κυρίως από τους Αμερικανούς "φιλελεύθερους", όταν ζητούν ομοσπονδιακή οικονομική κάλυψη για να διορθωθεί κάποια "αποτυχία" στον ιδιωτικό τομέα.


Το “σχέδιο Μάρσαλ” ώς οικονομικο-πολιτικό εργαλείο χρησιμοποιήθηκε απο τούς Αμερικανούς ουσιαστικά για να αυξήσουν την σφαίρα επιρροής τους στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας τους Αγγλους στην περιοχή.


Όντας κάθε άλλο παρά γενναιόδωρο, οι κριτικοί του σχεδίου Μάρσαλ, υποστήριξαν πώς ήταν αποτέλεσμα των γεωπολιτικών στόχων των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η πρώτη χώρα η οποία υποδέχθηκε αυτήν την “επιρροή” ήταν η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Θεμιστοκλή Σοφούλη.


Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929, επέδρασε βαθιά στην ιστορία του 20ού αιώνα και συνέβαλε στην άνοδο του Χίτλερ. Επομένως επέδρασε έμμεσα στο ξέσπασμα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, που στο τέλος του, βρήκε τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατεστραμμένες, και τις ΗΠΑ, τον νέο παγκόσμιο επιδιαιτητή που μπορούσε κάτω από προϋποθέσεις να τις βοηθήσει να επανακάμψουν ώστε ν` αντιμετωπίσουν συντονισμένα τον νέο, μεγάλο και βασικό αντίπαλο της αμερικανικής ηγεσίας, τη Σοβιετική Ενωση.


Το “σχέδιο Μάρσαλ” ήταν αποτέλεσμα σχεδίου επιρροής, για την αποφυγή επέκτασης της τότε Σοβιετικής επιρροής στην Ελλάδα, σήμερα τίνος αποτέλεσμα θα είναι ;;; 


Είναι πλέον “ηλίου φαεινότερον” και άμεσα προφανές, ότι δέν ήταν τυχαίο το “γεγονός” της τεχνητής διόγκωσης του “χρέους” επί 35 χρόνια, και η κατόπιν “σωτήρια” βοήθεια των “φίλων” και συμμάχων.
Οι δεινές ευρωπαϊκές εμπειρίες του παρελθόντος, όπως και οι δικές μας παλιές «πικρές γεύσεις» από την περίοδο του Σχεδίου Μάρσαλ και του Δόγματος Τρούμαν θα έπρεπε να μας κάνουν πιο ώριμους και πιο έτοιμους ν` αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις. Με περισσότερη γνώση.


Αντίθετα, βρεθήκαμε και πάλι «αθώοι εν πλήρει συγχύσει» μέσα στη ζούγκλα των ανθρώπινων κοινωνιών και των μεγάλων συμφερόντων. Ιδιαίτερα τις ημέρες του 2009 και του 2010, που ανέβαιναν τα spreads πολύ ψηλά, η Ελλάδα έμοιαζε μ` ένα ανυπεράσπιστο πρόβατο έτοιμο να το κατασπαράξουν οι λύκοι.


Μας ληστεύουν και μας καθυποτάσουν εν ψυχρώ, ντόπιοι και ξένοι “πρόθυμοι σωτήρες”.


Τό κερασάκι στην τούρτα, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των μεγάλων τραπεζών (IIF), "πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της επίσημης χρηματοδότησης της Ελλάδας, και ότι θα βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας της. 
Εκφράζει δε την "ισχυρή" υποστήριξή του (το IIF), στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης (ποιών άραγε ;;;), συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για τους όρους της εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές".


Ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του για τον ποιόν ευνοεί τελικά αυτή η δανειακή συμφωνία των 130 δις, την Ελλάδα ή τούς Τραπεζίτες;;; Ας αναρωτηθεί ο καθένας μας γιατί ο ΓΑΠ έκανε την βαδύγδουπη δήλωση από το Καστελόριζο; Mήπως ήταν μια δήλωση ... έναρξης της ληστείας;;;


Oτι και να πιστεύει κανείς, μία είναι η κοινή συνισταμένη:


Μάς ληστεύουν εν ψυχρώ !!!                                                                                                                          Λάζαρος Ελευθεριάδης 
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...