ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Διαβαστε για την πραγματικη κατάσταση στην Γερμανία....

ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
 O ανταποκριτής του '' Der Spiegel '', Φέρρυ Μπατζόγλου μιλά στο ραδιόφωνο για τη Γερμανία και εγώ κάνω αυτόματα τραγικούς συνειρμούς για τα σχέδια των εταίρων- δανειστών μας, ώστε να κάνουν την Ελλάδα όμοια με την δήθεν κραταιά... Γερμανία όπου οι πολίτες ευημερούν και προκόβουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν :
Σε μία χώρα 83 εκ.ανθρώπων, τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά στην Ε.Ε, το 60% αυτών, 50 εκ. δηλαδή, δεν έχουν καμία απολύτως περιουσία. Με ιδιωτικό χρέος μεγαλύτερο του ελληνικού, και συνολικά δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα. Με μια σημαντικότατη διαφορά όμως : η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, κατέχοντας κερδοφόρες δημόσιες υπηρεσίες, τεράστια ακίνητη περιουσία, υπόγειο πλούτο, οφειλόμενα ποσά από τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ιδιωτικά τώρα, η φορολόγηση των ακινήτων, έφτασε το 2011, τα 2,4 δις, στο 1/500 δηλαδή της συνολικής αντικειμενικής τους αξίας που ξεπερνά τα 1,2 τρις ευρώ.
Τομέας κοινωνικής πρόνοιας : 5 εκ Γερμανών επιβιώνουν, σε πολυώροφα εργατικά κτίρια,απολύτως περιθωριοποιημένοι, εισπράττοντας επίδομα, καταναλώνοντας από το πρωί μπύρες, βλέποντας τηλεοπτικές εκπομπές χαμηλότατου επιπέδου, χωρίς πρόσβαση σε βιβλία ή εφημερίδες, ενώ τα παιδιά τους παίζουν playstation όλη μέρα, πολιτιστικά εξαθλιωμένα, έχοντας χαμηλότατο γλωσσικό επίπεδο. Τομέας Παιδείας : η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τετραετής μόλις, ως την Δ' δημοτικού. Στα 9 τους, τα παιδιά χωρίζονται σε 3 διαφορετικά σχολεία : όσα έχουν την οικονομική δυνατότητα προωθούνται στο 9τάξιο Γυμνάσιο που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο, τα μη προνομιούχα, προωθούνται απλώς στην Τεχνολογική Εκπαίδευση. Στη Γερμανία, η πορεία ενός ανθρώπου αποφασίζεται στα 9 του χρόνια, γεννώντας μια ρατσιστική ελίτ- τέρας. Κατασκεύασμα- έκτρωμα ενός κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου, απολύτως, προς αποφυγή.
Πηγή:  http://fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...