ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ & ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΘΗΡΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ


ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΚΡΟΑΤΩΝ


Ερώτηση: Μετά τη συμφωνία της Αμερικής με το Ιράν, το Ισραήλ έχει τα περιθώρια να δημιουργήσει προβλήματα στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση (όχι στους Καζάρους) ή να επιτεθεί στο Ιράν, ούτως ώστε να βρούνε αφορμή να θολώσουνε τα πράγματα που εξελίσσονται;

Δόκτωρ Λαμπράκης: Ναι, έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Και το σχεδιάζει. Όταν ένα θηρίο πεθαίνει είναι πιο επικίνδυνο.

Ερώτηση: Όταν το κακό συναπάντημα αποφασίσει να κατεβάσει τα 600 δις, θα κατέβουνε σε ευρώ ή σε δολάρια και αυτό θα επηρεάσει την Ευρώπη;

Δόκτωρ Λαμπράκης: Η απάντηση είναι ότι το χρηματοοικονομικό εργαλείο που λέγεται 600 δις είναι η εγγύηση. Η χώρα πιστώνει τον λογαριασμό της στο νόμισμα το οποίο λειτουργεί στη χώρα. Αυτή είναι η απάντηση. Δηλαδή, εάν εγώ βάλω 600 δις και ας πάρω για παράδειγμα ως χώρα την Κούβα, δεν σημαίνει ότι η Κούβα θα κατεβάσει δολάρια, θα κατεβάσει το δικό της νόμισμα το οποίο αντιστοιχεί στα 600 δις. Αυτό το οποίο θα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα θα σας δώσει να καταλάβετε τις ισορροπίες και το πώς δουλεύει το χρηματοοικονομικό σύστημα. Τα 600 δις είναι σε δολάρια ενώ τα υπόλοιπα ομόλογα, προσέξτε είναι σημαντικό αυτό, των χωρών οι οποίες έχουν συμφωνήσει να έχουν το δολάριο σαν νόμισμα αναφοράς πάλι εκφράζονται σε δολάρια. Άρα έχουμε δύο εργαλεία με τα οποία δημιουργείται το χρήμα. Το ένα είναι τα ομόλογα χρυσού, τα οποία δεν αμφισβητεί κανένας, και το δεύτερο είναι τα ομόλογα σε δολάρια. Δηλαδή δεν θα δώσει η Βενεζουέλα έξω στην αγορά ομόλογα στο νόμισμα το δικό της θα δώσει σε δολάριο. Γιατί όλες οι χώρες έχουν συμφωνήσει να έχουν ισοτιμία με το δολάριο, είχαν, γιατί τώρα τους περασμένους τρεις μήνες έχει γίνει ένα μεγάλο μπάχαλο και ιδιαίτερα χώρες όπως η Βραζιλία, Ρωσία, Νότιος Αφρική, η Ινδία έχουν αρχίσει και κάνουν διεθνής συναλλαγές και με το γουάν. Το γουάν είναι το εθνικό νόμισμα της Κίνας. Επομένως αυτό είναι μια παραβατικότητα, το τονίζω αυτό, παραβατικότητα των διεθνών συμβάσεων. Η παραβατικότητα αυτή έχει να κάνει με όλες τις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τη FED, το Βατικανό, με το CITY κ.τ.λ., έχει να κάνει με το ότι έχει γίνει μία επανάσταση και αρχίζει μία θα΄λεγα διαρροή των διαφόρων κρατικών οντοτήτων από την συμπεφωνημένη ομολογία του δολαρίου σαν διεθνές νόμισμα. Σας θυμίζω ότι το τέλος της Federal Reserve είναι στις 23 Δεκεμβρίου. Σύντομα θα οριστικοποιηθεί το ποιος θα είναι νικητής της επόμενης μέρας. Πρέπει να σας πω όμως ότι η προστασία που υπήρχε σε όλα αυτά τα υβρίδια για χιλιάδες χρόνια δεν υπάρχει πλέον. Δεν θέλω να απαντήσω σε ερωτήσεις πέραν από εκεί, απλώς όσοι έχουν ευαισθητοποιηθεί με τις επικοινωνίες μας καταλαβαίνουν τι γίνεται αυτή την στιγμή. Είναι ένα απόστημα το οποίοι φουσκώνει, φουσκώνει και στο τέλος είτε σπάει μόνο του, είτε πάει ο χειρουργός το ανοίγει και βγαίνει το πύον.

Αντ. Βαλσαμάκης: Ας το αφήσουμε όμως πρόεδρε σε αυτό το σημείο, και λέω να το αφήσουμε σε αυτό το σημείο για τον εξής λόγο εμείς δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα, δεν πτοούμαστε απολύτως από τίποτα απλώς επειδή καμιά φορά το να δίνεις την πληροφόρηση, το να διαρρέει η πληροφόρηση κάνει κακό στην ουσία των πραγμάτων. Ας μην πούμε περισσότερα επί του θέματος, ας περιοριστούμε σε αυτά άλλωστε πιστεύω ότι οι συνέλληνες ήδη έχουν καταλάβει, ήδη έχουνε μπει στο πνεύμα πρόεδρε, οπότε ας μη το συνεχίσουμε.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Βεβαίως. Το τέλος της Federal Reserve είναι χρόνος σημαδιακός και δεν έχουμε σαφή γνώση του αύριο. Έχουμε πολύ σοβαρές ενδείξεις προς που πάει το πράγμα και τα βλέπετε σε γεωπολιτικό επίπεδο σε όλο τον πλανήτη, δεν τα βλέπεται; Δεν είναι τυχαία δηλαδή η παρείσφρηση της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Δεν είναι τυχαία η αντιπαράθεση που γίνεται στη θάλασσα της Κίνας. Να μην έχετε ποτέ όμως την εντύπωση, και θέλω να μην περάσει αυτό σαν μήνυμα στις ψυχές σας, ο Αμερικανικός λαός είναι ένας από τους πιο συμπαθέστερους λαούς στον πλανήτη, είναι ίσως ο πιο αθώος και ο πιο καταπιεσμένος λαός χωρίς να φαίνεται η καταπίεση, όπως και ο Γερμανικός λαός, όπως και ο Ιαπωνικός λαός. Προσέξτε λέμε Αμερικανικός λαός, δεν λέμε Ουάσιγκτον D.C., κατεστημένο, Καζάρους κ.τ.λ. Όταν λέτε Αμερική, όταν τα συναισθήματα που δημιουργείτε είναι αντιαμερικανικά θέλω να ξεχωρίσετε ότι δεν είναι εναντίον του Αμερικανικού λαού. Είναι ο πιο αθώος και είναι θα έλεγα το μεγαλύτερο θύμα σε όλη αυτή την εξίσωση. Επομένως όταν λέτε ότι οι Αμερικανοί το κάνουν μην βάζετε τον Αμερικανικό λαό μέσα. Άλλοι κρατούσαν τα ηνία μέχρι τώρα και άλλων αποφάσεις εκτελούσαν οι διάφορες υπηρεσίες. Θέλω να το διευκρινίσω αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Εν τέλει η μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη, είτε σας αρέσει είτε όχι, ξεκίνησε από αυτόν τον αγαθό Αμερικανικό λαό. Εάν δείτε μεγάλη αλλαγή στις επόμενες έξι εβδομάδες να είστε σίγουροι ότι ξεκίνησε από αυτόν τον Αμερικανικό λαό που εσείς τον λέτε «αμερικανάκια», ενώ εμείς οι μάγκες οι Έλληνες καθόμαστε στον καναπέ και πιστεύουμε ότι η συμφορά θα βρει τον διπλανό μας και όχι εμάς και ότι κάποιο θαύμα θα γίνει την τελευταία στιγμή και θα τη γλιτώσουμε εμείς αλλά θα την πάθει ο γείτονας. Να θυμάστε ότι εάν δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια δεν πρόκειται να φτάσουμε εκεί που πρέπει.

Αντ. Βαλσαμάκης: Και αυτό που λέει ο πρόεδρος για να γίνει απόλυτα κατανοητό επιτρέψτε μου να κάνω μια παρένθεση. Ποιος άλλος λαός έχει 600 δισεκατομμύρια κατατεθειμένα στο όνομά του και κάθετε στον καναπέ με το φραπέ στο χέρι και περιμένει πότε θα του κατασχέσουν το σπίτι, πότε θα του μειώσουνε τη σύνταξη και πότε θα του στείλουν το παιδί του μετανάστη. Πείτε μου έναν λαό. Για να δείτε πόσο κακό κάνανε οι Καζαροεβραίοι και οι επικυρίαρχοι στη χώρα μας. Αυτό λοιπόν που λέει ο πρόεδρος ότι αν κάτι ξεκινήσει ξεκινάει από τον αγαθό αυτόν λαό τον Αμερικανικό έχει μεγάλη δόση αληθείας. Επιτρέψτε μου να έχω προσωπική άποψη γιατί σε αυτόν τον λαό ζω τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτόν τον λαό συμπαραστέκομαι. Και είναι ο λαός της Μακεδονίας, της Λάρισας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης πριν από 80 χρόνια, τότε που ο λόγος είχε μπέσα.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Για σκεφθείτε κάτι, και δεν το εκφράζω σαν παράπονο, εμείς ήρθαμε όλοι στην Κρήτη και κάτσαμε εκεί για τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου και του Αρτέμη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, εξηγήσαμε σε όλους, και εδώ θέλω να εκφράσω πραγματικά τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια στην ομάδα των Χανίων η οποία έχει ενεργοποιηθεί, στη ομάδα Ρεθύμνης, της Ιεράπετρας, του Ηρακλείου, αλλά κανένας από τους δημάρχους δεν έχει προχωρήσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Θα βρεθείτε προ εκπλήξεως εντός ολίγου όταν μάθετε πόσοι Δήμαρχοι από την Ηπειρωτική Ελλάδα έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση των προγραμμάτων τους. Σκεφθείτε λοιπόν ότι η θεωρία είναι θαυμάσια, η φιλοσοφική ανάλυση καταπληκτική, αλλά το πρακτικό του πράγματος είναι ότι ενώ ο οργανισμός έχει δαπανήσει τον περισσότερο χρόνο στην Κρήτη, κανένας από τους Δημάρχους δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής. Αυτό για μένα, τον Αντώνη και τον Χάρη είναι λίγο καταθλιπτικό.

Αντ. Βαλσαμάκης: Δεν είναι λίγο. Είναι μαχαιριά κατάστηθη. Εγώ έτσι έχω μάθει να μιλώ. Είναι μαχαιριά κατάστηθη τόσο για τον Λαμπράκη όσο για τον Βαλσαμάκη, όσο για τον Μαμαγκάκη.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να γίνει επειδή είμαι εγώ, είναι ο Αντώνης, είναι ο Χάρης. Εκείνο που θέλω να πω όμως είναι το εξής, εγώ προσωπικά δεν πήγα στη Βόρειο Ελλάδα, και έχουν δίκιο οι Βορειοελλαδίτες ότι αυτοί έχουν περισσότερο ανάγκη από ότι έχουμε εμείς. Διότι δεν έχετε κανέναν Σόρο να σας χτυπάει την πόρτα και να σας λέει ότι δεν είναι η γη δική σας, ότι η πνευματική περιουσία σας δεν σας ανήκει αλλά ανήκει στους Βουλγάρους, στους Τούρκους και στους Αλβανούς. Δεν έχετε τέτοιο πρόβλημα στην Κρήτη. Επομένως έχουν δίκιο οι Βορειοελλαδίτες όταν λένε ότι τους αγνοήσαμε, τους γράψαμε και κάναμε όλη αυτή την περιοδεία στην Κρήτη. Δεν το κάνουμε για να αισθάνεστε άσχημα, ίσια-ίσα ιδιαίτερα η ομάδα των Χανίων έχει ενεργοποιηθεί τα μέγιστα όλους. Εκείνο που θέλω να σας δώσω να καταλάβετε είναι μην νομίζετε και μην έχετε την ψευδαίσθηση και την εντύπωση ότι η Κρήτη δεν είναι και αυτή αλωμένη. Εάν διαπιστώσετε, ιδιαίτερα στα Χανιά, οι στοές είναι σε πολύ προφανή και εμφανή θέση μέσα στην κοινωνία των Χανίων, εάν δείτε στο Ηράκλειο είναι τρεις φορές χειρότερα.

Ερώτηση: Από τον Νότο θα έρθει κύριε Λαμπράκη. Από τη Νότια Κρήτη;

Δόκτωρ Λαμπράκης: Είναι δυνατόν; Έτσι φαίνεται, έτσι πάει το πράγμα. Αλλά να θυμάστε ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να αποτύχει αυτό το πρόγραμμα. Αυτό να το θυμάστε, είναι υπογεγραμμένο και η υπογραφή δεν παίρνεται πίσω.

Ερώτηση ακροατή: Ποια η θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη και εάν έπεται οι αποπομπή της Ελλάδος από το ευρώ. Και πότε θα μάθουμε για τους Δήμους γενικά;

Δόκτωρ Λαμπράκης: Η Ελλάδα θα αποπέμψει την Ευρώπη όταν πρέπει. Σας είπα και προηγουμένως, η Ελλάδα θα έχει ξεχρεωθεί εντός συντόμου χρονικού διαστήματος και θα έχει και ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό για ανάπτυξη. Και σύμφωνα με τη συνθήκη του Μάαστριχ πρέπει να αναλάβει την έκδοση του ευρώ.

Αντ. Βαλσαμάκης: Για ανάπτυξη, όχι για Success Story και WI.FI. Για ανάπτυξη! Να φοβάται η Ευρώπη μην την αποπέμψει η Ελλάδα.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Αυτά τα οποία ακούτε από την Ευρώπη, αυτά είναι κραυγές ενός θηρίου το οποίο σφαδάζει. Σφαδάζει και τελειώνει. Μην νομίζετε ότι η κυρία Μέρκελ έχει μία ιδιαίτερη δύναμη ή ο κύριος Ολάν, δεν κάνουν κουμάντο αυτοί. Είναι ένας άλλος Σαμαράς, ένας άλλος Βενιζέλος, είναι ένας άλλος Γεώργιος Παπανδρέου, δεν έχουνε καμία επίδραση αυτοί. Άλλοι κάνουνε κουμάντο από πίσω. Μην φοβάστε επομένως ότι θα αποπεμφθεί η Ελλάδα. Εκείνο όμως το οποίο μου κάνει μεγάλη εμένα έκπληξη, εάν οι δημοσκοπήσεις ήταν ορθές, ότι λέει χθες το 67,6% των Ελλήνων προτιμάει να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει δηλαδή στο ευρώ και ας περνάει αυτά που περνάει.

Αντ. Βαλσαμάκης: Τα έχουμε πει αυτά, αυτά είναι οι Καζάρικες νοοτροπίες, αυτά τους φυτέψανε, έτσι με ανασφάλεια τους μάθανε να ζόυνε.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Το πιθανότερο είναι ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι όπως οι δημοσκοπήσεις των κομμάτων.

Ερώτηση : Είπατε κάτι για τα εμβόλια, γίνονται κάποιες αναφορές για εταιρίες που αναλαμβάνουν εμβόλια. Ο Μπιλ Γκεϊτς σε μια ομιλία του ΤΕΝΤ λέει ο ίδιος ότι για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακος στον πλανήτη και για το παραμύθι που πουλάνε, λέει ότι πρέπει πρώτα να υπάρχει μείωση των ανθρώπων, την οποία με τους προόδους που έχουν κάνει στους εμβολιασμούς στα επόμενα χρόνια υπολογίζουν να μειώσουν τον πληθυσμό παγκόσμια κατά 15% με την πρόοδο που έχουν κάνει στα εμβόλια. Οπότε υπερθεματίζω σε αυτό που είπατε και απλά θέλω να το τονίσετε για να προσέχει ο λαός μας, γιατί είναι το μέσο ε;

Μαν. Λαμπράκης: Λέω τη γνώμη μου ως γιατρός. Μην εμβολιάζεστε.

Αντ. Βαλσαμακης: Και εγώ θα σας την πω σαν λαός, εμβόλιο σημαίνει μπίζνα. Εάν δείτε πόσα εκατομμύρια στην Αμερική και πόσα δισεκατομμύρια δολάρια διακινούνται ετησίως για τα εμβόλια θα βγάλετε τα δικά σας ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΧΑΝΙΑ 04-12-13


ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...