ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Απάντηση στην ρηματική διακοίνωση της Άγκυρας από Κύπρο & Ισραήλ με μεγάλη άσκηση


Μεγάλη αεροναυτική άσκηση εκτελείται αύριο αιφνιδιαστικά, με την συμμετοχή της ισραηλινής Αεροπορίας και του Ναυτικού και της κυπριακής Εθνοφρουράς στον χώρο της Α.Μεσογείου, σε περιοχές οι οποίες διεκδικούνται και από την Τουρκία ως τουρκική "ΑΟΖ", βάσει της ρηματικής ανακοίνωσης στην οποία προχώρησε χθες η Άγκυρα στον ΟΗΕ.
Η άσκηση γίνεται με τον "μανδύα" της έρευνας και διάσωσης, αλλά πρακτικά πρόκειται για προέκταση της τριεθνούς αεροναυτικής άσκησης Noble Dina 2013 στην οποία συμμετέχουν Ελάδα-Ισραήλ και ΗΠΑ με μία σειρά σεναρίων.

Στην κυπροϊσραηλινή άσκηση θα συμμετάσχουν πλοία και ελικόπτερα της Κύπρου και ελικόπτερα CSAR, αλλά και του Ναυτικού του Ισραήλ.
Πριν λίγο ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε στην Λάρνακα το Κέντρο Συντονισμού της άσκησης και ενημερώθηκε για τα σενάρια και τον γενικότερο ρόλο του κέντρου στη επίτευξη των στόχων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα αυτή τη κρίσιμη περίοδο.
«Είναι πραγματικά μια πολύ νευραλγική υπηρεσία που χειρίζεται ευαίσθητα θέματα και από το έργο και της Υπηρεσίας και όλων όσων εργάζονται στο Κέντρο εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός.
Επίσης, επισήμανε ότι η αναβάθμιση και ανάπτυξη του Συστήματος Έρευνας και Διάσωσης αποτελεί αναγκαία προτεραιότητα. «Στην αιγιαλίτιδα ζώνη, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στο FIR Λευκωσίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο έχουμε δικαιώματα, έχουμε όμως και υποχρεώσεις στις οποίες ως Κράτος οφείλουμε και πρέπει να ανταποκριθούμε με επάρκεια και υπευθυνότητα»,πρόσθεσε ο Φ.Φωτίου.
Το γεγονός ότι επιλέχθηκε να απαντηθεί άμεσα η τουρκική πρόκληση από την Κύπρο ακι το Ισραήλ και μάλιστα να συνδεθεί κάτά πολύ έξυπνο τρόπο από το Τελ Αβίβ με την Noble Dina, μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί ννα καταγραφεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...