ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πώς να ξεχωρίσεις και να αποφύγεις τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

Πώς να ξεχωρίσεις και να αποφύγεις τα μεταλλαγμένα τρόφιμα


Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί κρύβονται μέσα σε καθημερινά προϊόντα διατροφής. Πώς γίνεται αυτό; Μια πληθώρα από τυποποιημένα τρόφιμα περιέχει συστατικά που προέρχονται από 5 οικογένειες μεταλλαγμένων (ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένων) λαχανικών και σπόρων. Ή προέρχεται από ζώα που ταΐζονται με μεταλλαγμένες τροφές και ορμόνες.
Αιτία των νέων, πρωτόγνωρων ασθενειών;
Ειδικοί επιστήμονες εδώ και δεκαετίες ενσωματώνουν γονίδια βακτηρίων, ιών, ανθρώπων ή ζώων μέσα στο DNA ενός λαχανικού ή φρούτου, προκειμένου αυτό να αποκτήσει μια νέα ιδιότητα που δεν διαθέτει εκ φύσεως. Όμως, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής (The American Academy of Environmental Medicine – AAEM, Διεθνής Ένωση Επιστημόνων), ουκ ολίγες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία: Στειρότητα, επιτάχυνση της γήρανσης, προβλήματα του ανοσοποιητικού, απορρύθμιση της ινσουλίνης και της σύνθεσης της χοληστερόλης, αλλοιώσεις στο συκώτι, τα νεφρά, τη σπλήνα και το γαστρεντερικό σύστημα. Στους ανθρώπους, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, οι παρενέργειες από την κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφών μπορεί να είναι απρόβλεπτες αλλά και δύσκολα ανιχνεύσιμες (αλλεργίες, τοξινώσεις, νέες, πρωτόγνωρες ασθένειες και διατροφικά προβλήματα).
Οι 5 οικογένειες τροφίμων που δε θα ήθελες…να δοκιμάσεις
Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για μια Υπεύθυνη Τεχνολογία (Institute for Responsible Technology – IRT) καλό είναι να αποφεύγονται - μετά από προσεκτική ανάγνωση όσων αναγράφονται στη συσκευασία – τα τυποποιημένα προϊόντα που θα μπορούσαν να περιέχουν τα παρακάτω (γνωστά) μεταλλαγμένα είδη του φυτικού βασιλείου και τα παράγωγά τους. Εννοείται ότι τα εν λόγω φυτά δεν είναι πάντοτε αμερικανικής εισαγωγής ούτε υποχρεωτικά… πειραγμένα, αλλά πώς μπορείς να ξέρεις τι φτάνει στο πιάτο σου, όταν παγκοσμίως παράγονται κατά κόρον τα τροποποιημένα; Φυσικά μην περιμένεις η ετικέτα να αναφέρει ότι κάποιο από τα συστατικά που ακολουθούν είναι μεταλλαγμένο:
1. Καλαμπόκι (και φρουκτόζη από καλαμπόκι, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης – HFCS, σιρόπι γλυκόζης))
2. Σόγια (και σογιέλαιο, λεκιθίνη σόγιας, αλεύρι, γάλα και τυρί σόγιας)
3. Λάδι Κανόλα (Canola) (λάδι φαγητού από σπόρους ελαιοκράμβης): Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, γι’ αυτό και πολλά τρόφιμα που αναφέρουν ότι είναι εμπλουτισμένα με ω-3 είναι συνήθως εμπλουτισμένα με κραμβέλαιο. Το λάδι αυτό μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, από γάλατα και παγωτά έως προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, όπως λάδι για μασάζ σώματος ή υγρό για το ξέβαμμα των νυχιών.
4. Βαμβακέλαιο
5. Ζαχαρότευτλα (κύρια πηγή ζάχαρης)
Δυστυχώς στις οικογένειες των μεταλλαγμένων περιλαμβάνεται και το αλφάλφα, που αποτελεί τροφή για φυτοφάγα ζώα, καθώς και συγκεκριμένες ενέσιμες ορμόνες για αγελάδες. Και μια έκπληξη: Η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη προέρχεται και αυτή από γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς και περιλαμβάνεται σε χιλιάδες προϊόντα που «δεν περιέχουν ζάχαρη», από τσίχλες, αναψυκτικά και καραμέλες έως γιαούρτια και βιταμίνες.
Συμπέρασμα: Μέχρι να… μεταλλαχθούν τα φρέσκα προϊόντα της ελληνικής διατροφής και της ντόπιας παραγωγής, ας τα καταναλώνουμε άφοβα.
  
Σχόλιο:Προσωπικά διαφωνώ με το συμπέρασμα του συγγραφέα,η χρήση των μεταλλαμένων έχει εισχωρήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα μέσω των μεταλλαγμένων τροφών έχει μπει στην διατροφική μας αλυσίδα  τουλάχιστον έμμεσα.
Από το filoumenos

ΠΗΓΗ: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/06/blog-post_5208.html#ixzz1yKfXupTU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...