Ο διεθνής τύπος προκαλεί, ζητώντας την Τουρκία να «αναλάβει» την Ελλάδα!
Προφανώς κάποιοι στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει -ή δεν κατανόησαν ποτέ- πως η μικρή αυτή χώρα με βάση το διεθνές δίκαιο μπορεί να αμυνθεί -ως χώρα που σέβεται τον εαυτό της- και να τσακίσει κυριολεκτικά τους τυχάρπαστους υπαλλήλους της κίτρινης δημοσιογραφίας, που αρέσκονται να καλοπληρώνονται ξερνώντας -δοθεπίσης της ευκαιρίας- τον ανθελληνισμό τους.
Διαβάστε στην συνέχεια τις δημοσιεύσεις και αναρωτηθείτε γιατί αυτή η χώρα έπεσε τόσο χαμηλά και πόσο την προστάτευσαν ή την προστατεύουν σήμερα εκείνοι που οικειοθελώς μας ζητάνε να αναλάβουν τα ηνία και την προστασία της χώρας.
«Κι αν δίναμε την Ελλάδα;» είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου του πολιτικού περιοδικού Le Point που απηχεί τις απόψεις τμήματος του γαλλικού κατεστημένου.
Το σημείωμα, που υπογράφει ο διευθυντής του Le Point, Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, ξεκινά με το ερώτημα:
«Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα;» Και συνεχίζει:
«Μέχρι σήμερα, η Ευρώπη έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει την Ελλάδα στην επιφάνεια διαθέτοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, όσο η Ευρώπη τη βοηθάει, τόσο η Ελλάδα εναντιώνεται: Δαγκώνει ακόμα και το χέρι που την τρέφει, όπως φαίνεται κι από την ανάδειξη της ριζοσπαστικής κι αντιευρωπαϊκής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 6ης Μαϊου, που διεκδικεί ρόλο πρώτης πολιτικής δύναμης στις κάλπες της 17ης Ιουνίου.
Τι κι αν οι οικονομικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλίθιες και γελοίες: με ένα χρέος που αντιπροσώπευε, πέρυσι, το 165% του ΑΕΠ, οι Έλληνες δεν θέλουν ν’ακούν για λιτότητα. Είναι λοιπόν σκόπιμο ν’αναρωτηθείς αν θέλουν να σωθούν από μόνοι τους.
Αν η Ευρώπη αρνηθεί να συνεχίσει να επιδοτεί την Ελλάδα χάνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται –όπως λέγεται- να φέρει πιο κοντά τη χώρα του με τη Ρωσία.
Γιατί όχι και με την Κίνα, τη Βενεζουέλα ή το Κατάρ; Εκτός κι αν η Τουρκία, ως κληρονόμος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, «αναλάβει» για ακόμα μια φορά.
Μέχρι την ανεξαρτησία της, το 1832, η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία.
Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα πάντα γελοία».
Ο έγκυρος γάλλος δημοσιογράφος συνηθίζει να προκαλεί συζητήσεις γύρω από τις απόψεις του, πρόσφατα η βιογραφία Σαρκοζί δια χειρός Ζισμπέρ στάθηκε αφορμή για να ζητηθεί η δίωξη του από τον τότε ένοικο του Μεγάρου των Ηλυσίων.
Το γερμανικό περιοδικό Focus χρησιμοποιεί ως τίτλο τη φράση «η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο μπ……λο» που ανήκει σε κάποιο Έλληνα που ερωτάται στο ρεπορτάζ του περιοδικού για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι αυτοί οι εμετικοί κονδυλφόροι, αλλά οι απάτριδες "διασώστες" της, οι οποίοι δίνουν παρών στο ταμείο είσπραξης των παχυλών τους μισθών, αλλά είναι μονίμως απόντες όταν απαιτείται να λειτουργήσουν -και να συγκρουστούν εάν χρειαστεί- υπέρ των συμφερόντων, των δικαίων και των κεκτημένων της χώρας.
Την ίδια στιγμή, ένας άλλος "κίνδυνος" από το εσωτερικό της χώρας, γίνεται ορατός και αφορά μερικές εκατοντάδες πλούσιους Έλληνες που μετέφεραν σε τουρκικές τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για να τα γλιτώσουν σε περίπτωση που υπάρξει ανατροπή του σημερινού οικονομικού στάτους της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα STAR η οποία έχει τίτλο «Ο Γιώργος μετέφερε τα χρήματα του στην Τουρκία», τις τελευταίες ημέρες 400 εκατομμύρια Ευρώ καταθέσεων μεταφέρθηκαν απο την Ελλάδα στην Τουρκία.
Πληροφορίες τις εφημερίδας αναφέρουν πως τα χρήματα από την Ελλάδα στην Τουρκία έχουν μεταφερθεί και μέσω ελληνικών τραπεζών αλλά και μέσω ξένων τραπεζών. Πολλοί Έλληνες θεωρούν ασφαλές καταφύγιο της τουρκικές τράπεζες λόγω της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και επειδή οι τουρκικές τράπεζες δεν έχουν «πόθεν έσχες» ούτε ρωτούν την πηγή των χρημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ροή των χρημάτων προς την Τουρκία αυξάνεται καθημερινά.
Κωνσταντίνος
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/06/blog-post_6260.html#ixzz1y9lkNFtF
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου