ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ στη φίμωση του internet μέσω των SOPA, PIPA, ACTA, IPRED

ΟΧΙ στη φίμωση του internet μέσω των SOPA, PIPA, ACTA, IPRED


Τελευταία έχουμε μια γενικευμένη επίθεση της βιομηχανίας σε ότι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, τις ψηφιακές ελευθερίες, τις πατέντες και τον έλεγχο του ίντερνετ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο νομοθεσίες που προσπαθούν να περάσουν στην Αμερική, SOPA "Stop Online Piracy Act,"[1] και PIPA "Protect IP Act.", [2] καθώς και η διεθνή συμφωνία ACTA [3] και η ευρωπαϊκή οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία IPRED [4]. Με πρόσχημα την πολιτική της αντι-πειρατείας όλες αυτές οι νομοθεσίες έχουν ένα και μόνο κοινό στόχο: τον περιορισμό των ψηφιακών ελευθεριών, την ποινικοποίηση της μη κερδοσκοπικής ανταλλαγής αρχείων, την εμπορευματοποίηση και τον απόλυτο έλεγχο της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Το ολοκληρωτικό μοντέλο καταστολής και λογοκρισίας του διαδικτύου που εφαρμόζεται στην Κίνα έρχεται και προς το μέρος μας.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις
χιλιάδες οργανώσεις και ιστοσελίδες [5] που αντιτίθενται στα σχέδια φίμωσης και λογοκρισίας του διαδικτύου, απαιτώντας: 

1. Την απόσυρση των νομοθεσιών SOPA και PIPAαπό το Αμερικάνικο Κονγκρέσο,
2. Την απόσυρση της ΕΕ από τη διεθνή εμπορική συμφωνία της ACTA και την απόρριψη της, ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση όλων των αδιαφανών διαδικασιών διαπραγματεύσεων που επικύρωσαν τη συμφωνία,

3. Την ρητή αποποινικοποίηση της μη κερδοσκοπικής ανταλλαγής αρχείων και την αναθεώρηση της οδηγίας IPRED σε ότι αφορά τον περιορισμό των ελευθεριών των χρηστών.4. Τον δημοκρατικό έλεγχο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας σε ότι αφορά τις πατέντες και τα πνευματικά δικαιώματα        
18.1.2012
Ηλιόσποροι 
Πηγη:  http://www.iliosporoi.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...