ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τι δεν καταλαβαινεις; Πες μου..!!

Τι δεν καταλαβαίνεις? 
Κάποτε μόλις ηχούσε η Σειρήνα του Πολέμου έφευγε ο Έλληνας για το Μέτωπο με το χαμόγελο στα χείλη. Έχοντας για ευλογία μαζί του την ευχή της μάνας κ κάπου στο μέσα τσεπάκι κοντά στην καρδιά για φυλαχτό μια φωτογραφία από ένα πρόσωπο μοναδικό. 
Οι καιροί βέβαια έχουν αλλάξει! Δεν χρειάζεται να πάει πουθενά ο Έλληνας σήμερα. Ο Πόλεμος έρχεται πια σε εκείνον. Στο χώρο του, αβασάνιστα, αβίαστα κτλ.
To χαμόγελο στα χείλη αντικαταστάθηκε από την Κατάθλιψη.. 
Ευλογία δεν ξέρει πια τι σημαίνει γιατί οι εκκλησιές έχουν χρόνια που άδειασαν. Την ευχή της μάνας την θυμάται όταν έρχεται η ημερομηνία για τη σύνταξη. 
Κι όσο για τη φωτογραφία στο τσεπάκι ας είναι καλά η τεχνολογία. Αμέτρητα άλμπουμ με ξανθές, μελαχρινές, με like, σχόλια με υπονοούμενα κ φιλάκια. 
Στα σχολειά μας δεν υπάρχει πια Παιδεία. 
Οι εκκλησιές μας γεμίζουν μόνο το Πάσχα.
Οικογένειες διαλύονται. Και τα σπίτια μας λεηλατούνται από παντού με κάθε τρόπο φυσικό, ηθικό, οικονομικό.....
 
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Πες μου..!!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...