ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 29/6/2011. ΚΑΛΟ!!!

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 28-29/6/2011. ΚΑΛΟ!!!



Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς χθες στο Σύνταγμα, όταν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, η αστυνομία έκανε έφοδο και προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, εκατοντάδες διαδηλωτές που εκείνη τη στιγμή διαδήλωναν ειρηνικά και χόρευαν στο χώρο της πλατείας. Από τον πανικό που επικράτησε πολλοί ποδοπατήθηκαν, προσπαθώντας να απομακρυνθούν από το χημικό νέφος και να αναπνεύσουν. Ορισμένοι έχασαν τις αισθήσεις τους. Από την επίθεση δε γλύτωσε ούτε το ιατρείο, όπου περιθάλπονταν τραυματίες, ενώ δακρυγόνα έπεσαν μέχρι και στις εισόδους του ΜΕΤΡΟ, προκαλώντας ασφυξία στον κόσμο στις αποβάθρες.



Ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πλατεία Συντάγματος, είχαν σχηματίσει οι άνδρες των ΜΑΤ στις 15:00 το απόγευμα. Οι διαδηλωτές, άνθρωποι κάθε ηλικίας, προσπαθούσαν να τους πείσουν να απομακρυνθούν μιλώντας μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα...


Βίντεο από τον τραυματισμό διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της αναίτιας και δολοφονικής επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών, εργαζόμενων και συνταξιούχων.


Την ώρα που οι διαδηλωτές κάνουν έκκληση από τα μεγάφωνα προς την Αστυνομία για να σταματήσει τη χρήση χημικών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίζουν απτόητες να πετούν δακρυγόνα και χημικά από τα σκαλιά, μέσα στον κόσμο που βρίσκεται στην Πλατεία.


Η αστυνομία δεν σεβάστηκε ούτε τους τραυματισμένους διαδηλωτές που κατευθύνονταν για περίθαλψη στο αυτοσχέδιο ιατρείο, υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού, που έχουν στήσει εδώ και 36 μέρες οι "Αγανακτισμένοι" του Συντάγματος.
Αυτό που δεν γίνεται ούτε σε εμπόλεμες ζώνες, έγινε σήμερα στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα το ιατρείο να μην μπορεί να λειτουργήσει από ένα σημείο και μετά και να μεταφερθεί ο εξοπλισμός εντός του Μετρό.


Μαρτυρίες γιατρών από το ιατρείο της πλατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...