ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Στο «σφυρί» το τσαρδάκι του Άκη


Για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας (7.777.373,00 δολάρια) και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητεί στο πόρισμά του την άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Αθανασίου –Αποστόλου Τσοχατζόπουλου, ενώ παράλληλα παραγγέλνει και στον υπουργό Οικονομικών να δώσει εντολή, ώστε να ληφθεί κάθε ενδεικνυόμενο ασφαλιστικό μέτρο (ενδεικτικά, συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών, άυλων τίτλων, τραπεζικών θυρίδων κ.λπ., που θα βρεθούν στην κατοχή των υπόπτων), καθώς και σε εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων κ.λπ. προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα και οι νόμιμες αξιώσεις του Δημοσίου.

Παράλληλα, ζητεί να παραστεί το ελληνικό Δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα και τη Γερμανία, σε βάρος των εμπλεκομένων στην εκτεταμένη επιχείρηση δωροδοκίας, καθώς και σε βάρος της εταιρείας FERROSTAAL.


Τα ίδια περίπου αναφέρονται και στο πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συμφωνεί με τα πραγματικά περιστατικά, όπως αυτά περιγράφονται στο σχέδιο του πορίσματος, ενώ παράλληλα ζητεί να διερευνηθεί το κατηγορητήριο για τον πρώην υπουργό με σχετική πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για «παραβίαση μυστικών της πολιτείας». Επιπροσθέτως, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέει «ναι» στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι αυτό δεν είναι αρμόδια να το αποφασίσει η Βουλή, αλλά οι δικαστικές αρχές.

Διαχρονικές ευθύνες βλέπει στο πόρισμά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, το οποίο διευκρινίζει ότι η έρευνα θα έπρεπε να είχε διευρυνθεί τόσο σε μέλη του ΚΥΣΕΑ, όσο και στους μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο υπουργούς Άμυνας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει, επίσης, ότι υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις για διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη και του αδικήματος της απιστίας, σε σχέση με το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αρχικής σύμβασης (αγοράς υποβρυχίων).

Το αδίκημα της απιστίας προσθέτει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για να δείξει ότι από την αρχή ήτανε στραβό το κλίμα, το ’φαγε και ο γάιδαρος... Δηλαδή ότι έχουν ευθύνες, τόσο εκείνοι που την υπέγραψαν όσο κι εκείνοι που τη συνέχισαν.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, από την άλλη πλευρά, την έκανε με… ελαφρά πηδηματάκια, καθώς απ’ την αρχή επεσήμανε πως δεν θα συμμετάσχει στην Προανακριτική με μόνο τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...