ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Δεν βάζουν νέα μέτρα, αλλά...βρήκαν άλλα κόλπα πολύ χειρότερα!

Ο Ραιχενμπαχ ζητά νέο νόμο με την καταγραφή όλων των λογαριασμών των Ελλήνων σε μητρώο!  Χαριστική βολή στο τραπεζικό σύστημα με την άρση ουσιαστικά του απορρήτου!Άνοιγμα λογαριασμών και μόνο με την υποψία φοροδιαφυγής!

Έναν νόμο που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης προωθεί η κυβέρνηση, κατόπιν απαίτησης του κ. Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με αυτό το νόμο όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν σε ένα ενιαίο αρχείο στο οποίο θα έχει πρόσβαση η Γενική Γραμματεία Φορολογικών Εσόδων.

Ουσιαστικά θα καταργηθεί το τραπεζικό απόρρητο και θα ανοίγονται οι λογαριασμοί με διαδικασίες-εξπρές και με την υπόνοια και μόνο της φοροδιαφυγής. Επίσης αν κάποιος δεν έχει εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, δεν έχει καταβάλει τα χαράτσια, τότε θα ανοίγονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και θα κατάσχονται τα αναλογούντα ποσά.

Η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων έχει θορυβήσει τόσο την τρόικα όσο και την Task Force, γνωρίζουν ότι η απαίτηση για νέα μέτρα μπορεί να αποβεί μοιραία για την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα και μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή με απρόβλεπτες συνέπειες.
Άλλωστε σχετική αναφορά έχει κάνει και ο κ. Σαμαράς στην κ. Μέρκελ.

Βρήκαν συνεπώς το μέτρο της άρσης του τραπεζικού απορρήτου και της κατάσχεσης χρημάτων από λογαριασμούς, με την υπόνοια της φοροδιαφυγής και μόνο ή λόγω της αδυναμίας κάποιου πολίτη να καταβάλει χαράτσια ή να φανεί συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να ανοίγονται λογαριασμοί ακόμα και 3.000 ευρώ, που ο πολίτης έχει στην τράπεζα για μία ώρα ανάγκης. Αν δεν έχει εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, τα χρήματα αυτά θα μπορούν να κατασχεθούν υπέρ του δημοσίου.

Στην πραγματικότητα η απαίτηση της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου εκπορεύεται απευθείας από το Βερολίνο.

Οι Γερμανοί, όσο και αν αυτό φαντάζει παράλογο πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα πολύ λίπος στην Ελλάδα, ότι οι Έλληνες έχουν κρυμμένα λεφτά ή χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αυτό που υποκρύπτεται όμως είναι η εμφανής πρόθεσή τους να αποσταθεροποιήσουν τα τραπεζικά συστήματα των χωρών του νότου, να καταστήσουν τις Τράπεζες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου επισφαλείς και να οδηγήσουν τις καταθέσεις σε ασφαλείς προορισμούς, όπως οι δικές τους τράπεζες.

Σε περίπτωση που υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις του κ. Ράιχεμπαχ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει νέο κύμα εκροών από τις ελληνικές τράπεζες, ιδίως από μικροκαταθέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...